22. 6. - 22. 7.
Vladajuća planeta: Mjesec
Element: Voda
Osobina: strpljivost
Kvalitet: privrženost porodici
Mana: nepristupačnost
Boja: srebrna
Dragi kamen: tirkiz
Kovina: srebro
Biljka: smreka
Životinje: rakovi
Voli: porodicu i dom
Ne voli: agresivnost
Ključne riječi: zaštitnički, strpljivost, rodoljublje, maštovitost, ranjivost…
Životni vijeka: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umjetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osjetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbjedili spokoj i mirno mjesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavci i osvetoljubivi. Nerjetko su egocentrični i vole da igraju ulogu pretjeranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole da dijele savjete, znaju da lažu i veoma su posesivni. U nekim prilikama znaju da budu svađalice, ali su ustvari tolerantni i popustljive prirode.
Sartani posjeduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim životnim situacijama. Pretjerana osjetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti. Usmjereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrijednosti u životu. Vole da dijele radost i nevolju. Ta im osobina najviše iskazuje u krugu obitelji i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima. Moglo bi se reči da Sartani jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svijetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti biskost sa njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter.
Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni karakter. Također, Sartani su veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine.
Zahvaljujući svojoj prirodi, Sartani žive prilično zatvoreno i uvijek prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke.
Sartani nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom… Osjetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žljezde, a skloni su I čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osjetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično imaju dug životni vijek. Ako prežive kritične godine, a to su 3., 11. i 23., za muškarce - i 3., 5., 35. i 49., za žene, po svoj prilici će doživjeti duboku starost. Žene treba da se paze ujeda pasa, tuberkoloze i mogućih komplikacija s vidom. Zbog svega je potrebno da Sartani vode striktno računa o pravilnoj ishrani i da izbegavaju prežderavanja i gurmanluke. Njihova biljka je smreka, a dragi kamen tirkiz, jer – kako je poznato - onome koji ga nosi oko vrata, tirkiz daje hrabrost i štiti ga od neprijatelja.

Enciklopedija proročkih vještina - KNJIGA TAJNI!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA