21. 5. - 21. 6.
Vladajuća planeta: Merkur
Element: Zrak
Osibuna: radoznalost
Kvalitet: kreativnost
Mana: površnost
Boja: zelena
Dragi kamen: smaragd
Kovina: živa
Biljka: vinova loza
Životinje: vjeverica
Voli: promjene, putovanja
Ne voli: jednoličnost
Ključne riječi: komunikativnost, pustolovina, putovanje, istraživanje...
Životni vijek: više od 70. godina

Osobe rođene u znaku Teomima su veoma snalažljive, inteligentne, kreativnie rječite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivisana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemisanju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti. Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju da budu nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako Teomim ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti, jer je ne nalazi i jer ga mnogi izgovori spriječavaju u ostvarivanju svog sna.
Najbolje se osjeća ako deluju paralelno na više frontova. Uvjek je u žurbi i trci i uvijek ima niz novih vrlo kreativnih projekata koji mu remete porodični mir. Odnosi sa partnerom nisu dovoljno duboki i zasnivaju se više na intelektualnom nego na emotivnom nivou. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Mogu paralelno da održavaju dvije i više veza. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva. Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.
Vole da putuju, kupuju i nose lijepu odjeću i puno polažu na kvalitet života. Zainteresirani su za novac I dobru zaradu. Zbog toga su uspješni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vrijedni su i marljivi, ali ako je monoton posao brzo od njega odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvijek donosi nešto novo.
Najranjiviji dijelovi njihovog tijela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osetljivi i na bolesti disajnih organa. Treba da se bave gimnastikom i nekim sportom, da vježbaju i drže u formi svoje mišiće. Potrebno je da izbjegavaju vlažna, vjetrovita i zagađena mjesta zbog infekcije disajnih organa. Muškaraci, pored navedenih organa, imaju osjetljivo srce, oči i noge. Najrizičniji period u životu Teomima je od 7. do 25., te 33. godina. Ako to prežive živjeće preko 80. godina. Kod žena su kritične godine 3., 5., 6., 7., 12., 35., 46. i 48. Ako ih preživi živjeće sigurno preko 70. godina.
Vinova loza je biljka Blizanaca, a od dragog kamenja, to je smaragd, kome se pripisuje da ‘otvara oči’.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA