Geomantija je anticki sistem predskazanja buducnosti koji izgleda potice iz predskazanja u pijesku iz stare Arabije. Prvobitno je ukljucivalo pravlenje znakova u pustinjskom pijesku sa siljatim stapom, ali, kada je stigao u Evropu u srednjem vijeku, razvijeno je u takozvanu “štitastu numerologiju”. Štit, slican onim srednjovjekovnim koji se stavljaju u grbove, ispunjen je figurama dobijenim bacnjem kocke ili oznakama napravljenim perom.
Geomantija, sto doslovno znaci “proricanje uz pomoc zemlje”, fascinantan je i kompleksan sistem proricanja koji je u proslosti bio veoma popularan u zemljama Bliskog i Srednjeg istoka. Geomantija je detaljno je opisan u cuvenim knjigama Stivena Skinera (Stephen Skinner) “Zemaljska astrologija (“Terrestrial Astrology) i “Orakl geomantije” (“Oracle of Geomancy”). Koristeci se jednom od njenih varijanti, danas se jos uvijek koristi u mnogim zemljama Orijenta i u sjevernoj Africi.

Kako dobiti odgovor?
Sljedeci sistem pogodan je za dobijanje povoljnih ili nepovljnih odgovora na pitanja koja su vezana za zelje, namjere i ciljeve. Potrebna vam je jedna kocka i notes za pribiljeske, a na kraju cete dobiti jedan od mogucih odgovora na vase pitanje.
Bacite kocku cetiri puta, zabiljezite brojeve onim redom kako su padali. Ako rezultat vaseg prvog bacanja bude negativna brojka (1, 3 ili 5) ubiljezit cete jedan krstic, a ako bude paran broj (2, 4 ili 6) upisat cete dva krstica.

Prvo bacanje 6
Drugo bacanje 1
Trece bacanje 4
Cetvrto bacanje 3


Izracunajte ukupna broj krstica. Ako je konacan zbir neparan, stvar jos nije “zrela za prosudivanje” i pitanje nece dobiti odgovor i treba ga postaviti nakon nedjelju dana. Ako je zbir paran broj, krstici ce formirati jednu od osam mogucih figura pokazanih na nasem dijagamu.

 

Moguci odgovori na vase pitanja su, dakle, sljedeci:
· Figura 1 – Stvar se jos ne moze odluciti. Sutra ponovo bacite kocku;
· Figura 2 – Ne brinite, stvar se nece zavrsiti ni dobro ni lose;
· Figura 3 – Budite zadovoljni, stvar ce se zavrsiti povoljno, sve ce biti kako ste naumili;
· Figura 4 – Odlicno, stvari ce se za vas odvijati izuzetno povoljno i iskusicete srecu;
· Figura 5 – Odgovor na vase pitanje je povoljan ako se odnosi na ljubav i romansu. Za sve ostalo, veoma je nepovljan;
· Figura 6 – Povoljan odgovor, posebno ako je pitanje u vezi s novcem i finansijama;
· Figura 7 – Budite oprezni, dgovor je nepovoljan;
· Figura 8 – Odgovor nije ni dobar ni los. Neutralna situacija.

Provjerite šta o Vama kaže sudbina ASTROARCA

Knjige za Vas:

KNJIGA PRORICANJA