Osnovne osobine: Sreća, dinamičnost, nemir, nepredvidljivost, pustolovnost, radost življenja...
Opće odlike: Tigar je smion do nepromišljenosti i svojim ponašanjem neprestano iznenađuje sredinu u kojoj živi. Nikad nije dosadno u njegovom društvu. No, ponekad zna da pretjera i postaje prenaporan za društvo. To je zato što se tipičan Tigar nerjerko bez razmišljanja upušta u situacije čije posljedice nije u stanju da sagleda. Često zna da bude nekontrolirano euforičan. U najboljoj verziji, Tigrovi su tople i dobrodušne osobe, spremne da pomognu i da se solidarišu sa slabijim. U najgoroj verziji, oni su sebični i toliko nepredvidljivi da od njih bježe i najbolji prijatelji. Što se tiče karijere i materijalnog statusa, Tigrovi su uspješni i krajnje vješti u zgrtanju novca.
Emocije i ljubavni život: Tigrovi su gotovo uvijek izrazito emocionalni i pokazuju snažan seksualni poriv – strasni su u ljubavi i nikad im nije dosta. Stoga su skloni da prave izvanbračne izlete i 'siju divlje žito'. No, kako godine odmiču oni postaju sve ozbiljniji i uzornijii supružnici, iako uvijek zadržavaju žicu neukrotivosti i spremnosti na avanturu.
Tigrovi su najmanje zainteresirani za Majmune. Oni dijele vrlo malo zajedničkih interesovanja i skloni su nepomirljivim svađama. Dugu i sretnu vezu Tigar će zasnovati sa Psom i Konjem. Vepar i Zmaj su zadovoljavajući partneri, ali nisu idealni. Drugi životinjski simboli nemaju šta da traže sa Tigrom.
Pet elementarnih Tigrova: Svi elementarni Tigrovi su pozitivni.
Metalni Tigar je ekstravertniji i veći optimista od drugih Tigrova. Često je nemiran i krajnje sebičan, spretan da na putu do vrha iskorištava druge. Ako se ova sklonost može kontrolirati, Metalni Tigrovi su dragi i uspješni, a ako ne može, onda su Metalni Tigrovi samo uspješni.
Vodeni Tigar ima elementarne kvalitete vode velikog jezera – obično je miran, ali je u stanju da bude veoma buran ako ga uznemire snažni vjetrovi sudbine. Kada je bijesan, Vodeni Tigar može da bude veoma nepredvidiv i grub. Obično su, međutim, Vodeni Tigrovi mirni, razboriti i zaokupljeni osjećanjima drugih. Kombinacija razborite smirenosti i mačje energije može rezultirati u uspješnoj karijeri i sretnom obiteljskom životu.
Drveni Tigar je prijateljski raspoložen i prijatan u društvu. Poput zadovoljne, umilne domaće mačke, koju vole svi koje poznaje. No, uvijek je oprezan prema strancima i ne voli kada se prema njemu drsko i preslobodno ponašaju. U tom slučaju zna da bude agresivan, čak i da 'ogrebe'.
Vatreni Tigar je rođeni lider. Uvijek plamti od poleta i entuzijazma, koji je u stanju prenijeti na druge osobe. On je drag, susretljiv, plemenit i zabavan, obično veoma popularan na poslu i u društvu.
Zemljani Tigar je doslovno više na zemlji nego drugi iz obitelji Tigrova. Možda je najmanje briljantan, ali nedostatak pronicljivosti i lucidnosti nadoknađuje svojom upornošću i promišljenošću. Obično stvari procjenjuje i prihvata objektivnije od ostalih Tigrova.
Rođeni u godini Tigrta: Emily Bronte, Tom Cruise, Emily Dickinson, Dwight D. Eisenhower, Karl Marx, Marilyn Monroe, Marco Polo, Beatrix Potter, Queen Elizabeth II

A šta kaže KNJIGA TAJNI...

TIGAR
Ima ambivalentno, solarno i lunarno značenje. Tovorac je i uništitelj. U borbi sa zmijom, predstavlja nebesku, solarnu moć, a u sukobu sa lavom ili istočnim zmajem, lunaran je, htoničan i zlotvoran. Simbol je kraljevskog dostojanstva, snage, svireposti, a može biti i manifestacija majke zemlje. U astečkoj tradiciji -predstavlja Sunce na zalasku i zemaljske moći. U budističkoj - kao gnjev, jedno je od tri bezrazumna stvorenja u kineskom budizmu, uz majmuna kao pohlepu i jelena kao ljubavni jad. U egipatskoj - atribut Seta u tifonskom vidu. U grčkoj - tigrovi mogu da zamjene leoparde koji vuku kola Dionisa/Baha. U heraldičkoj - pomama i snaga. U hinduističkoj - amblem kšatrija, kraljevske i ratničke kaste. U japanskoj- hrabrost. Atribut junačkih ratnika. U kineskoj – car zvjeri i gospodar suvozemnih životinja. Tigar je treća simbolična životinja dvanaest zemnih ogranaka. Bog bogatstva jaše na tigru koji čuva kovčege s blagom. Bijeli tigar je zapadni predio, jesenje doba i metal kao element; glavom je okrenut jugu, a repom sjeveru. Plavi tigar je biljni svijet, istok i proljeće. Crveni tigar je vatra, jug i ljeta. Crni tigar je voda, sjever i zima. Žuti tigar je središte, sunce i vladar. U kineskoj alkemijij predstavlja olovo i tjelesnu sangu. U šamanističkoj - glasnik je šumskih bogova. Ima nadljudske moći.

Enciklopedija astrologije - KNJIGA TAJNI

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA