Osnovne osobine: Poštenje, popularnost, veselost, traženje zadovoljstava.
Opće odlike: 'Nebrušeni dijamant' je floskula koja najbolje objašnjava karakter tipičnog Vepra. Njegovo ponašanje može da pruži utisak pomalo cinične netaktičnosti i grubosti, ali ispod grube vanjštine se krije krajnje poštena osoba, koja ima meko srce. Veprovi su lojalni i plemeniti prijatelji. Ali, njihova plemenitost je dvostrana; rado će podijeliti posljednju paru s prijateljima, ali i od njih očekuju isto. Ako njegova plemenitost nije uzvraćena, brzo će okončati takvo prijateljstvo. Veprovi su poznati po humoru i veselosti. To ispoljavaju za vrijeme dobrog jela, na zabavama i društvenim skupovima. Društvenost i prijatnost Veprova obično im osigurava uspjeh u karijeri i popularnost među prijateljima. Rijetko će, međutim, Vepar uspjeti na nekom polju na kome je potrebna diplomatija. Taktičnost nije njegova vrlina.
Emocije i ljubavni život: Emolcionalna temperatura Vepra se lako diže a sporo spušta. Veprovi imaju snažne seksualne porive i od velike im je važnosti fizička strana ljubavi. Veoma su lojalni i znaju da vole. Najgori partner za Vepra jeste Zmija - ne mogu da komuniciraju jedno s drugim niti razumiju osjećanja i misli jedno drugog. Ima napetosti i u vezama Vepar/Vepar i Vepar/Majmun. Najbolji partneri su im Zečevi i Ovce. Druge kombinacije su tolerantne, ali su daleko od idealnih.
Pet elementarnih Veprova: Svi elementarni Veprovi su negativni.
Metalni Vepar je čvrst, postojan i energičan. Drugi rijetko mogu da probiju njegov čelični oklop, a oni koji to učine, sigurno je da će otkriti zlatnu dušu.
Vodeni Vepar je krajnje ubjedljiva osoba koja teško kontroliše svoje apetite, posebno ako neko drugi plaća njegove račune.
Drveni Vepar je dobrodušan, ali pomalo i prevrtljiv, posebno kada ideje treba pretvoriti u djela.
Vatreni Vepar je energičan, nemiran, uporan i tvrdoglav. U životu stvara bezbroj šansi za izuzetan uspijeh, ali za sopstvenu propast.
Zemljani Vepar je zadovoljan, uvijek prijateljski raspoložen i obično uspješan. On je veoma dobar u praktičnim stvarima, izbirljiv je i voli dobre stvari u životu.
Rođeni u godini Svinje: Lucille Ball, Humphrey Bogart, Thomas Jefferson, Ernest Hemingway, Alfred Hitchcock, Mahalia Jackson, Arnold Schwarzenegger

A šta kaže KNJIGA TAJNI…

VEPAR
Vepar u kršćanstvu simbolizira demona, dok se u Japanu smatra simbolom hrabrosti i smjelosti, a nerjetko se čak i sam bog rata, Usa-Hachiman prikazuje kako jaše na vepru. U narodnim se vjerovanjima hiperbolišu neukrotivost i snaga vepra, a dijelovi njegovog tijela koristili su se za liječenje teških bolesti: veprov spolni organ držao se neko vrijeme u vinu koje se koristilo kao lijek protiv epilepsije; nekontrolirano mokrenje u krevet pokušavalo izliječiti s pečenim veprovim polnim organom; mozak i mast bili su sastavni dijelovi paste za koju se vjerovalo da oružje čini efikasnim a vlasnika oružja nepobjedivim; veprova muda, pretvorena u prah, navodno su kod žena stimulirala začeće i utjecala da mlohave grudi očvrsnu i da se smanje. Osoba koja bi za vrijeme putovanja ugledala vepra, bila je uvjerena da će joj putovanje proteći u sreći i uspjehu. Sanjati vepra, izmirenje s rivalom; sanjati razjareng vepra, poteškoće sa osobama koje vas ne vole; loviti vepra pa ga ne uloviti – poteškoće na poslu.

Enciklopedija astrologije - KNJIGA TAJNI

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA