Losos je čarobnjak voda. Lijepa riba elegantno i suvereno pliva jezerima i rijekama. S lakoćom I, barem na prvi pogled, s punom životnom radošću savladava brzake i slapove. U svakodnevnom životu osobe-lososi odmah zapnu za oko. Njihov hod je elastičan signalizira veliko samopouzdanje. Doslovno pucaju od ponosa, oduševljenja i energije. Osim toga, uvijek su uređeni od glave do pete. Velikodušni ljudi-lososi skloni su dramatičnosti i vole izmišljati priče i dogodovštine. Radikalni su, ali i ranjivi. Njihovo je razmišljanje racionalno, no često im se događa da nasjednu laskanju. Pomalo su arogantni i umišljeni, u duši dobri i čarobni. 

Životni cilj
Osobe rođene u znaku Lososa vole biti ‘glavni’ i sve mora biti po njihovom. Ako se stvari otmu njihovoj kontroli, popuste im živci i svlada ih njihov veliki strah: strah da će zakazati i da neće biti dorasli situaciji. Njihovo skriveno ‘JA’ zato ih želi voditi pravim putem, na kojem će biti u stanju pobijediti svoj strah i svoju emocionalnu ranjivost. Osobe-lososi, osim toga, moraju učiti kako se želja za nadvladavanjem i ovladavanjem može usmjeriti. Tek kad svoju prirođenu jaku volju i angažman više ne budu upotrebljavali za bezobzirno podređivanje ostalih, već za postizanje zajedničkih ciljeva, počet će živjeti punim životom I uživat će u njemu. Njihov suprotni totem – vidre - mogu im pokazati kako da obuzdaju svoju izrazitu potrebu za uvažavanjem. Osobe-vidre su, naime, jake zbog svoje blagosti i velike suosjećajnosti a ne zbog svoje egocentričnosti i samouvjerenosti!      

Uticaj prirodnih elemenata
Sunce je u zenitu, priroda obilato cvjeta, plodovi zriju. Drugo, od tri ljetna razdoblja, prožeto je suncem, toplinom, iskrenošću i energijom. Ljudi rođeni u tom razdoblju su ekstrovertni, prema vani okrenute osobe. Topli južni vjetar pobrinuće se za dotok energije koja im omogućava da preuzimaju i tako teške zadatke, gdje bi drugi sigurno podbacili. Zbog te su ljudi-lososi puni energije i rođene vođe.
Vatra je element koji odgovara njihovoj osobenosti i ona im daje hrabrost da uvijek jurišaju prvi. Ovaj element je pomiješan sa drugim elementom - sa vodom. To znači da većina osoba-lososa u svome životu traži odgovarajuću luku te uglavnom nastoji pronaći je u partnerstvu. Svoj mineralni totem – crveni karneol - uvijek moraju nositi sa sobom. Crveni karneol, koji indijanski šamani opisuju kao kamen integriteta, a svojim suptilnim prelivima potiče unutrašnje zadovoljstvo i pomaže osobama-lososima da razviju samosavladavanje. Moć ovog prirodnog silikatnog kamena tako je velika da ga treba stavljati na rane, jer ubrzava procese ozdravljenja.
Malina je biljni totem osoba-lososa. Njeni plodovi sazrijevaju u julu a čiste cijeli organizam.

Ljubavni odnosi
Ljubav i seks su vrlo važni za dobro raspoloženje osoba-lososa. Muškarci rođeni pod ovim totemom strastveni su i osjećajni ljubavnici. Žene-lososi ljube intenzivno, a u krevetu vole preuzeti aktivnu ulogu. Ljubavna igra ih oboje potpuno ponese. Užici ekstaze daju im toliku snagu da ljubav mogu voditi cijelu noć bez da potom osjete umor. U odnosu sa partnerom oboje nastoje voditi glavnu riječ. Muški lososi osjećaju odgovornost za partnericu i za porodicu te uživaju u klasičnoj ulozi hranitelja obitelji. Za muškarca lososa je gotovo nemoguće da odabere partnericu koja pravi vlastitu karijeru i posvećena je svome poslu. Posebno je to nemoguće ako ona zarađuje više nego losos-muškarac. Ali, i žene-lososi znaju biti teške. Za njih je karakteristična dokazana zavodljivost, kojom svakoga muškarca mogu smotati oko malog prsta - ako to žele! Ako im to ne pođe za rukom, počnu praviti scene i drame, a zatim traže utjehu. Za preosjetljive muškarce nisu pravo društvo.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA