Mrki medvjedi imaju neizmjerne zalihe snage, ali spadaju među najblaže životinje. Ratuju samo ako ih se napadne, a inače skitaju po šumama; negdje se nazoblju malina, drugdje oslade medom. Za Indijance su medvjedi životinje iz zemlje snova. Ljudi rođeni u tom znaku imaju zapažene spoznajne mogućnosti. Sanjarenje u po bijela dana može ih u potpunosti obuzeti. Ipak, osobe-medvjedi sa obije noge čvrsto stoje na zemlji. Vrlo su samostalni. Svojom blagošću rješavaju neugodne probleme i stanja nagrižena krizom. Zbog svoje dobrodušnosti su dragocjeni prijatelji. Skloni su i podmuklosti.

Životni cilj
Osobe-medvjedi vole stvari rastavljati, pa i zatim opet spajati s nadom da će im poći za rukom stvar dovesti u idealno stanje! Kompjuteri, automobili, televizori - pred njima ništa nije sigurno. Svjesno teže tome da se opipljivim i praktičnim tvarima koriste na najbolji mogući način. A njihovo skriveno ‘JA’, pak, želi uvijek doći do cilj, to jest - suštine. Osobe-medvjede taj trud silno opterećuje. Jer, čim su zatečeni s nečim nepoznatim, od straha se, kao i njihov totem, povlače u brlog. Kako bi dosegli svoj unutrašnji cilj, vlastiti život moraju vidjeti i sa drugih stajališta. Kako da to učine pokazaće im njihov suprotni totem – puma - koja bez straha lovi prostranim prerijama, a nema se gdje sakriti. Niti to želi!       

Uticaj prirodnih elemenata
Žetva je zrela, sunce umorno, energije na isteku. Dani sve kraći. U trećem razdoblju ljeta energija vidno slabi. Uticaj sunca sada je neposredno povezan sa praktičnim radovima koje treba privesti kraju. To je jedan od razloga zašto su osobe-medvjedi tako duboko svjesni svojih odgovornosti i zbog kojih su toliko temeljiti. Iako su sanjalice sebi ne dozvoljavaju ni trunke aljkavosti i nemara. Njihove ambicije potiču južni vjetrovi iz pravca jug - jug - zapad, koji im garantuje vjeru u vlastite sposobnosti, ali i svijest o vlastitoj odgovornosti.
Njihov mineralni totem je mekani, zlatnosmeđi topaz, nježan kamen koji ima veliku moć. Indijanski šamani ga zovu "kamen povećanja sposobnosti spavanja". Njegovi bezbrojni prelivi razgrađuju napetost i tjeraju strah. Najbolje ćemo napraviti ako topaz stavimo na treću čakru (prema indijanskom učenju riječ je o čakri moždanog dna koja se nalazi između obrva).
Biljni totem osoba-medvjeda je ljubičica, cvjetak slatkastog mirisa. Iz njenih listova šamani spravljaju tekućinu za ispiranje usta i ždrijela, odličan preparat protiv promuklosti. Iz korijena ljubičice spravljaju sirup protiv kašljai čaj za želučane i crijevne teškoće.

Ljubavni odnosi
Za ljubovanje i grljenje osobe-medvjedi baš i ne mogu biti idealan primjer. Ne znaju šta uraditi sa provalama emocija i zato na prvi pogled djeluju kao hladni i povučeni ljudi. I muški i ženski lju Medvjedi traže puno vremena, kako bi počeli vjerovati drugome. Ako se već zaljube, onda su iskreni, predani i lojalni partneri. U krevetu su blagi, vrlo obzirni, nježni i suzdržani. Vole svim srcem, uglavnom nastoje se vjenčati i vrlo su vjerni, što očekuju i od svoga partnera.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA