VJEROVANJA: Zbog toga što je pomogao Izidi da balzamira Ozirisa, drevni Egipćani su Anubisa smatrali bogom mrtvih. On je, prema vjerovanjima, rukovodio posmartnim ceremonijalima i umre otpraćao u podzemni svijet. Predstavljan je u obličju šakala, psa ili kao čovjek sa glavom šakala.

PRIRODA: 'Mnoga lica Mjeseca' - to je nadimak koji vam daju drevni egipatski astrolozi. Doista, vaša izuzetno emotivna priroda čini vas osjetljivim na mjesečeve mijene. Narodski rečeno, vi ste "noćna ptica". Veoma vas privlače labirinti, sutereni i stvari opskurnog karaktera. Vaša znatiželja krije se iza vela spoljašnosti. Ne želite da budete obična osoba. Viši volite da radite daleko od reflektora, u sjeni i u tajnosti. Plaše vas prestižna svjetla jer smatrate da slava može da škodi jasnoći i čvrstini duha. Volite da razrješavate misterije.
Vaša najveća želje  je da pronađete recept koji bi svijet učinio boljim. Na primjer, pronaći vakcinu protiv side ili lijek protiv raka su, po vama, najbitniji istraživački radovi naše epohe. Samo, vaša preosjetljivost mogla bi da škodi vašoj logici i vašoj strogosti. Previše emocija remeti vašu koncentraciju. Tako, mogli biste biti savršen asistent genijalnog naučnika, poput doktora Votsona čuvenog Šerloka Holmsa: vaša smisao za odgovornost je velika i znate da čuvate tajnu, kada se to od vas traži.
U egipatskoj astrologiji vi ste "čuvar hrama znanja". Svjesni ste ozbiljnosti vaših funkcija! Bez vas, možda ne bi bilo tradicije, i čovjek bi zauvijek bio bez korijenja. I vi ste na vrhuncu te misije! Izdaja je riječ prognana iz vašeg riječnika. Ali ste previše fatalist i u tome je vaša najslabija tačka. To  je u suprotnosti s vašim ambicijama koje su ponekad, treba priznati,  neodmjerene. Ali kako ste noćno biće, povremeno vas potresa mala nestabilnost... To će reći da niste darežljivi prema sebi, kao i da ste svoj najstrožiji sudija.
Prizemljite se malo i budite malo obazriviji prema sebi. To će znatno pojačati vaše unutrašnje snage.

LJUBAV: Anubis je Bog zastitnik i vama je gotovo osiguran srećan i miran ljubavni život. Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo nekoga da volite bez ikakovog pokušaja da mu se približite i započnete vezu.
Ljubazni ste i diskretni i nije vam uvijek lako da se nametnete bez obzira na vaše neosporne vrijednosti. Naročito u mladosti skloni ste previše da očekujete i u jednom trenutku se morate ‘spustiti na zemlju’ i odlučiti samo za jednu osobu, koja ima i poneku manu. Obično tragate za osobom koja će umjeti da otkrije sve vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje i u ljubavnoj vezi očekujete prije svega sigurnost. Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su s vremenom sve jače.
Vaše najvažnije oružje je - inteligencija i duh.

Blagotvorna boja za žene: purpurna i teget
Blagotvorna boja za muškarce: oker smeđa
Dopunski znakovi: Bastet i Isis

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA