VJEROVANJA: Predanja kažu da je Horus bio dobri bog neba i Donjeg Egipta. On je pokrenuo borbe za ujedinjenje Egipta i vodio rat sa vojskom boga Setha. Kult mu je razvijen u gradu Behdetu. Okolnosti pod kojima su se borbe vodile nisu baš kristalno jasne, pa se vjeruje da je pobeđivala na trenutak jedna, a onda opet druga strana. Hrus se prikazuje u odjeći faraona i kao najstariji sin boga Ra.

PRIRODA: Prema egipatskoj astrološkoj tradiciji, u vama se utjelovljuje i manifestuje smisao za socijalnu pravdu. Čvrsto stojite s nogama na zemlji i posjedujete jasan smisao za odgovornosti i vrijednosti. Politička dimanzija potpuno vas zaokuplja. Spremi ste za dobrobit zajednice da se istovremeno borite na više područja. Ne bojite se borbe. Vaša deviza je: ko ništa ne rizikuje, taj nište i nema. Sa vlastima razgovarate na ravnoj nozi i priznajete samo prirodnu vlast, to znači onu koja se stiče po cijenu takmičenja i duhovne veličine. Prezirete one koji sve postižu ulazeći na 'mala vrata'. Ako ikad dođete na vlast, taško njima!
Kada situacija zahtijeva, vaš sud je pravedan i neumoljiv. Vaša pravičnost može da graniči sa okrutnošću, toliko nastojite da budete na visini svojih zahtijeva. Malo više tananosti u ponašanju dobro bi vam došlo.
Doista, vaša pravičnost, koja čini vašu snagu, također čini i vašu slabost jer je poznato da uvijek napadate otvoreno, usred dana i direktno. Tako postajete predvidivi... Vašem osvajačkom duhu potrebno je malo discipline, zato bi bilo dobro da saslušate savjete mudrih i povjerljivih osoba koje vas okružuju.
U zajednici, brzo postajete ličnost preko koje sve prolazi. Ne zaboravite - što je vaša moć veća - da ste sve veći neprijatelj sami sebi! Vaša dobrota vas čini naivnim. Budite oprezni. Bogati ste a pljačkaši ne miruju. Ako su vam bogovi dali  milost i moć da vladate mudro i pravedno, ostanite do kraja skromni. Prestiž daje krila na kojima se leti dalje i više, ali sunce ostaje apsolutni gospodar.

LJUBAV: U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptiru. Nestalni ste i ne volite čvrste veze. Privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime nećeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Na putovanjim se rado upuštate u avanture sa nepoznatim osobama. Uradit ćete sve da zadovoljite svoju radoznalost. Posjedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvijek žive, pokretljive i obično svijetle.
Život i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera. Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba. Netko tko može da ukroti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pruži uzbuđenja koja volite. U svakom slučaju vas niko ne sme ograničavati. Posesivne osobe vas guše i potrebno je da ih uzbjegavate. Na sreću vi obično odmah osjetite takve osobe i klanjate ih se. U ljubavnom zavođenju spremni ste da koristite sve svije sposobnosi, a najviše svoj bogati duh. Boja cilibara vašem izgledu donosi notu nježnosti.

Blagotvorna boja za žene: zlatna
Blagotvorna boja za muškarce: karmin crvena
Dopunski znakovi: Geb i Bastet

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA