Kao i kod plemena sjeverne Europe, tako i kod sjevernoameričkih Indijanaca puma je učitelj i vođa na putu produbljivanja svijesti. Ljudi-pume su kao i njihov životinjski totem osjetljivi, refleksni, snažni i intuitivni, te žele imati svoje vlastito područje. U poslu i partnerstvu oni sebi zacrtaju jasne granice i teško onome ko ih nepozvan pređe. Ako imaju osjećanje da ih se poštuje, postaju dobrodušni, podlušni saradnici i puni tolerancije i razumijevanja. Ljudi-pume su estete ivole ljepotu, bilo da se radi o ljepoti u prirodi, muzici, slikarstvu ili književnsti. Često su i sami umjetnički nadareni.

Životni cilj
Zbog svoje suptilnosti ljudi-pume su idealni psiholozi. Imaju pripremljeno rješenje za svaku životnu poteškoću; za svaki problem bližnjeg svoga ne žale vremena. Slični su spužvi koja upija sve, bez da to što upije i procijedi. Posljedica toga je da se često osjećaju iscijeđenim. Zato neprestano pokušavaju da se na svjesnoj razini ostvare te neprestane upletenosti, da jednostavno potonu i onda se opet neopterećeni pojave na površini – čisti i čedni. Njihovo skriveno ‘JA’ bavi se smislom tog psihološkog uzroka koji se kod osoba-puma neprestano obnavlja. Ljudi-pume moraju svoju snagu usmjeriti u pronalaženje odgovara zašto se tako ponašaju. Tek poslije toga su zreli za slobodu koja više nema nikakve veze sa bijegom, a da se na tom putu ne izgube trebaju stabilnost svog suprotnog totema - mrkoga medvjeda.

Uticaj prirodnih elemenata 
Posljednje razdoblje zime vrijeme je atmosferskih turbulencija: olujnih vjetrova, kiše, prvoga sunca i posljednjih snjegova. Ljudi rođeni u ovom životinjskom totemu su isto tako nestalni kao i vrijeme, te su najčešće sposobni svoje snage usmjeriti u svim mogućim pravcima. Vjetrovi sa sjeverozapada poklanjaju im sposobnost medija i istančanu intuiciju. Njihovi osobni praelementi, voda i zrak, predstavljaju osjećajnost i intelekt. Njihov mineralni totem – žad, pomaže ljudima-pumama da osvježe svoju energiju kad su potpuno iscrpljeni. Prelijevanje sunca kroz žad podstiće osjećanje opuštanja I energetskog jačanja. S ovim tamozelenim prirodnim silikatom indijanski šamani liječe rane. Moć žada trebala bi djelovati pročišćavajuće. Zato ga Indijanci jednostavno polože na ranjeni dio tijela. Tako isto postupaju vračevi i sa biljnim totemom ljudi-puma: svježi list trpuca liječi posjekotine i rane od uboda insekata.

Ljubavni odnosi
Osobe-pume više nego bilo koji drugi životinjski totem trebaju ljubav i privrženost. Oni su romantičari, spremni zauvijek da poklone svoje srce. Izraz "privremeni životni saputnici" za njih je pojam koji uopće ne razumiju u dubljem značenju. Kad traže ljubav svog života najčešće su uvijek ponovo razočarani. Ni njihov britki razum ne može im pomoći da u ljubavi odvoje žito od kukolja. To, ipak, ljude-pume nimalo ne obeshrabruje. Traže toliko dugo dok ne nađu partnera iz svojih snova. Jednostavno procvjetaju pod velom takvih odnosa. Žene-pume su vrlo ženstvene, meke i prilagodljive. Vole blage riječi, nježne poljupce i tople zagrljaje. Tu i tamo opsjedne ih želja prema punokrvnoj i čistoj spolnosti. I pume-muškarci intenzivno reaguju na suptilne podražaje: na emotivne mirise i erotsku atmosferu. Obzirni su, blagi i kao ljubavnici puni nježnosti i uvažavanja. Treba znati, da osobe-pume tek onda usreće sebe kada usreće svoga partnera.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA