VJEROVANJA: Oziris je, kažu egipatska predanja, bio bog prirode, poplava Nila i bog podzemlja. Vladao je Egiptom dugo i pravedno, ali je Ozirisov brat Set bio je zao i ljubomoran. Nakon što je ubio Ozirisa raskomadao je njegovo tijelo i bacio ga u Nil, ali je Izida uspijela sakupiti sve dijelove, osim spolovila, slijepiti ih i magijski oživiti Ozirisa. Zatim je iz njegova tijela izvukla životne sokove, unijela ih u svoje tijelo i zatrudnjela. Oziris tada odlazi u podzemni svijet, a Izida se skriva u močvari gdje rađa Horusa. Horus osvećuje oca i protjeruje Seta u pustnju. Tako je Set postao bog pustinje, a Horus bog živih. Ta zbivanja simbolički ozačavaju ciklus obnavljanja prirode pri čemu smrt starog kralja označava početak zime, a pojava mladog kralja simbolizira početak proljeća.

PRIRODA: Dinamika vašeg života, prema egipatskoj astrološkoj tradiciji, mogla bi se svesti na sljedeće: "Bilo da je riječ o duhovnom, materijalnom ili filozofskom znanju,  vi ste uvijek spremni da odgovorite na sva pitanja. Bogovi su vas nagradili vrijednim znanjima, koja vas čine posebim. Naravno, to znanje izaziva mnogobrojne ljubomore. Doista, vi držite prave ključeve, "ključeve koji dolaze odozgo". Mnogi bi htjeli di ih i sami posjeduju. To znači da je vaš hod protkan zasjedama i misterijima. Oni koji su niži od vas, voljeli bi vas vidjeti kako "pucate". Uzalud im, oni ne posjeduju vaš smisao rasuđivanja, ni vašu intuiciju.
Znate da se okružite pouzdanim osobama i one vam pomažu da izađete iz  labirinta u koji vas neki sa zadovoljstvom guraju. Nikad ne zaboravite da se rivalstvo počesto nagazi na vašem putu. Naučite da se za štitite. Vaša mudrost, koju sačinjava vaša prava snaga, uvijek će znati da savlada i  najteže probleme. U posljednjem trenutku, jedna zvjezdica će se upaliti i pokazati vam šta treba da radite i kojim putem da krenete.
Vaša jedina slaba tačka proističe iz izvjesne nestabilnosti koje niste čak ni svjesni. Vatreni ste i poletni, ali ipak krhki. Često odlažete trenutak za reagiranje, a ponekad vas sticaj okolnosti sprečava da krenete u akciju do kraja, raspleta. Podsjetite se da je vrijeme odličan saveznik, ali da nepovratno otiče i zato ga treba zgrabiti u odlučujućem trenutku i učiniti svojim saveznikom.

LJUBAV: Vrlo ste romantični i senzualni. Izuzetno ste skloni idealiziranju ljubavnog partnera i ljubavnog života uopće, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti vam sigurno ne ginu rijeke suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate da naučite je da razdvajate stvarnost od lijepih želja i maštanja. Puni ste razumijevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nježnost, jer se bez njih osjećate izgubljenim. Često imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje.
U prirodi se osjećate na svom terenu, kao kod svoje kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu asfalta i zagušljivih gradova. Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vrijeme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana. Jer vi ste izuzetno osjećajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite. Štiti vas Oziris, bog plodnosti i savjetuje da za sreću u ljubavi oblaćite garderobu indigo, zelene ili žute boje. U zavođenju koristite svoje najače oružje - senzualne oči pune ljubavi.

Blagotvorna boja za žene: zelena
Blagotvorna boja za muškarce: žuta
Dopunski znakovi: Izis i Thot

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA