Kao strijela brzo sine preko neba elegantni vazdušni razbojnik. Kao munja naglo udari svoj plijen kome nema spasa. Ljudi rođeni u znaku ovog totema (sokola) ne znaju za strah i uvijek su u lovu. Love nove ideje, iskustva, poticaje, ljubav...
Osobe-sokoli su ekstrovertirani, impluzivni i nabijeni energijom - naprosto rođeni za akciju. Nakon dobroga početka obično gube volju da stvari dovedu do kraja. Ne daju se uz bilo šta i bilo s kim vezati i u tom pogledu su jednaki svome totemu - sokolu. Njihova je težnja prema nezavisnosti veoma snažna, a smisao za konvencionalnost gotovo nikakav. Žive samo za danas, sada i ovdje, a njihov je moto: poslije mene potop!

Životni cilj 
Životni cilj ljudi-sokola je imati inicijativu, voditi i otvarati nova poglavlja. Zato im je jako stalo da kod projekata u kojima i sami sudjeluju nameću svoju volju. Taj nagon je toliko jak da, ako se sve ne odvija kako su oni zamislili, reaguju kao mala djeca. Njihovo unutarnje skriveno ‘JA’ zahtijeva još i više: neprestano dubinskom analizom istražuju ponašanje, a do rezultata mogu doći samo ličnim iskustvom. To je vrlo težak i bolan način. Zbog toga ljudi-sokoli nikako nemaju tu sreću da se sa problemom bave samo površno. I upravo zato svoj cilj mogu postići samo ako imaju karakteristike kao što su bistrina, strpljenje, suzdržanost i trpeljivost. Pri tome mogu otkriti da se može biti individualac i nezavistan i istovremeno živjeti u harmoniji sa drugima. Za ljude-sokole je korisno da izaberu rad, odnosno način rada u odnosu na totem koji stoji na suprotnoj strani njihovog točka života. To su u ovom slučaju ljudi-vrane. Oni dokazuju kako se bistre zamisli mogu s lakoćom ostvariti timski radom i kako se idealizam može korisno povezati sa stanjem u stvarnom životu.

Uticaj prirodnih elemenata
Priroda se budi. Sve ono što se zimi pritajilo pod zemljom, hrli prema svjetlu. Sunce ima sve jače grije. Ljudi-sokoli u velikoj mjeri su prožeti ovim prvim stupnjem proljeća. Njihova temperament i životni tempo druge brzo dovodi da ostaju bez daha, jer ih sokolove teško pratiti.
Osobe-sokoli nemaju predrasuda i otvoreno primaju nepoznate ljude i tuđe uticaje. Za tu odliku moraju zahvaliti zapadnom vjetru, koji stimulira njihovu želju za novim spoznajama. Element koji se podudara sa njihovom ličnošću je vatra. Impluzivni i kipući karakter osoba-sokola penje se u nebo kao majski krijes. Ali, potrebno je znati da su osobe-sokoli skloni da svoju snagu potroše do posljednje kapi, sve dok od vatra ne ostane samo nekoliko ugaraka. Meditiranje na suncu, blizu vatre, kamina ili uz svijeće, ljudima-sokolima pomoći će da obnove snagu i lakše razmisle o tome kad i u šta žele potrošiti i upregnuti svoju energiju. Njihovom duševnom skladu svakako će pomoći i njihov mineralni totem - opal. Indijanski šamani su uvjereni da mliječnobijeli ili purpurni opal ublažava emocionalnu napetost i preporučuju osobama-sokolima da ga svaki dan nekoliko minuta drže u lijevoj ruci. Tako će revitalizirati svoju energiju.
Biljni totem ljudi-sokola je maslačak. Listovi su mu puni vitamina i minerala, a korijenje čisti krv. Ljudi-sokoli na maslačak reaguju vro intezivno.

Ljubavni odnosi
Osobe rođene pod ovim totemom su obično zanosne ličnosti. No, sasvim je druga pjesma kad je riječ o odnosu sa suprotnim spolom. Muž-soko traži princezu iz bajke, kojoj će biti vjeran sve dok u partnerstvu on vodi glavnu riječ.
S druge strane, žena-soko traži neku vrstu supermena, a kad ga i ako ga nađe, od njega traži junačka djela I permanentno divljenje. Ali, zapravo, i jedni i drugi  su vrlo posesivni i ljubomorni. Otvoreno koketiraju, ali, jao, ako partner radi to isto! Posljedice su često provale netolerantnosti i bijesa. Kao što se ponašaju u lovu, tako se osobe-sokoli, na žalost, ponašaju i u seksualnim odnosima. Nema ljubavnih predigri, nježnosti i poljubaca i sve se odvija pod geslom - što brže, što prije – to bolj! Vatreni su i brzo popaljivi ljubavnici, kojima nije stalo do zagrljaja, predigre i nježnosti.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA