Noćno biće sa velikim očima i mekanim perjem Indijanci su digli na pijedastal svetinje pa je i zovu sveta ptica. Njen je duh, kako uče indijanske tradicije, mudar i odmjeren. I osobe-sove su, kao i njihov životinjski totem diskretni, ponosni i lucidni. Zbog svojega oštrog pogleda kojim otkrivaju svaku sitnicu te zbog sposobnosti brzoga shvaćanja, ništa što je bitno ne može im pobjeći. Kao rođeni avanturisti vole prirodu, nezavisnost i rizike svake vrste. Otvoreni su i kažu šta misle. No, uvijek urade ono što žele. Zbog takvog ponašanja često upadaju u neprijatne situacije. 

Životni cilj
Za osobe-sove sve mora imati svoj smisao. To je njihov vanjski, svjesni cilj. Kako ih vodi želja ka istraživanju dubljih spoznaja, traže svugdje po malo, ali nisu nigdje previše zagrijani. S njima je u tijesnoj vezi njihova želja da uvijek budu nezavisni. Voljeli bi biti slobodni, ali ne znaju zašto. Ako im njihova besmislena težnja postane jasna, osobe-sove brzo će se snaći usred svake emocionalne krize. Pri svemu tome bilo bi, međutim dovoljno da se nauče kako treba odlučno težiti samo jednom cilju. Najbolji indijanski ratnik nije bio onaj koji je izbacio najviše strelica, nego onaj koji se znao duševno usredotočiti na cilj i onda ga pogoditi. Od Sokola, životinjskog totema s kojim se ljudi-sove dobro slažu, mogu naučiti kako se to radi. A njihov suprotni totem - Jelen - može ih ponešto naučiti o tome kako se pažljivo i intuitivno komunicira sa drugim ljudima. Jer, ljudi-sove se prečesto bave sami sobom. Svojom neposrednošću često bez namjere da povrijede druge ljude. 

Uticaj prirodnih elemenata
Duge noći i sivi jesenji dani; snaga sunca je na zalasku; hladni i reski vjetrovi već najavljuju prvi snijeg; atmosfera je bistra. Ljudi rođeni u trećem jesenskom razdoblju imaju od toga samo korist: budni su, njihov razum oštar je kao oštrica noža, a osim toga imaju dar da kod sebe i drugih otkrivaju duboko sakrivene prapočetke svjesnoga. Na njih jako utiču zapadni vjetrovi iz pravca sjeverozapada. Zbog toga ljudi-sove znaju znanje prenijeti i na druge pa su odlični učitelji. Tu sliku o njima dopunjuju i elementi koji odgovaraju njihovoj osobenosti: Vatra sa Zemljom. Vatra se brine za inspiraciju, a Zemlja bdije nad postupnim i brižnim napredovanjem.
Da bi ljudi-sove ostali u emocionalnoj ravnoteži uvijek uza se moraju imati svoj mineralni totem - obsidijan. Blještavo crni obsidijan štiti od štetnih uticaja i emocionalnih stresova. Indijanci taj kamen nazivaju i "apačka suza". Legenda kazuje kako se grupa Apača koja je upala u zasjedu nije htjela predati, nego su se radije bacili niz klisuru. U podnožju klisure apačke žene su oplakivale svoje muževe i iz njihovih suza nastao je obsidijan. Ali, takva sudbina ne čeka one koji uza se nose svoj predivni mineralni totem. Pstoji legenda i o biljnom totemu ljudi-sova, imeli, koja je simbol ljubavi, plodnosti i uskrsnuća. Indijanski šamani imelu koriste za spravljanje lijekova protiv kolere, grčeva i histerije.

Ljubavni odnosi
Ljudi-sove su uz ljude-losose i ljude-sokole najmaštovitiji i najnadahnutiji osvajači. I muškarci i žene su vrelo zanosni i uvijek imaju pripremljenu cijelu paletu šala i doskočica. Uživaju u uznemiravajućim visinama prve zaljubljenosti. A tada su u krevetu naprosto čudesni. Osjećajni su i romantični, vatreni i strasni, skloni eksperimentiranju. U skladu sa spolnom željom i raspoloženjem znaju odsvirati cijelu skalu erotike. Koncert, ipak, završavaju prije nego bi očekivali. Partnerstvo i brak su riječi koje ljudi-sove naprosto mrze. Vezati se - nešto je što je suprotno njihovoj potrebj za nezavisnošću. Zbog te opasnosti ponekad gube i volju za intimnijim prijateljstvima. Ljude-sove moguće je "uloviti" samo sa puno strpljenja i nagovaranja.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA