Kolumbo i sirene
Za vrijeme svog putovanja Karipskim morem, Kolumbo je takoder imao priliku vidjeti sirene. Evo sto je o tome zapisao:
"Tri su sirene uzdigle svoja tijela iznad povrsine oceana i, mada nisu bile tako lijepe kao sto ih slikari prikazuju na svojim platnima, njihova okrugla lica imala su upadljivo ljudski izgled!"

Pismo ocevica
"Prije otprilike 12 godina, dok sam bio zupni ucitelj u skotskoj, setao sam plazom Sanedside , kad mi je pozornost privukla pojava figure sto je neodoljivo podsjecala na zenu. Sjedila je na jednoj stijeni u moru i cinilo se da rascesljava dugu svjetlosmedu kosu, koja joj je padala preko ramena... Celo joj je bilo ovalno, lice punacko, obrazi rumeni, oci plave, usta i usne prirodnog oblika, bas kao u zene... Grudi i stomak, ruke i prsti bili su veliki kao kod odrasle jedinke ljudske vrste... Ostala je na stijeni tri-cetiri minute i sve vrijeme je cesljala dugu, gustu kosu, koja joj je davala ponosit izgled..."
(Pismo Villiama Mamroua, objavljeno 8.9.1809. u londonskom "Timesu")

Sirena u cirkusu
Glasoviti vlasnik cirkusa Fineass Barnum (1810 - 1891) godinama je pod satorom "najvece cirkuske predstave na svijetu" publici prikazivao zivu nimfu. Bila je to jedna strasna sasusena morska spodoba, koja nije licila niti na sirenu a niti na ribu i gledaoci su najcesce bili nezadovoljni njenim izgledom!

"Muskarci sirene"
U ljeto 1990. godine u Britanskom muzeju u Londonu otvorena je vrlo zanimljiva izlozba pod nazivom "Falsifikat - umjetnost zavaravanja". Brojni posjetioci iz svijeta imali su priliku da vide nesvakidasnje eksponate, koji su u posljednjih 200 godina dovodili cak i najeminentije znanstvenike u sumnju, a bili su lazni. Na izlozbi su prvi put prikazani "muskarci sirene", zapravo mumificirani majmuni, kojima su vjesto dodavani repovi velikih morskih riba!