VJEROVANJA: Egipćani su vjerovali da je Geb, bog zemlje, bio sin Šua, boga zraka i Tefnut, boginje vlage i kiše i sa svojom sestrom bliznakinjom Nut, boginjom neba činio je drugi božanski par. No, također se vjerovalo da je Geb, otac boga sunca (Raa) i boga mjeseca (Tot), te su ga s pravom nazvali 'ocem bogova'. Pre stvaranja sadašnjeg sveta Geb je bio čvrsto zagrljen s Nut. To se Rau nije sviđalo pa je naložio Šuu da ih razdvoji. Kad su se odvojili, stvoreni su prostor i svetlo.
Geb je bio zemlja, a njegovo telo, koje su prikazivali kako leži ispod Nut, poduprlo se na laktove savivši kolena pa je na površini zemlje stvorilo gore i doline. Zelene mrlje ili biljke što se u papirusima vide na njegovu telu simbolički su prikazivale njegov vid boga raslinja. Geb i Nut bili su roditelji Ozirisa i Izide, Seta i Neftis.

PRIRODA: Vi ste "čuvar života", blagorodnost zemlja i permanentnog stvaranje. Vaš urođeni smisao za organizaciju je jedinstven, pretvarate najbeznačajnije stvari u predmete korisne za zajednicu. Niste umjetnik u estetskom smislu riječi, nego ste to u korisnom i praktičnom smislu. U ostvarivanju velikih planova, vaše prisustvo ne samo da je dobrodošlo, već i krajnje neophodno. Volite konkretno, opipljivo, predstavljate neophodne korijene za razvoj zajednice.
U očima božanskih sila, dostojni ste povjerenja. Vi ste rizničar zakletvi i svetih obaveza. Teško onom ko se povlači i ne poštuje svoju riječ. U takvim slučajevima, vaša srdžba je strašna i nemilosrdna. Iznevjeriti vlastite obaveze, za vas je pravo svetogrđe. Tražite blagost. Vaša čvrstina je nenapadna, tiha i gotovo nečujna. Ne volite samovolju ni na kojem nivou.
Privlačni i vrlo pristupačni, vi ste pouzdanik o kakvom se mašta - uvijek nalazite prave riječi da utješite ucvijeljene duše, da pomognete drugima da  lakše prebrode nedaće. Neosporno, ta lakoća okrenuta prema drugima je način da izbjegnete vlastite sumnje i patnje. Vi koji bacate svjetlost na tamu, maštate o tome da povremeno osvjetlite svoju unutrašnjost. Tako vaše zračnje posta je još snažnije.

LJUBAV: Vi ste romantični, uporni i odani onom koga volite. Zelite se sjediniti u jedno tijelo i jednu dušu. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni. U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da ‘izgubite kompas’ i počnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nježnost potrebniji nego bilo kome, ali za uzvrat isto dajete. Ponekad ste pretjerano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove umijete da pretvorite u javu.
Veoma ste kreativni i potrebno vam je više načina da biste se izrazili. Najčešće je to kroz neki oblik umjetnosti. Zbog preosjetljivosti i ranjivosti morate biti veoma pažljivi pri izboru partnera sa kojim ćete provesti cio život. Morate pronaći nekog ko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišćeni. U zavođenju se oslonite na svoj izgled i istaknite ga uz pomoć garderobe i svih pastelnih boja.

Blagotvorna boja za žene:  zelena i narandžasta
Blagotvorna boja za muškarce: ljubičasta
Dopunski znakovi: Seth i Horus

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA