Nečujna, opasna i tajanstvena. Zmiju uvijek okružuje veo mistike. Budući da redovito mijenja kožu, Indijanci joj pripisuju posebnu moć i zovu je bićem obnove i preoblikovanja. I osobe rođeni u ovom totemu često su zagonetka za okolinu: na prvi pogled su pametne, duboke, intenzivne ali i nepredvidljive. Osobe-zmije, zapravo, ne poznaju sredinu i najbolje se osjećaju ako djeluju iz krajnosti. U duhovnom, duševnom i materijalnom pogledu mogu se popeti na vrhove poštovanja. Međutim, kada su u afektu skloni su tome da se u trenutku survaju u provaliju mraka i očaja. Ali sa jasnim ciljem pred sobom, s odlučnošću i neizmjernom snagom, brzo se opet dižu na vlastite noge

Životni cilj
Osobe-zmije najdublja osjećanja uvijek zadržavaju za sebe. Bilo da je riječ o teškoćama na poslu, bilo da je riječ o ljubavnim problemima, sve pokušavaju riješiti sami sa sobom. Premda je njihov svjesni cilj pokušaj ovladavanja tim osjećanjima, oni sebi na taj način zapravo zatvaraju put skrivenim izvorima intuicije i stvaralaštva. Njihovo skriveno ‘JA’ traži da sve ide svojim prirodnim putem. Osobe-zmije moraju naučiti mijenjati "kožu" (kao njihov životinjski totem) u najpogodnije vrijeme; moraju odbacivati stare navike i biti u mogučnosti da krenu ispočetka. Tek tako će ostvariti uslov u kojem će njihovo skriveno ‘JA’ postići svoj cilj: širenje vidika i duhovni rast u skladu sa prirodom. Da taj zadatak ne bi rješavali analitično, kao što su navikli, osobe-zmije moraju upoznati svoj suprotni totem – vrijednog Dabra. Jer, upravo od Dabar bi mogle naučiti kako na život gledati sa svjetlije i pragmatičnije strane. Ali, to je ponekad pretežak zadatak!
    
Uticaj prirodnih elemenata
Hladne noći, prvo inje na skrušenim biljkama. To je vrijeme koje mnogi smatraju vremenom između dva svijeta: vidljivim i nevidljivim svijetom. Osobe-zmije su idealisti, puni istraživačkog zanosa. Njihovo stremljenje, kojeg i nisu svjesni, usmjereno je prema još nepoznatim područjima. Vole svakoj stvari sagledati bit, razgolititi tajnu sve do dna. Zapadni vjetrovi daju im moć i sposobnost za to. Element koji se slaže sa njihovom osobenošću jeste Voda povezana sa Zemljom. Zemlja daje osobama-zmijama iznenađujuću snalažljivost i ustrajnost, a u toj povezanosti Voda simbolizira osobinu koju tek moraju razviti: sposobnost prilagođavanja. Ljubičasti ametist je njihov mineralni totem. On, prije svega, podržava bujanje njihovih osjećaja, te njihovo stvaralačko razmišljanje. Njihov biljni totem mnogi ljudi nepravedno podcjenjuju. A ljekovite osobine strička indijanski šamani koriste za liječenje probavnih smetnjii i protiv trovanja. Indijanci često jedu njegov korijen i pržene sjemenke, jer su pune vitamina.

Ljubavni odnosi
Ko baci oko na osobu-zmiju mora biti spreman na brojna iznenađenje. Ove hladne individualce teško je izvuči iz njihove skrivenosti i povučenosti. U aroganciji i jetkosti prednjače žene-zmije, dok se muškarci-zmije ponašaju pristojnije, ali ne i dostupnije.
Tek kad osjete da su iskreno ljubljeni, i jedni i drugi odbacuju svoj rezervisani stav. I to potpuno! U seksu su divlji i strastveni više od bilo kojeg drugog totema. U svakodnevnim odnosima su lojalni I korektni, a želja da usreće partnera je na vrhu njihovih primarnih ciljeva, što je prelijepa osobina. I sve bi bilo gotovo idealno, da nije one sudbonosne sklonosti zbog koje osobe-zmije iza sebe često ruše sve mostove. Život može biti kao iz bajke, skladan i harmoničan, pa opet se može dogoditi da osoba-zmija preko noći otkaže stan, ostavi obitelj a dom potraži negdje drugdje. Slagao se partner s time ili ne. Želja za promjenom kože naprosto je jača…

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA