"Allah zapovjeda pravdu i dobročinstvo i potpomaganje bliznjega, a zabranjuje razvrat, i ono sto je ruzno, i tlačenje!..." (Kur'an 16:90)  

1. Ako neki sudija svaki dan 104 puta bude proučio časno ime Jâ ‘Adl i ako redovno bude nosio ovaj blagotvorni vefk, Bog će ga nadahnuti pravednosću pa će uvijek donositi najispravnije presude. Iako budu nastojali, tuziteljima neće polaziti za rukom da pritaje i sakriju istinu. Lazljivi svjedoci će biti zbunjeni, mucat će ili neće moći prozboriti niti jednu riječ, a istina će pobijediti lazi, spletke i urote. 

2. Onaj ko zeli nekog tiranina ili nasilnika natjerati da mu prizna i da za pravo, potrebno je tri dana da posti, te za iftar jede samo malo. Tačno u ponoć svakog dana potrebno je 10.816 puta spomenuti časno ime Jâ ‘Adl i, na kraju, pasti na sedzdu i izreči sljedeću dovu:

Molim te moj Boze, koji si apsolutno pravedan, da u čast časnog imena ‘Adl dobijem svoje pravo od... (izreči njegovo ime i prezime) ...koji mi moje pravo osporava...

Za kratko će se vrijeme ispuniti zelja i nepravednik će korigirati svoj stav i istina će pobjediti. 

3. Na zlatnu pločicu – privjesak - ugravira se ovaj blagotvorni vefk sa časnim imenom ‘ADL (u pravi sat) i nakon svakog namaza 104 puta se spomene plemenito ime Jâ Adil. Onaj ko na sebi bude nosio ovaj blagotvorni vefk oplemenit će svoju dusu i postat će pravedan, te će u zivotu uvijek donosit ispravne odluke.

--------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima

99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUSE

_________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE