"Zbilja oni koji se Allaha i Poslaniku Njegovu suprotstavljaju, takvi međ' one ponizene spadaju..." (Kur'an 58:20) 

1. Svi oni koji na sebi budu nosili ovaj blagotvorni vefk (lijevo) sa časnim imenom Muzill i koji često budu spominjali ovo plemenito ime, za kratko vrijeme će osnaziti i poraziti sve svoje rivale, konkurente i neprijatelje. 

2. Posti se u srijedu, četvrtak i petak. Treći dan nakon ikindije, klanjaju se dva rekata i na prvom rekatu se na nogama 100, prilikom rukû‘a [1]- 100, na sedzdama po 100, na drugom rekatu opet 100, na rukû‘u - 100, na prvoj sedzdi 100, na drugoj sedzdi 70 puta prouči časno ime Jâ Muzill, te nakon sto se sve to korektno obavi, 12 puta se prouči sljedeće: Ezil-lî (spomenuti ime) bihakki-smekellâhu jâ Muzillu kullu dzebbârin ‘anîdin bi-kahri ‘Azîzi sultânike...

Onaj čije se ime bude spominjalo za kratko će vrijeme postati ponizan, poput poslusnog roba. Ako ne bude moguće uticati na njega i promijeniti mu narav, onda će biti uništen za sva vremena.

Ako bude potrebno ovaj postupak se može ponoviti tri puta...

--------

[1] Rukû‘ - jedan od sastavnih dijelova namaza. To je zapravo sagibanje u namazu , a čini se nakon stajanja u namazu (kijama) i učenja u namazu (kiraeta).

------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUSE

__________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE