"Allah vas neće kazniti ako se neoprezno zakunete... Allah prasta i blag je." (Kur'an 2:225) 

1. Ovo se časno ime, hukćući u lice onoga koji je u afektu, ljut i bijesan, sapatom prouči 88 puta. Nakon toga će se, zasigurno, njegova ljutnja stisati i on će se smiriti.  

2. Ako se neko boji da će mu sudija, u sporu koji vodi, učiniti nepravdu, ulazeći na sud, treba 88 puta izgovoriti plemenito ime Jâ Halîm i bit će siguran od sudijinog bijesa. Spor će se okončati u korist istine i pravde! 

3. Časni vefk (gore) sa svetim imenom HALÎM, ugraviran na srebrnu pločicu – privjesak - u Satu Mjeseca, ima čudesne i blagotvorne moći. Ako se djetetu, koje često plače i lose spava, oko vrata stavi ovaj privjesak i nakon toga 88 puta prouči Jâ Halîm, dijete će se uskoro smiriti i od tada će spavati mirno i bez noćnih kosmara i mora. 

4. Na poseban čist tanjir spravi se gornji vefk sa časnim imenom HALÎM, te se na njemu 88 puta napise ovo plemenito ime. Vodu iz ovog tanjira treba tri ili sedam noći zaredom davati plačljivom, preplasenom i uznemirenom djetetu i ono će se uskoro smiriti. Spavat će mirno i postat će dobro i poslusno dijete. 

5. Ako se gornji vefk sa časnim imenom EL HALÎM kao privjesak od srebra ili zlata objesi oko vrata ugrožene osobe, ona će biti  zaštićena od dzina, crne magije, urokljivih očiju i svakog duhvnog napasnika, zla i nedaće.

---------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima 99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

__________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE