"Oči do Njega ne dosezu, a On do očiju doseze, On je svemilostiv, i o svemu zna sve." (Kur'an 6:103) 

1. Onaj koji ispod svog jastuka bude čuvao blagotvorni  vefk (lijevo) sa časnim imenom HABÎR napisan na čistom papiru u času Merkura i koji, prije spavanja, bude proučio 812 puta Jâ Habîr, a da za to vrijeme ne progovori nijednu svjetovnu riječ, te zaspe lezeći na desnoj strani tijela s licem okrenutim prema Kibli, u snu će vidjeti ishod (rezultat) svoje namjere ili svoje zelje. Ako san ne bude jasan i zadovoljavajući, onda mora da postoji neki propust u navedenoj proceduri. Ako je potrebno, postupak se moze ponovljati tri noći. 

2. Na čisti se papir napise gornji vefk sa časnim imenom HABÎR i potom se spere kisnicom. Voda se zatim tri ili sedam dana daje onome ko ima slabo pamćenje i koji brzo zaboravlja. Nakon toga, uz pamćenje će mu se, zasigurno, popravi i moć poimanja i razumijevanja događaja i stvari koje se odigravaju oko njega. Nakon sto se vefk spere kisnicom potrebno je 812 puta proučiti ime Jâ Habîr i s Bozijom pomoći sve će biti drukčije nego prije. 

3. Onaj koji bude uzastopno sedam dana u potpunoj samoći, svakodnevno spominjao po 838 puta časno ime Jâ Habîr, postat će jasnovid i saznat će o stvarima i događajima koje će se desiti u toku te godine.

Napomena: Neki istrazivači i poznavaoci istočnjačkih tajnih vještina i učenja, predlažu da se spravi ovaj čudesni vefk (desno)i da se uvijek nosi sa sobom, jer uz njegovu i Boziju pomoc, uspjevat ce da sagleda i stvari koje se ne mogu vidjeti golim okom.

------------------------

Knjiga o prakticnim i upotrebnim vrijednostima

99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

____________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE