"Ako ih kaznis Ti, oni su robovi Tvoji, A ako im oprostis, pa Ti silan i mudar si!" (Kur'an 5:118)

1. Ovaj se časni vefk (lijevo) ugravira u srijedu ili subotu, u trenucima dok sviće dan. Nakon toga, kao privjesak, stalno se nosi sa sobom. Uz to, potrebno je nakon svakog obraćanja Bogu (namaza) 78 puta spomenuti časno ime Jâ Hakîm.

Onome koji ovako bude redovno postupao Uzviseni će Bog podariti obrazovanje i mudrost. Pokazat će mu istinu svake skrivene stvari. Zahvaljujući tome postat će dalekovid, a iz njegova srca poteći će vrelo mudrosti. 

2. Ako postoji bilo kakva bolest srca potrebno je gornji blagotvorni vefk nositi sa sobom, te nakon svakog obraćanja Bogu (namaza) 78 puta proučiti časno ime Jâ Hakîm. Za kratko vrijeme će se sve srčane bolesti i tegobe smiriti i uskoro potpuno nestati.

Bit će, također, od velike pomoći ako se srčanim bolesnicima ujutro, sedam dana zaredom, na gladan stomak, bude davala voda kojom je sapran vefk časnog imena HAKÎM, prethodno napisan na čistom tanjiru.

-----------------

Knjiga o  99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

______________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE