"A koliko li samo bi vjerovjesnika uz koje se boriše mnogi Allahu ljudi ugodni! Takvi nisu malaksali pred onim što ih pogodi na Allahovu Putu, i nisu slabili, niti se pokorili. A Allah strpljive voli." (Kur'an, 3:146)  

Napomena: Časno je ime Sabûr ključ svake pobjede, svakog uspjeha i svakog dobrog djela. Uspjevati se strpiti, uzmoći podnijeti poteskoće i nepravde, savladati vatru u sebi i neizvjesnost pretvoriti u strpljenje, jeste najprobranija privilegija koju Bog daruje svojim robovima. 

1. Svima onima koji budu spominjali časno ime Es-Sabûr, Bog će u teskim vremenima podariti strpljivost i izdrzljivost. Sve poslove koje započnu, uspjesno će zavrsiti. Ovo bi sveto ime redovito trebali spominjati svi oni koji zele da zive skromno i asketski. 

2. Ovaj blagotvorni vefk (gore) sa časnim imenom Es-Sabûr napisan na zlatnoj ili srebrnoj pločici – privjesku - u vrijeme kada je Sunce u jednom od slijedećih horoskopskih znakova: Bik, Lav, skorpion ili Vodolija potrebno je uvijek nositi na sebi. Također, potrebno je svaki dan 298 puta spomenuti časno ime Jâ Sabûr.

_________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE