"Ti reci: 'O Allahu! O sve vlasti Gospodaru! Ti vlast kome hoćes daješ, Ti vlast od koga hoćes oduzimas! Ti koga hoćes uzvisuješ, Ti koga hočes unizuješ! U ruci je Tvojoj sve dobro, Ti doista svemoćan si!...'" (Kur'an 3:26)  

1. Činovnik ili neka druga osoba zaposlena u drzavnoj upravi stalno će napredovati u svojoj sluzbi ako bude neprestano ponavljala časno ime Jâ Mâliku-l-Mulki i sa sobom nosio ovaj blagotvorni vefk (lijevo) spravljen od ovog plemenitog imena. Njegovo mjesto u sluzbi bit će sretno i postovano a on će uzivati veliki ugled i postovanje. Uvećat će se njegovo imanje i bogatstvo. Također će se uvećati i njegov ugled i čast. Niko neće moći protiv njega praviti spletke i intrige.  

2. Onaj koji redovito, svaki dan, bude spominjao časno ime Jâ Mâliku-l-Mulki imat će, u skladu sa svojim imetkom i rangom, velike privilegije, ugled i časti. Uspinjat će se u svom poslu i duznostima koje bude obnasao. Njegova kasa uvijek će biti puna. Njegova imovina nikada neće pretrpjeti stetu. Svemogući će ga Bog stiti od svakog prevrata, od gubitaka i steta. 

3. Ako se zeli sačuvati i osigurati neko mjesto, grad, selo ili naselje, potrebno je postupiti po sljedećem protokolu: gore predstavljeni blagotvorni vefk napisati u povoljan sat i staviti ga u srediste tog mjesta, imanja ili naselja. Zahvaljujući tome, kazu drevni ćarobnjaci, to mjesto nikada neće biti izlozeno nepogodama, kao sto su pozari, poplave, oluje i slično. 

4. Ovaj se časni vefk (gor) ugravira na srebrnu ili zlatnu pločicu – privjesak - i na nju se 212 puta prouči sveto ime Jâ Mâliku-l-Mulki. Onaj ko na sebi bude nosio ovaj vefk, zivjet će u izobilju i njegov će imetak biti siguran od bilo kakve stete i nepogode. Ako se gore ispisani blagotvorni vefk napise na komad čistog papira i stavi na određenu robu, ona će biti zastićena od svake stete i gubitka.

--------------------------


Knjiga o  99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

____________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE