"A kad te robovi Moji za Mene pitaju, Ja sam, doista, blizu! Odazivam se molbi molitelja kada Mene moli! Pa nek' se i oni odazovu Meni, i nek' vjeruju u Mene da bi upućeni bili." (Kur'an 2:186)  

1. Ovaj se časni vefk (gore) spravlja 40 dana. Piše se na tanjiru na koji se potom 514 puta prouči ime Jâ Rešîd. Zatim se tanjir sapere čistom vodom koju treba da piju oni koji su skloni kocki, alkoholu, bludu, drogi i drugim teskim porocima. Oni će, s Božijom pomoći, uskoro nadjačati sve poroke i postat će dobri i čestiti ljudi.  Popravit će se i izvana i iznutra i vise nista u zivotu neće činiti zbog čega bi se mogli kajati i stiditi.

2. Ovaj vefk (gore) je blagotvoran, protiv svih poroka. Ako ga uvijek nosite sa sobom, uz Boziju pomoc, nikada necete doci u iskusenje da se odate nekom poroku, a oni koji su u njima ogrizli, napokon ce biti spaseni i vratit ce se na pravi put.

______________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE