"Hoće li njih bozanstva njihova braniti, a ne Mi? Pa, ona ne mogu ni sama sebi pomoći, a nevjernike, osim Nas, niko neće moći nadzirati." (Kur'an 21:43) 

1. Svi koji budu nosili ovaj blagotvorni vefk (lijevo) i svaki dan, nakon sabah-namaza, proučili 161 put časno ime Jâ Mâni‘, s Bozijom će pomoći biti zastićeni od svega čega se pribojavaju, kao i od svake nesreće i nedaće. 

2. Onaj ko se želi osloboditi nekog nasilnika koji ljudima uporno nanosi zlo i ne sluša ničije savjete, potrebno je na komad čistog papira da napiše gornji blagotvorni vefk sa časnim imenom MÂNI‘, a oko njega da ispise sljedeće:

Allâhumme Jâ Mâni‘u emni'... (ime nasilnika) ...an idžraiz zulmu vel-‘udvân...

Potom se na to 1610 puta izgovori sveto ime Jâ Mâni‘, a vefk (gore lijevo) se objesi i ostavi na neko mjesto izlozeno vjetru. Potrebno je svaki dan 161 put proučiti Jâ Mâni‘, te sedam puta ponoviti gore navedenu dovu i zamoliti Uzvisenog Boga da nas sačuva od svakog zla naznačenog nasilnika i tiranina. Sve zlo ovog neprijatelja okrenut će se protiv njega samog.

3. Stari istocnjacki carobnjaci kazžu da je veoma korisno uvijek sa sobom nositi ovaj blagotvorni vefk (gore) s plemenitim imenom Mâni‘, jer Vas on stiti od svakovrsnog nasilja i nevolj.

______________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE