"Neka je uzviseno ime Gospodara tvoga, Veličanstvenoga i Plemenitog!" (Kur'an 55:78)  

1. Onome ko bude sa sobom uvijek nosio ovaj vefk (lijevo) i spominjao časno ime Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm, Svemogući će Bog podariti veličanstvenost. Svi će ga voljeti i poštovati, a Uzvišeni će Bog uslisiti svaku njegovu molitvu i želju. Olakšat će mu sve ovozemaljske planove i poslove. Ako se vefk sa ovoim časnim imenom objesi na određene vrijedne predmete ili robu, oni će biti zastićeni od krađe i nestanka. 

2. Časna imena Mâlikul-Mulk Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm imaju 25 harfova. Devetnaest dana nakon sto se uđe u astroloski znak Ovna ili u Satu Sunca napise se vefk od 25 istovjetnih polja i to na ono njezno tkivo čime su umotana djeca prilikom rađanja (posteljica, nikap).

Oko ovog čudesnog vefka se napise el-Hadîd, 57. sura Kur’ana Časnog. Zatim se ova sura 21 puta prouči na blagotvorni vefk, a onda se 25 puta prouči jos jedna sura – el-Mulk, 67. sura Kur’ana Časnog.

Onaj ko bude nosio ovako pripremljen vefk, bit će siguran od nesreće i pusčanog zrna. Ono ga neće moći pogoditi a ako ga slučajno i pogodi neće mu moći nista nauditi. Veoma je bitno da se slova i sura napisu u Satu Sunca.  

Način stavljenja posteljice (nikap): U jedan se litar vode stavi saka soli i to se razmuti. U tako pripremljenu vodu ubaci se posteljica (nikap) i polagano se i njezno trlja sa svih strana. Sitni ostaci na posteljici se koliko je to moguće odstrane i očiste. Posteljica se potom, nakon 10 minuta, izvadi iz slane vode i pazljivo opere u čistoj vodi.

Nakon sto se 10 minuta ostavi u slatkoj vodi, izvadi se i polako stavi u kalup od stipse, a potom se kvasi stipsom. Ovaj postupak ponovi se nekoliko puta svakih  5 do10 minuta. Nakon toga, daje joj se na jednom najlonu (plastici) takav oblik koji neće biti moguće cijepati. Zatim se spenadlom zategne. U stipsi namočena, potpuno čista posteljica, postaje prozirna i za nekoliko sati je spremna za upotrebu. 

3. Da bi se zaustavilo ogovaranje ili negativna propaganda  neke neprijateljski raspolozene osobe ili organizirane propagandne mašinerije neprijateljskog naroda, potrebno je napisati vefk (vidi gore) Mâlikul-Mulku Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm, a oko njega ispisati suru JâSîn, te naznačiti namjeru i cilj koje zelite postići. Potom proučite JâSîn na sedmobojni svileni konac (ibrisim) i napravite jedan čvor, učeći dovu koja je napisana na čistim dijelovima JâSîna koji je ispisan oko casnog vefka (vidi gore).

Kada se, napokon, napravi sedam čvorova i prouči časni JâSîn, sedmobojni svileni konac (ibrisim) se stavi oko vefka, a potom se savije i nosi na prsima kao hamajlija. 

4. Onaj ko uvijek bude nosio čudesni vefk (vidi gore) sa časnim imenima Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm ne treba se plašiti nepravde i neprijatelja. Uz Božiju pomoć, bit će sačuvan od nepravde, zla i srdžbe bilo kojeg nasilnika ili tiranina. Njegova će riječ uvijek biti nadmoćnija.  

5. Onaj ko bude nosio ovaj blagotvorni vefk (vidi gore) potrebno je svaki dan 1312 puta da prouči Jâ Mâlikul-Mulku-Zul-Dzelâli-ve-l-Ikrâm. Onome koji bude ponavljao ova časna imena desavat će se nezamislivo prijatne i sretne stvari. 

6. Ako se u neku prodavnicu (trgovinu) ili zanatsku radionicu, objesi vefk (vidi gore) sa časnim imenima Mâlikul-Mulku-Zul-Dzelâli-ve-l-Ikrâm, te se oko oko vefka napise 48. sura el-Feth i 94. el-Insirah, u nju će s Bozijom pomoći, pohrliti brojne musterije. Vlasnik radnje bit će vrlo brzo bogat i sretan. 

7. Za zenu koja neprestano dozivljava pobačaje ili čija djeca ne uspijevaju prezivjeti porođaje, napravi se vefk (vidi gore) sa časnim imenima Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm a oko njega se 18 puta napisu sveta imena Hajj i 68 puta Muhjî. Ako ovako spravljen vefk nosi buduća porodilja neće vise imati pobačaje, a njena dijeca će se rađati ziva i zdrava, te će dugo zivjeti i biti zdrava i sretna. 

8. Onaj ko bude nosio čudesni vefk (vidi gore) sa plemenitim imenima Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm bit će zastićen od zaraznih, teskih i neizlječivih bolesti. Ako nekim slučajem i oboli od neke teske bolesti, prezivjet će, jer će mu Svemogući Bog podariti zdravlje. 

9. Da bi se između dvije osobe otklonila mrznja i uspostavili prijeteljski odnosi potrebno je da piju vodu kojom je sapran časni vefk sa časnim imenima Mâlikul-Mulku-Zul-Dzelâli-ve-l-Ikrâm i u koju je proučeno Jâ Mâlikul-Mulku-Zul-Dzelâli-ve-l-Ikrâm onoliko puta koliko iznosi njihov broj. Istodobno, posvađane će se osobe vrlo brzo pomiriti, zavoljeti i postati odani i iskreni prijatelji. 

10. Ako se zeli zadobiti nečija ljubav i naklonost, potrebno je pripremiti vefk (vidi gore) i oko njega, mijesajući s časnim imenima Mâlikul-Mulku-Zul-Dzelâl-ve-l-Ikrâm, slovo po slovo, napisati ime zeljene osobe i ime njene majke. Na to treba proučiti časno ime Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm onoliko puta koliko iznosi zbir numereoloskih vrijednosti slova imena zeljene osobe i imena njene majke sabran s brojem 1312.  

Napomena: Od ovako spravljenog blagotvornog vefka se ne treba odvajati. Naprotiv, potrebno je uzastopno sedam noći učiti ovo časno ime onoliko puta koliko iznosi njegov zbir (1100). Ako Bog da, zeljena će se osoba snazno vezati za nas. 

11. Ako se zeli pobjediti i unistiti neprijatelj, potrebno je učiniti sljedeće: vefk (vidi gore) sa časnim imenima Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm se namaze čistom i prosijanom zemljom uzetom sa sedam mezara ili sedam rusevina ili od sedam siročadi, te se na ploču osusenu na Suncu, zeljeznim perom odvojenim slovima (slovo po slovo) napise ime čovjeka koji se zeli unistiti.

Na ovo se sedam noći uzastopno uči ovo časno ime onoliko puta koliko iznosi zbir numeroloskih vrijednosti slova časnog imena i imena osobe koja se zeli unistiti. Potom se zemljana ploča istuca i rasprsi na imanju čiji je vlasnik vas zakleti neprijatelj. Za kratko vrijeme njegovo će imanje postati rusevina a nasilnik će biti zauvijek porazen i unisten. 

Napomena: Ovaj se čudotvorni vefk ne smije koristiti u nanosenju nepravde i osvete iz niskih pobuda, jer će u tom slučaju imati suprotne efekte!

12. Blagotvorni vefk (vidi gore) sa časnim imenima Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm se napise na komad bijele svile u svitanje ili za vrijeme ezana prvog petka nekog arapskog mjeseca. Oko njega se ispise sura JâSîn. Vefk treba nositi neudata zena ili udovica ili ona koja se mnogo puta vjerila ali je vjeridba svaki put bila raskinuta ili, pak, neozenjen čovjek. Pored toga, potrebno je svaki dan po 1312 puta spomenuti ova časna imena. Za kratko vrijeme će se osoba, koja nosi ovaj vefk, sretno udati za dobrog muza i osnovat će svoj dom. Svi oni koji budu nosili ovaj časni vefk, Bozijom pomoći, bit će voljeni i okruzeni svakovrsnim paznjama. 

 

13. Onaj ko redovno nosi ovaj ovaj časni vefk (gore) i koji svaki dan po 1100 puta spomene sveta imena Jâ Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm sve će poslove - ma koliko budu teski i slozeni - zavrsavati uspjesno i s lakoćom.

14. Svi onij koji u musemi (navosteno platno) nose donji blagotvorni vefk (gore) sa časnim imenima Zul-Dzelâli ve-l-Ikrâm napisan na komadu čistog papira u Satu Sunca, oko kojeg je napisana sura el/Hadid i na kojeg je 21 put proučena sura el-Mulk,  bit će zastićeni od pusčanog metka i neprijateljskih zamki i podvala.

____________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE