Otkako je svijeta postojala su tajne vještine, znanja i učenja. Strogo čuvana u zatvorenim vladajućim društvenim ili religioznim krugovima, najčešće su prenošena usmenim putem - s oca na sina. Neka od tih jedinstvenih moćnih znanja postala su s vremenom sastavni dio neprocjenjivo vrijednih šifriranih rukopisa, koje su mogli da odgonetnu samo pozvani i rijetki pojedinci.

Magični obredi i ceremonijali
Tajne čarobnjaka, okultista, šamana i vračeva
Najpoznatije tehnike proricanja
Narodna vjerovanja i praznovjerja
Magične biljke i ljubavne čarolije
Mudrosti i poruke svetih knjiga
Mistika i simbolika brojeva
Neriješene enigme drevne mitologije
Tajne vještine i učenja
U potrazi za eliksirom mladosti
Zaboravljene recepture narodne medicine
Najveće tajne astrologije
Nevjerovatna galerija bića iz duhovnog svijeta
Nerazjašnjeni fenomeni i znamenja

KNJIGA TAJNI, velika ilustrirana enciklopedija mistike, tajnih znanja, simbola i zaboravljenih narodnih vjerovanja, koju ćemu izdati tokom ove godine, po svemu je jedinstveno djelo u svijetu, koje zasluzuje da se nađe u Vašoj biblioteci:

  • Preko 700 stranica zanimljivog sadržaja, 750 fotografija i 3 500 pojmova koji bi mogli promijeniti Vaš pogled na prošlost i sadašnjost;
  • Fascinantna znanja i vjerovanja koja su milenijumima skrivana od očiju običnih smrtnika, sada je pred Vama.
  • Mistika, tajna društva i tajni rituali u Starom Egiptu, Sumeru, Babilonu, Asiriji, drevnoj Perziji, Indiji, Kini, Japanu, Tibetu…
  • Kakvim su tajnim znanjima raspolagali i šta su mogli drevni čarobnjaci, okultisti, shamani i vračevi?
  • Jedinstveno kazivanje o magični simbolima koji su u prohujalim vremenima određivali sudbinu pojedinaca, naroda i cijelih kultrura!
  • Prvi puta u jednoj knjizi najbolje alternativne terapije i iscjeljiteljske recepture iz tradicionalnih medicina Istoka i Zapada!
  • Kako su nastala praznovjerja koja se poštuju u mnogim krajevima svijeta i da li i danas imaju svoje svakodnevne praktične vrijednosti?
  • O 'Knjizi tajni' pročitajte VIŠE