Knjiga "Svjetlost duse" je rezultat mojih dugogodišnjih istraživanja islamskih tajnih učenja čije su blagotvorne moći duboko ukorjenjene u tradicije i autentična vjerovanja stanovnika islamskog Orijenta. Ona na najjednostavniji i najrazumljiviji nacin govori o 99 Lijepih Bozijih imena i njihovim prakticnim, upotrebnim vrijednostima u svakodnevnom zivotu.

Tajna spravljanja vefkova (magicnih kvadrata) u starim je vremenima bila privilegija samo odabranih pojedinaca i najmoćnijih vladarskih kuća, porodica ili ultratajnih društava. U prastaroj su Indiji to bili članovi hermetičkog udruženja Devet nepoznatih; u starom su Egiptu to bili žreci, čuvari tajnih znanja u Kućama života; u drevnoj Persiji i Mediji, tu su privilegiju njegovali pripadnici magijskog reda i ezoterijskog kulta zoroastrijanskog svećenstva, čija su učenja predstavljala nepresušno vrelo drevnog okultizma, čije domete nismo u stanju pratiti, a mnogi smatraju da i danas vrše utjecaje na svjetska politička zbivanja, kanališući mnoge političke tendencije i kretanja za koja ne možemo naći racionalna objašnjenja… Kasnije, u drevnoj Heladi, time su se s dubokim postovanjem bavili pitagorejci, a jos kasnije tajnu magicnih kvadrata cuvali su srednjovjekovni astrolozi, numerolozi i alkemicari.

Islamska pobožnost poštovala je u svim vremenima tajnu Najljepših Božijih imena. Zbog toga nije nikakvo cudo sto je cijelo jedno poglavlje islamske teologije ('ilm at-tawhîd) posvećeno upravo tome. Vjeruje se - svi oni koji, nakon jutarnjeg obraćanja Bogu, prouče 99 Lijepih Božjih imena da će biti sretni i poštovani i na ovom i na Onom svijetu. Ali nije to sve... Knjiga "Svjetlost duse" nudi jos mnogo prakticnih savjeta kako da svaki covjek, bez obzira na vjeroispovijest, ostvari svoj zivotni san i bude srecan, voljen i uspjesan u svim sferama zivota!

Naruci OVDJE