Iako sam prakticirala rad samo s odraslim licima, iznad 21. godine života, odlucila sam da primim 18-godišnjeg Marka zbog njegove bake i djeda, mojih bivših pacijenata. Sjedio je sam u cekaonici kada sam izašla. Upoznali smo se i krenuli ka ordinaciji. Imao je prelijepe crte lica i atletski gradeno tijelo. Usput mi je ispricao da ima artritis, ali da se sada relativno dobro osjeca s obzirom na stanje u kakvom je bio nekoliko godina ranije. “Sada artritis imam samo u kukovima, donjem dijelu leda i u clancima,” kazao je.

"Osjecao sam kao da lebdim!..."
Mark mi je pricao o svom životu, svojoj želji da upiše fakultet i frustracijama zbog bolesti. Pitala sam ga da li je u životu imao ponavljane snove. Uspio se sjetiti nekoliko takvih snova, ali je samo jedan od njih zagolicao moju znatiželju. Podsjecao me na susret s vanzemaljcima, alienima.
- San mi se cinio posve stvaran – prisjecao se Mark. - Bio sam potpuno bespomocan, paraliziran. Nekoliko sekundi preda mnom je stajala nepoznata osoba koja kao da nije bila s naše planete. U stvari, nije bilo ljudsko bice i podsjecalo me na aliene. Imalo je duguljasto lice, ali pošto moj san nije bio potpuno jasan, ne mogu se sjetiti detalja s tog lica. Oci su mu bile okrugle i blještavo zelene. Nakon što me je uzelo u narucje, osjecao sam se kao da lebdim što me je iskreno uplašilo...
- Koliko se cesto ponavljao taj san?
- Mnogo puta tokom niza godina.
- Je si li se ikada interesirao za letece tanjire?!...
U tom trenutku nMarkov pogled je zablistao.
- Da, veoma sam zainteresiran za vanzemaljske pojave. Cesto razmišljam o alienima i njihovoj tehnologiji... I o nacinima na koji nas oni analiziraju. Dok sam ležao u djecijoj bolnici, nadao sam se da ce me alieni oteti i odvesti sa sobom. Cak sam pohadao i kurs astronomije i mnogo sam vremena proveo gledajuci u zvijezde.
- Da li si ikada sanjao NLO? - upitala sam ga.
- Da. Nekoliko puta. Obicno sam sanjao kako ulazim u brod i polijecem, a u tom trenutku bi moj san obicno prestajao. U drugim snovima stajao bih na zemlji dok bi NLO letio iznad mene.

Tri puta kidnapovan
Odlucila sam da ga odmah podvrgnem hipnozi. Mladic je uskoro zaspao i ušao u srednji hipnoticki trans.
MARK: Vidim kucu u kojoj sam živio. Sedam mi je godina, period neposredno nakon što sam obolio od dijabetesa. Pojavljuju se alieni i odvode me. Unose me u brod.
Dr. FIORE: Objasni mi šta tacno vidiš! Navedi detalje!
MARK: Zaista ne znam kako su ušli u moju kucu. Kroz zid. Mogu prolaziti kroz zid. S njima izašao kroz krov. Ubrzo su me uveli u svemirski brod. Sa mnom su bila dva aliena... Pomalo se plašim. Ali imam osjecaj da mi se ovo ne dogada prvi put, da sam vec dva-tri puta prije bio kidnapovan. Alieni me sada poliježu na sto. Voze me kroz neki hodnik i u meduvremenu diraju moje ocne kapke.
Dr. FIORE: Kako se sad osjecaš?
MARK: Ne boli me ništa. Nisu grubi prema meni. Ne povreduju me vec samo razgledaju moje kapke. Sada me uvode u veliku prostoriju u kojoj se nalazi još jedan djecak.
Dr. FIORE: [ta se s njim dešava?
MARK: On izgleda kao da spava.
Dr. FIORE: Da li mu išta rade?
MARK: Ne. On samo tamo leži na stolu.
Dr. FIORE: Gdje su alieni?
MARK: Nisu tu. Negdje su izašli.
Dr. FIORE: Da li si sam u prostoriji s tim djecakom?
MARK: Da. Znam da je djecak tamo, ali ja ne marim što je on tu. Zabrinut sam za sebe. Želio bih da je sve ovo san...

Tajanstveni eksperimenti
Dr. FIORE: Evo, sad si se probudio.
MARK: Da. Obojica smo budni i pored svakog od nas stoji po jedan alien. Oni imaju zadatak da nas drže za ruke. Ustajemo i uz njihovu pomoc hodamo. Mislim da posmatraju nacin na koji hodamo...
Dr. FIORE: Zašto misliš da oni posmatraju nacin na koji hodate? Da li vam nešto govore?
MARK: Ne govore nam ništa. Ne znam kako se sporazumijevamo s njima, ali se nekako sporazumijevamo...
Dr. FIORE: Da li primjecuješ bilo šta neobicno u svom hodu?
MARK: Ne. Moj hod je sasvim dobar. Alieni gledaju moja koljena, clanke i kukove. Nekoliko puta su ponovili pregled. Vracaju me na sto. Ponovo ležim.
Dr. FIORE: [ta se sada dogada?
MARK: Kao da sam pod anestezijom. I dalje osjecam da sam na stolu, svjestan sam šta mi se dogada, ali sam bespomocan da... Imam osjecaj kao da sam malo izdignut iznad tijela. Oni mi stavljaju neku cjevcicu u penis...
Dr. FIORE: Da li su ti objasnili zašto to cine?
MARK: Rekli su mi da žele napraviti nešto što ce mi koristiti...
Dr. FIORE: Kakav oblik anestezije su ti dali?
MARK: Nisu mi ništa dali. Jedan je od njih samo spustio ruku na moje celo. Nježno me je dodirnuo i ja sam zaspao.
Dr. FIORE: [ta si dalje osjecao?
MARK: Kao kada lijecnik pritišce vaš stomak pokušavajuci da otkrije cir ili nešto slicno... Sada vidim sebe s visine. Alieni su poredani oko mog tijela i nešto rade oko mojih testisa. Mislim da provjeravaju cjevcicu. Sada su je izvukli, i to veoma brzo, gotovo neprimjetno.

"Lijecili su moj dijabetes!..."
Dr. FIORE: Da li si ih upozorio da te ne povrijede?
MARK: Jesam. Rekao sam im da ne želim da mi ostanu ožiljci...
Dr. FIORE: I šta se sada dogada?
MARK: Sada pregledaju moje grudi. Samo ih dodiruju. Dodiruju moj vrat i okrecu mi glavu s jedne na drugu stranu. Sijeku mi komad kose... (pauza) Sada jedan alien palcevima ili prstima dodiruje moje sljepocnice. Ja se budim.
Dr. FIORE: I...?
MARK: Jedan od njih mi pomaže da se podignem sa stola i vodi me do male stolice. Nakon što sam se smjestio, iznad glave mi je stavio okruglu posudu, slicnu haubi. Osjecam kako me obuzima toplina ispava mi se. Spavam... Dolazi jedan alien, skida haubu iznad moje glave, stavlja me u ležeci položaj i... BUM...
Dr. FIORE: [ta znaci to BUM?
MARK: Ja sam opet u svojoj sobi, u svom krevetu. Ali osjecam malu glavobolju.
Dr. FIORE: Želim se vratiti na tvoj boravak na brodu, dok su te alieni lijecili. Sjeti se kako si se tada osjecao. Ako su te izlijecili, sjeti se stvari koje su ostavile najveci utisak na tebe...
MARK: Kroz lijevu stranu mog stomaka su postavili veliki aparat, koji je odašiljao pulseve, odnosno šok-talase u moj pankreas. Lijecili su moj dijabetes. Aparat me golica dok šalje talase kroz moje tijelo...
Dr. FIORE: Kako znaš da su talase slali u tvoj pankreas?
MARK: Znao sam po tome što se kraj aparata završavao u mom pankreasu, a ja sam imao dijabetes. Na neki nacin sam svjestan da me žele izlijeciti...
Dr. FIORE: Koliko aliena sada ima s tobom?
MARK: Samo jedan.

Kako izgledaju alieni?
Dr. FIORE: Možeš li mi ga opisati?
MARK: Ima ravnu glavu, koja nije zaobljena kao naša. Ima prilicno široka ramena i tanak vrat. Ruke su mu mnogo duže nego kod ljudi. Prsti takode. Ima samo cetiri prsta, a jedan od njih je palac.
Dr. FIORE: Kakvo je njegovo lice?
MARK: Ima izbacene obraze, koji odudaraju od ostalog dijela lica. Ima jako mala usta, koja nikako ne otvara. Nos ima samo dvije rupice. Oci su mu slicne macijim, crno-tamnozelene i udubljene su. Glava mu ima oblik jajeta. Ne vidim da ima kosu, ali vidim da ima nekoliko dlaka na glavi, ne mnogo. Nema ni obrve, ali ima veoma male uši koje ne lice našim. U stvari, i to su samo dvije rupe u glavi.
Dr. FIORE: Šta ti je alien još radio?
MARK: Na meni je isprobao svu svoju medicinsku opremu. Posebnim spravama je izvadio krv iz moje ruke, a zatim je iznad mojih grudi postavio ogromnu plocu. Tom spravom je skenirao moja pluca i srce. Na snimku sam prvi put u životu vidio kako iznutra izgledam. Sve svoje unutarnje organe i kosti.
Dr. FIORE: Da li te je sve to plašilo?
MARK: Ne. Osjecao sam se kao na lijecnickom pregledu. Osjecao sam i neku bliskost prema alienima, kao da mi se te stvari ne dešavaju prvi put.
Dr. FIORE: [ta ste tacno osjecali: bliskost ili to da ste imali osjecaj kao da vam nije prvi put da vam se to dogada?
MARK: Osjecao sam bliskost s alienom, i to zato što se on ponašao veoma ljubazno, baš kao prijatelj. Djelovao mi je veoma ljubazno, kao da sam ga vec ranije vidio i razgovarao s njim.

Dobri poznavaoci ljudskog tijela
Dr. FIORE: Kako su alieni bili odjeveni?
MARK: Na sebi nisu imali ništa. Bili su goli do kože, koja im je mijenjala boju, ovisno o svjetlosti u prostoriji. Mijenjala je sve boje, od bijele do crne.
Dr. FIORE: Da li su govorili išta o vašem dijabetesu? Da li su vas išta pitali u vezi s bolešcu?
MARK: Ne. Oni su vec znali da imam dijabetes. [ok-talasi korišteni su za lijecenje dijabetesa. To sam osjecao. Mislim da je njihova funkcija bila da ožive mrtve dijelove pankreasa. Ali u tome nisu uspjeli.
Dr. FIORE: Dok su ispitivali vaš penis, da li ste imali osjecaj da su uzeli uzorak sperme?
MARK: Da. Cjevcica je na kraju imala proširenje. I to je za mene bilo veoma bolno. Mislim da je na tom proširenju bio otvor koji je usisao spermu. Na kraju cjevcice nalazila se i kamera. Oni mora veoma dobro poznaju anatomiju ljudskog tijela i mislim da su ispitivali dio iz kojeg sperma dolazi, zbog cega su je morali isisati. To me je mnogo boljelo, iako sam spavao i u tim trenucima svoje tijelo gledao s visine.

"Svega sam se sjetio!..."
Dr. FIORE: Kako ste znali da vas boli?
MARK: Ne znam. Sjecam se da sam i kasnije prilikom mokrenja osjecao bolove...
Dr. FIORE: Koliko su puta uzimali vašu spermu?
MARK: Mislim, dva put.
DR. FIORE: Kada je bilo posljednji put?
MARK: Kada sam imao 15 godina.
DR. FIORE: Da li imate još nešto da mi povjerite? Sjecate li se još nekih detalja?
MARK: Ne. Ovo je sve.
Nakon što se Mark probudio iz hipnoze, klimnuo je glavom: ”Ne mogu da vjerujem da se to meni dogodilo. Ali svega sam se tako jasno sjetio. I osjecaji su bili pravi, plašio sam se kao da mi se sve to ponovo dogada...”