Kao i u slucaju “I chinga”, ni u slucaju bacanja graha nije sasvim jaso zasto se uzima vise jedno zrno kada se bacanje izvodi iskljucivo sa - cetrdest i jedim zrnom. Ono cetrdeset i drugo zrno uvijek ucestvuju u mijesanju, ali se izdvaja prije bacanja. Njegovo ucesce obavljeno je tajnom.
Svih 42 zrna stavljaju se u desnu saku, koja se zatim drzi na ustima, kao da zelite u nju da huknete. Za to vrijeme intenzivno mislite na odredenu zelju, problem ili situaciju ciji ishod zelite da odgonetnete. Potom grah spustate na sto ili na neku ravnu plohu i nasumice ga dijelite na – tri hrpe – prvo krajnju desnu, pa srednju, a ono sto vam ostane predstavlja trecu gomilicu.

Mnogostruka značenja

Kada ste to ucinili, desnu hrpu rascinite na po cetiri zrna. Ako vam neko zrno ostane viska, stavite ga dvadesetak centrimetara ispred. Ako, pak, ne ostane, onda cete ispred staviti cetiri zrna. To isto ponovite s srednjom i krajnje lijevom hrpom. Tako cete, zdesna nalijevo, formirati tri hrpe, koje nisu brojnije od cetiri zrna. Ponovo cete potom ostatak graha pomijesati, pa ponovo nasumice podijelite na tri gomile i istim redom ponovo podijeliti na cetiri zran, a sto vam ostane oformirti drugi vodoravni red.
Tako jos jednom: sto ostane graha, pomijesati u jednu hrpu, pa podijeli na tri, a onda te tri, zdesna na lijevo, dijeliti na po cetiri zrna. sto ostane formirati treci horizontalni (vodoravno) red. Cetvrti horizontalni red sacinjavaju uvijek - cetiri kucice sa po cetiri zrna.
Postoji veliki broj kombinacija, a svaka kombinacija bacenog graha ima svoje znacenje. Potrebno je da znate osnove na koji nacin se koja kobminacija objasnjava: svaka kucica po horizontali i vertikali, zavisno od medusobnih odnosa, ima svoje znacenje. Takode i dijagonale imaju prorocka objasnjenja. Tako desna vertikala objasnjava – buducnost muske strane, srednja vertikala predskazuje situacije i dogadaje vezane za kucu, imanje, posjed, finansije, a lijeva vertikala – odnosi se na buducnost zenske strane.
Postoji nekoliko kombinacija kada se ne preporucuje vise bacanja graha – zbog toga sto predskazuje izuzetno srecnu buducnost ili zato sto kombinacija u sebi nosi krajnje lose slutnje. U ovom drugom slucaju, grah koji ste bacili treba iznijeti iz doma, a prema tradicionalnim vjerovajima najbolje ga je baciti u rijeku.
Naravno, da iz ovog kratkog poglavlja necete uspjeti nauciti sve finese koje nudi bacanje graha. Zbog toga ce biti najbolje da se o svemu detaljnije poducite od nekog ko je ovu vjestinu u potpunosti savladao. No, za one koji se ne vole upustati u slozene kobinacije evo nacina kako u svakoj prilici i na svako pitanje mogu dobiti konkrtan odgovor. Pitanje mora biti sto vise pojedostavljeno. Na primjer: Hoce li se u mene zaljubiti (taj i taj ili ta i ta)?

Konkretna objašnjenja
Dok intenzivno mislite na postavljeno pitanje, gomilicu od 41 zrna graha, podijelite na dvije hrpe, zatim desnu hrpu podijelite na manje hrpe od po pet zrna. Ako se iz prve izdvoji, na primjer, cetiri puta po pet zrna plus jedno, u drugoj ostaje cetiri puta po pet zrna. Odgovor: zelja ce vam se ispuniti! Nepovoljno je kada poslije dijeljenja na kucice od po pet zrna u prvom redu ostane dva, tri ili cetiri zrna.To je znak da vam se zelja nece ispuniti.
A sada cemo vas upoznati sa nekoliko konkretnih kobinacija i kako se one objasnjavaju.

Shema 1
LjUBAVNI SASTANAK: Kazu da ovakvu kobinaiju prizeljkuju svi mladi koji ceznu za nekim i potajno se nadaju da ce im ljubav biti uvracena. Ovo je sjajna kobinacija i ne treba je ponavljati.

Shema 2:
PERIOD SREĆE: Pred vama je period pun srece, zadovoljstva, zdravlja i materijalnog blagostanja. Vase zelje ce se ostvariti na najbolji nacin.
Savjet: ne bacajte za duze vrijeme grah!

Shema 3:
IZUZETAN PERIOD: Vecina onih koji poznaju tajne bacanja graha smatraju da je izuzetno povljna svaka kombinacija koja u sebi sadrzi tri, pet ili sedam kucica od po tri ili cetiri zrna graha. To je slucaj i sa ovom kobinacijom, koja predskazuje povoljan, cak izuzetan period u svemu sto nas interesuje. Kombinacija je cak dvostruko dobra, jer ima pet puta po tri i pet puta po cetiri zrna, a takav raspored donosi obilje srece, zadovoljstva i materijalnog blagostanja.

Shema 4:
VJENČANJE, VESELJE, SREĆA: Ovu kombinaciju mnogi smatraju najidelanijom kombinacijom u bacanju graha. Ona obecava brzo vjencanje, brzu srecu, punu kucu, blagostanje i idealan period. Ovo je jedna od onih rijektih kobinacija sto u cetvrtom horizonatalnom redu imaju samo tri, a ne cetiri kucice.

Vještina bacanja graha
Naravno, i svaki red ponaosob ima neko znacenje. Ako u prvom odozgo horizonatlnom redu imamo raspored kucica tri zrna, zatim dva, pa ponovo tri, ta kombinacija najavljuje uspjesan sastanka (ljubavni, poslovni porodici…). Ako je raspored drugaciji, na primjer, cetiri, tri, pa jos jednom tri, naravno, gledajuci zdesna nalijevo to predskazuje materijalni dobitak po muskoj liniji, blagostanje i srecu u kuci. Ako je dijagonala sastavljen od tri kucice od po tri zrna, to je takode najava finansijske dobiti, ali je ona u vezi sa radom, a ne u vezi sa nasljedstvom.
Svakako, brojne su i drugacije kobinacije i svaka ima zasebno objasnjenje. Da biste ih sve upoznali morat cete, ipak, o njim razgovarati sa ljudima koji su u potpunosti savladali vjestinu bacanja graha. U ovom kratkom tekstu ponudili smo vam samo osnove da biste znali na kakvom principu pociva ovaj u narodu dosta popularan metod proricanja sudbine i buducnosti.

Provjerite šta o Vama kaže sudbina ASTROARCA

Knjige za Vas:

KNJIGA PRORICANJA