Izvucite Kartu zainteresiranog iz spila i stavite je na sto. Promijesajte ostatak i gornju kartu stavite na desnu, a sljedecu kartu na lijevu stranu od glavne karte. Karta s lijeve strane uvijek predstavlja buducnost (ali ne smeta ako strane i zamijenite), a desna proslost.
Pretpostavimo da ste pitali: hoce li se moj finansijski saldo poboljsati sljedece godine? Poslije pravilnog mijesanja dobili ste sljedece karte (pored Karte zainteresiranog):

Osmica Maceva – s lijeve strane;
Svijet (XXI) – s desne strane.

Krenimo od karte koja objasnjava proslost, dakle od Svijeta (XXI) koje ima znacenje uspjeha i putovanja (stvarnog ilimetaforickog ) do zeljenog cilja.
Osmica, koja ovdje simbolizira buducnsot, moze se tumaciti kao kriza koja cesto namece ogranicenja i suzdrzanost.
Ako spojimo znacenja bacenih karata dobijamo odgovor: u proslosti je bilo izvjesno da cete imati finasijskog uspjeha i da cete ostvariti ono sto ste zeljeli, ali sljedece godine proci cete kroz finansijsku krizu koja ce ograniciti vasu slobodu djelovanja!
Ako ste prije bacanja odredili da vam karta s lijeve strane oznacava proslost, a s desne buducnost, tumacenje ce biti drugacije. Ovako: u proslosti ste bili u finansijkoj krizi, ali ce se sljedece godine sitacija popraviti – bicete daleko blizi ostvarenju vasih zelja i postizanja finansijskog uspjeha!
Naravno, ovo bacanje mozete i prosiriti i na trecu kartu, koja ce oznacavati sadasnjost. Na taj nacin brze cete nauciti tehniku kombinovanja znacenja karata u koherentnu cjelinu!

METODE BACANJA KARTA
HOROSKOP: Stavite na sto Kartu zainteresiranog i promijesajte spil na uobicajnei nacin. Podijelite 12 gornjih karata oko Karte zainteresiranog, ali u suprotnom smjeru od kretanja kazaljki na satu. Prvu kartu stavite na poziciju koja oznacava devet sati, drugu – osam, trecu – sedam, itd… tako da posljednju kartu stavite na poziciju – deset sati!
Znacenje pojedinacnih karata tumaci se ovako:
karta 1 (na 9 sati) ukazuje na karakter, temperament i opste raspolozenje onog koji piita;
karta 2 (na 8 sati) ukazuje na buduci finansijski polozaj zainteresiranog;
karta 3 (na 7 sati) ukazuje na sposobnost zainteresiranog za samoizrazavanje i komunikaicju s drugima, te njegove mentalne sposobnosti i nesvjesne zelje;
karta 4 (na 6 sati) ukazuje na prirodu pozadine, zivota u kuci zivota zainteresiranog u djetinjstvu:
karta 5 (na pet sati) ukazuje na zadovoljstvo u zivotu zainteresiranog, te njegov ljubavni zivot, usjeh i srecu:
karta 6 (na 4 sata) ukazuje na fizicku konstituciju zainteresiranog, zdravstvne probleme i sl. Ova kart simbolizira i odnose sa onima od kojih prima i kojima pruza usluge:
karta 7 (na 3 sata) ukazuje na bliske veze, posebice s bracnim i poslovnim partnerima:
karta 8 (na 2 sata) ukazuje sta sve vezano za smrt utice na zivot zaitneresovanog. Na primjer – nasljedstvo. S druge strane, karta koja padne ima neku cudnu vezu sa licnim obnavljanjem i ceremonijalnom inicijacijom u primitvinim drustvima.

karta 9 ( na 1 sat) ukazuje na najdublja religijska i filozofska uvjerenja zainteresiranog. Ona ukazuje i na snove, ceznje i zelje, izvan materijalnog i ljubavnog zivota:
karta 10 (na 12 sati) – kako drugi gledaju na zainteresiranog, na njegv status, reputaciju, karijeru i rad:
karta 11 (na 11 sati) ukazuje na drustveni zivot zainteresiranog, prijateljstva i ambicije:
karta 12 (na 10 sti) – zivotne prepreke ili ogranicenja karaktera zainteresiranog. Ukazuje i na njegovo tajno “ja” aspekt njegove skrivene licnosti

SAT: Stavite na sto Kartu zainteresiranog i promijesajte spil na uobicejni nacin i podijelite 12 gornjih karata, sada pravcu kazaljki na satu oko Karte zainteresiranog. Prva karta se stavlja na 1 sat, a posljednja na 12.
Ovo bacanje najavljuje, mjesec po mjesec, opste dogadaje u zivotu zainteresiranog u na rednoj godini. Prva karta pokazuje prirodu najvaznijih dogadaja i uticaja u narednom mjesecu. Druga je indikator za drugi mjesec, itd. Ako pocnete gatanje, recimo, 11. maja, znacenje prve karte istice 10. juna, itd.

PITANJE: Ovo bacaje koristite kada zelite da saznate o dogadajima u vezi s nekim poslom, o odredenoj situaciji iii predstojecim dogadajima.
Uklonite Kartu zainteresiranog iz spila i stavite je na desnu stranu stola. Promijesajte karte, a za to vrijme intenzivno mislite na jasno formulisano pitanje koje vas interesuje. Zatim podijelite pet gornjih karta lijevo od Karte zainteresiranog i to na sljedeci nacin:

· Karta 1 je uticaj koji ulazi u igru;
· Karta 2 je uticaj koji pocinje da se otkriva;
· Karta 3 je dominantni uticaj u vremenu u kome se prorice;
· Karta 4 ukazuje na prirodu bilo kojeg skrivenog uticaja u poslu – nesvjesne motive drugih, zakulkisne radnje i sl.;
· Karta 5 daje globalnu predstavu uticaja prve cetiri karte i ukazuje na prirodu dogadaja koji se desavaju i koji ce se brzo okoncati. Ako je karta 5 neka “dvostruka karta”, onda ukazuje da ce se dogadaj ili problem rijesiti na zadovoljavajuci nacin i to uz pomoc osobe cije su karakteristike slicne karakteristikama ove karte.
POTKOVICA: Ako zelite analzirati odredenu situaciju ili trazite odgovor na odredeno pitanje, stavite kartu zainteresiranog na sto, uobicajeno promijesate i podijelite sedam gornjih karata u obliku potkovice, tkao da otvoreni krajevi budu prema vama. Sdesna nalijevo karte potkovice oznacavaju:

- Karta 1: proslost;
- Karta 2: sadasnjost;
- Karta 3: skriveni faktori;
- Karta 4: prepreke;
- Karte 5: drzanje drugih;
- Karta 6: pravi tok akcije;
- Karta 7: kraj stvari.

FRIZER: A. E. Vejt, jedan od najboljih poznavalaca tarota, opisao je ovo kao najbolji metoda bacanja karta ukoliko vas zanima opsta situcija u zivotu i predstojeci dogadaji. Ako se gata muskarcu, njegova je karta (Karta zainteresiranog). Carobnjak, a ako se gata zeni, onda je to Visoka svestenica. Ipak, moze i na uobicajeni nacin, dakle, da se opredijelite na kartu koja ce oznacavati zaintersovanog.
Bilo kako odlucite, Kartu zainteresiranog cete staviti u spil i promijesati na uobicajeni nacin, te podijeliti sedam karta s licem nadolje – u jednu grupu. Ponovite postupak jos pet puta, tako da dobijete ukupno sest grupa po sedam karta. Tada uzimite prvu skupinu, promijesajte ih i podijelite, ali sada s lica u nizu od sedam – sdesna nallijevo. Ponovi to i sa drugom i trecom skupinom, s tim da cete ih slagati u dva reda ispod prve skupine. Preostale tri skupine zajednicki promijesajte, pa ih podijelite na isti nacin (zdesna nalijevo) u naredna tri reda.
Dobijenih sest redova po sedam karta detajno razgledajte i ustanovite da li medu njima ima i karta zaitneresovanog. Ako je tu, uzmite je i stvaite desn ood prvog reda. Presijecite odlozene karte i presjecenom kartom ppunite prostor gdje je stajala Karta zainteresiranog. Ukoliko Karta zainteresiranog nije bila izlozena, onda je potrazite u spilu, izvucite je i stavite desno od prvog (gornjeg) reda.
Sada pocinje citanje karta i to zdesna nalijevo, tako da cete poceti od prvog reda i to krajnje desne karte, a zavrsiti na krajnjoj lijevoj karti u posljednjem redu!
Ako se odlucite da gatate u proslost, sadasnjost i buducnost zainteresiranog – a to morate odluciti prije nego sto karte promijesate i podijelite – prvi red mozete uzeti kao proslost, drugi sadasnjost, a ostale kao buducnost. Mozete i drukcije: proslosti dati prva dva reda, sadasnjosti sljedeca dva, a buducnosti takode dva. No, bitno je da ovo odlucite prije mijeslanja i podjele karata.
Kada citate, recimo, prva dva reda kao neciju proslost, prve dvije karte, krajnje desno u prvom redu, simbolizju porijeklo i status porodice zainteresiranog u njegovom najranijem djetinjstvu. Krajnje dvije karte u drugom redu, koji jos govori o proslosti, objasnjava nedavne dogadaje u zivotu zainteresiranog.
U ovom metodu bacanja mozete razvijati svoje intuitivne moci pricajuci pricu kombinovanjem svih karata. Zato prvo dobro osmotrite globalnu sliku, pa tek onda krenite sa objasnjenjima njenih detalja.

A šta o Vama kažu...

LJUBAVNI TAROT

TAROT ZA 12 MJESECI

KELTSKI KRIŽ: LJUBAV

KELTSKI KRIŽ: KARIJERA I NOVAC

TAROT HORUSOVO OKO

LJUBAV ZA 12 MJESECI

ZLATNI TAROT

TAROT ZDRAVLJA

TAROT DRVO ZIVOTA

TAROT SOLOMONOV KLJUČ