Ako nemate mnogo vremena za neku od slozenijih tehnika proricanja, kao sto su tarot, I Ching, numerologija, hiromantija, gledanje u kristal..., predlazemo vam ovu vrlo jednostavnu tehniku. U svijetu je poznata pod neobicnim imenom astragalomantija i potice iz vremena drevnog Babilona.
O njoj se, doduse, ne zna mnogo, ali se zna da se njena izvornost kroz minula stoljeca mijenjala dobijajuci modernije sadrzaje. Evo kako izgleda najmodernija verzija astragalomantije...
Da biste dobili jedan od dvanaest mogucih savjeta koji su vam neophodni da biste razbili neke svoje dileme i odlucnije krenuli naprijed, potreban vam je par astragala (obicno su to u prastarim vremenima bile lijeva i desna kost gleznja ovce ili koze!), ali se danas – u modernoj varijanti – mogu koristiti dvije najobicnije kocke, koje ce vam nakon bacanja dati pouzdane odgovore na vasa pitanja.
Prije nego sto bacite kockice, potrebno je na zemlji ili na stolu da nacrtate kruznicu promjera 30 centimetara. Potom se koncentrirajte na svoje kljucno pitanje. Ako ste to ucinili huknite u kockice i bacite ih u podrucje kruznice, vodeci racuna da se ne otkotrljaju izvan kruga. Ako se ipak otkotrljaju, ponovite bacanje, a ako samo jedna kocka odleti izvan, necete je uzimati u obzir, niti cete racunati njen broj.
Ako ste sve dobro obavili, saberite brojeve na kockama i potom konzultirajte listu mogucih odgovora, a odgovori mogu biti sljedeci.

Ako ste dobili zbir:

JEDAN: Da!
DVA: Ne!
TRI: Cuvajte se!
CETIRI: Budite mudri!
PET: Sretno!
sEST: Naravno!
SEDAM: Imajte nade!
OSAM: Budite strpljivi!
DEVET: Svakako!
DESET: Neizvjesno.
JEDANAEST: Glupost!
DVANAEST: Povoljna prilika!

Provjerite šta o Vama kaže sudbina ASTROARCA

Knjige za Vas:

KNJIGA PRORICANJA