Numerolozi u svojoj praksi cesto koriste kocke. U ovom poglavlju necemo se baviti komplikovanim tehnikama, vec onim jednostavnijim. Postavite, recimo, pitanje koji ce najznacajniji dogadaj biti u vasem zivotu tokom sljedeceg mejseca. Odogovor cete dobiti nakon bacanja tri kockice. Medutim, prije samog bacanja morate za ovu "igru" pripremiti teren.

1. Na komadu papira nacrtajte krug precnika 30 cm.
2. Uzmite tri kocke i bacite ih nastojeci da se sve tri zaustave u krugu.
3. Saberite brojeve na kockama, ali samo onim koje su ostale u krugu. Kocke izvan kruga se ne zbrajaju.
4. Protumacite dobijeni zbor u skaldu sa sljedecim numerickim objasnjenjima.

Ako je zbir:
0. (Nula se dobija samo u slucaju da sve tri kockice padnu izvan kruga). Sljedeci mjeseci bit ce prilicno beznacajan i krajnje prazan. Popravite tehniku bacanja!
1 - (Kada su dvije kocke pale izvan kruga). U narednom mjesecu desit ce se dogadaj koji ce vas zivot ispuniti srecom!
2 - Ocekujte dogadaj koji ce vas oneraspoloziti. Srecom, ne zadugo.
3 – Dozivjet cete veoma prijatno iznenadenje.
4 - Vasi planovi se nece ostvarivati kako ste zeljeli.
5 - U vas zivot ce uci nova osoba; mozda novi prijatelji, a mozda nova simpatija.
6 - Ako ne budete pazljivi, izgubit cete nesto od velike vrijednosti: mozda dio nakita, mozda prijatelja.
7 - Razocarenje u osobu kojoj ste vjerovali. Moguce spletke i ogovaranja.
8 - Budite oprezni, jer ste u opasnosti da napravite ozbiljnu gresku. Ako vam se to desi, na vama ce se "slomiti kola", iako su za to drugi djelomicno odgovorni.
9 - Konacno cete naciniti korak prema dugotrajnoj vezi.
10 - Vijest o trudnoci ili rodenju prijatno ce vas iznenaditi.
11 - Dolazi mjesec rastanka. Neke drage osobe rastace se od vas na krace ili duze vrijeme
12 - Ocekujte vijest veoma vaznu za vas ili vaseg partnera.
13 - Neprijatna iznenadenja. Ipak, nece biti toliko teska kao sto se u prvi mah cini.
14 - U vas zivot uci ce neko novi, ali vi odmah necete shvatiti da dobijate novog prijatelja.
15 - Budite oprezni. Dolazi tezak period i na sentimentalnom i na finansijskom planu.
16 - Putovanje - to ce biti najvazniji dogadaj u naredom mjesecu. Ocekuju vas dozivljaji mnogo uzbudljiviji nego sto ste mogli i pretpostaviti.
17 - Uz neku vijest izdaleka ocekuje vas i neki dobitak.
18 – Desit ce se nesto potpuno neocekivano, sto ce, kasnije, usloviti srecu i zadovoljstvo.

Odgovor na sva pitanja
Najpoznatiji numerolozi svijeta tvrde da se bacanjem tri kockice ukrug moze dobiti odogovor na svako pitanje, ali ono mora biti precizno i jasno formulisano. Na primjer:
· Hocu li uskoro sresti novog partnera?
· Hocu li postati finansijski mocan ili bogat?
· Hocu li naslijediti novac ili ga dobiti u igrama na srecu?
· Hocu li od zivota dobiti ono sto najvise zelim?
· Hocu li dostici cilj?
· Hocu li ikada prevazici sadasnju nesrecu?
· Hocu li dobiti dobru vijest?
· Hoce li mi pismo koje ocekujem ispuniti ocekivanja?
· Hocu li uskoro promijeniti posao?
· Hocu li ikad znati da proricem sudbinu?
· Da li me moj partner voli?
· Mogu li vjerovati osobi?
· Da li treba da se selim?
· Da li da prihvatim ponudenu sansu?

Da biste dobili odgovore, postupite kao i uprethodnom slucaju: bacajte tri kocke u krug i saberite numericke brojeve koje ste dobili, ali ne racunajte kocke koje su pale izvan kruga. Kao odgovor uzmite onaj koji je suprotan od broja koji odgovara dobijenom zbiru.
0 - Stvar jos nije rijesena. Ponovo pitajte za nedjelju dana.
1 - Da.
2 - Ponovite pitanje za dvije ili tri sedmice.
3 - Sljedeci lunarni mjeseci donijet ce rjesenje. Ponovite pitanje za cetiri sedmice.
4 - Da, ako niste suvise usmjereni na sebe.
5 - Ne, osim ako stvarima ne pristupite s vise paznje nego u proslosti.
6 - Da, ali se ne brinite toliko.
7 - Da, ako se oslanjate na svoju unutrasnju snagu.
8 - Da, ako ste spremni da saradujete.
9 - Samo ako se potrudite i ako ste stvarno istrajni.
10 - Ne, ako se uvijek brinete zbog nerealnih problema.
11 - U ovom trenutku nista nije izvjesno.
12 - Da, ako ste ozbiljni.
13 - Samo ako pogledate prije nego sto skocite i ne vjerujete u sve ono sto vam kazu.
14 - Naravno - posto ste u sebe veoma svjesni.
15 - Ako budete odlucni i sasvim sigurni u cinjenice.
16 - Ako ste vjerni svojoj unutrasnjoj prirodi.
17 - Ne, ako niste spremni na rizike.
18 - Sacekajte znak, poruku ili vijest koja ce sve razjasniti.

Kao sto smo vec istakli, ova metoda daje jednostavne odgovore. Ponekad, medutim, odgovor nije jasan i mora biti simbolicno protumacen. U tom slucaju minuta-dvije razmisljanja pomoci ce vam da shvatite prirodu odgovora koji ste dobili. Ako i nakon duzeg razumisljanja ne shvatite znacenje, ne trudite se. Samo cete postici suprotno, jer ce vas podsvijest odvesti na krivi trag.

Notes za numerologiju
Ako dobijete besmislen odgovor na konkretno i jednostavno pitanje, pricekajte sedam ili deset dana i ponovite bacanje kocki.
Rekosmo da postoje i slozeniji nacini proricanja buducnosti uz pomoc kockica i numerologije. Jedan od njih zahtijeva krug s obrisima astroloskog horoskopa, radijusa 30 do 40 centimetra i podijeljenog na 12 numerisanih polja (pogledaj nas dijagram). Ako ste nacrtali krug istovjetan nasem, uzmite “Notes za numerologiju” i u njega zabiljezite brojeve od 1 do 12. Brojevi oznacavaju polja u krugu. Ako ste to uradili, bacite tri kocke u krug. Sabiraju se brojevi samo onih kockica koje su se zadrzale u krugu.
Svaki broj koji ispadne na kocki (moguce je da u jedno polje padnu sve tri kockice, pa se u tom slucaju brojevi na njima zbrajaju) upisuje se u notes uz broj koji oznacava jedno od dvanaest polja. Bacanje ponavljamo onoliko puta koliko je potrebno da popunimo sva polja sa nekim od brojeva koje oznaci jedna ili vise kockice.

U praksi to ovako izgleda: ako prve (jedna ili vise kockica) padnu u polje br. 1, koje obiljezava “mentalno i fizicko zdravlje”, mi cemo taj zbir brojeva u notes upisati ispod broja 1.
U ponovnom bacanju iz kruga iskljucujemo polje 1 i njega vise ne obracunavamo svejedno sto kocke mogu da padnu i u njega. Kada, potom, bacanjem kockica dobijemo neki rezultat i za polje 2, i njega cemo iskljuciti.
Postupat cemo tako sve dok na svako polje ne padne bar jedna kocka. Dakako, moze se desiti da u prvom bacanju tri kockice padnu na razlicita polja. Recimo na polja 3, 5, 1, 9. Tada iz daljinje “igre” iskljucujemo ta polja, a u notes ispod tih brojeva unosimo brojeve koji su ispali na kockama. Zatim ponovo bacamo kocke – sve dok ne dobijemo neku cifru za svako od 12 polja.

Tumačenje
1 – U ovom aspektu vaseg zivota stvari ce se sljedecih 12 mjeseci odvijati dobro. Moze biti nekih pogorsanja, ali ce ukupan polozaj znaciti poboljsanje.
2 – Stvari ce se vjerovatno dobro odvijati na ovom polju ako ste spremni ne samo da izbjegavate diskusije nego i da u potpunosti saradujete s drugima.
3 - U poredenju s prosloscu stvari ce za vas dobro krenuti sljedece godine. Ako je situacija bila nezadovoljavajuca, postat ce zadovoljavajuca; ako je bila dobra, bit ce jos bolja.
4 – Nije vjerovatno da ce stvari biti zadovoljavajuce u odnosu na ovaj aspekt vaseg zivota. Morate biti veoma oprezni i ne ulazite ni u kakvu akciju ako niste dobro razmislili o mogucim posljedicama.
5 – sto se tice ovog aspekta vaseg zivota, brzo ce doci do znatnog poboljsanja. To moze doci iznenada – moguce prijatno iznenadenje.
6 - Neizvjesno je kako ce se sljedece godine odvijati ovaj aspekt vaseg zivota. Zavisit ce i od akcija drugih, koji su izvan vase kontrole i vasih odgovora, razmnih ili ne, na te akcije.
7 - Veci problemi i prepreke, neke potpuno neocekivane. Nece biti nepremostive ako ne ocajavate i ako pokazate energicnu upornost u naporu da ih prevazidete.
8 – Ovaj aspekt vaseg zivota mogao bi da bude veoma mucan sljedecih 12 mjeseci ako ne budete oprezni i ako ne budete izbjegavali nepromisljene i brze akcije.
9 – Cijeli aspekt vaseg zivota sljedecih 12 mjeseci bice pod uticajem neceg sto se priblizava – brak ili duga emocionalna veza. Ne morate vi biti u ovo ukljuceni, nego neko vama veoma blizak, prijatelj ili protivnik.
10 – Novi i iznenadujuci razvoji na ovom polju vaseg zivota. Ocekujte neocekivano!
11 – Putovanje ce tokom sljedece godine uticati na ovaj aspekt vaseg zivota. Nemojte se plasiti – i dobro i zlo zavisice od vaseg drzanja.
12 – Ono sto bi stari rekli, “vijesti izdaleka” uveliko ce uticati na ovaj aspekt vaseg zivota u prvoj polovini sljedece godine. Ocekujte vazno pismo ili telefonski poziv iz daljine.
13 – Sljedece godine ovaj aspekt vaseg zivota bit ce pun problema. Ako ostanete mirni i sredeni, problemi ce biti privremeni i nece imati stetne, dugotrajne efekte.
14 – Susrest cete se sa problemima u ovom aspektu vaseg zivota, ali uz pomoc drugih bit ce prevazideni. Pomoc ce vam pruziti prijatelji i bliski saradnici, ali cete izvjesnu pomoc dobiti iz sasvim neocekivanog i iznenadujuceg izvora.
15 – Treba da budete veoma pazljivi ako ne zelite nevolje u ovom aspektu vaseg zivota tokom sljedece godine. Morate gaziti oprezno – vi ste na tankom ledu.
16 – Ovaj aspekt vaseg zivota ukljucivat ce sljedece godine i dosta putovanja. Ishod ovih putovanja bit ce zadovoljavajuci mogu donijeti i veliku srecu.
17 – U ovom aspektu vaseg zivota, u kome ste veoma ukljuceni i zabrinuti, doci ce do zadovljavajuceg respleta.
18 – Sljedecih 12 mjeseci necete morati da se brinete ni zbog cega u ovom aspektu vaseg zivota. Sve ce se odvijati glatko, pa ce i stvari koje su krenule lose zavrsiti dobro.

Kada citate tumacenje, svako tumacenje morate primijeniti u skladu sa funkcijom segmenta ili polja u koje je pao relevantni broj. Na primjer, ako su totali zapisani pored prvog od sest segmentnih brojeva ispisanih na vasem papiru:

Polje
1. 6
2. 8
3. 3
4. 4
5. 11
6. 12

Vi cete primijeniti tumacenje dato za broj 6 za oblast vaseg zivota koja pripada polju 1 – vase fizicko i mentalno zdrevlje, kako ce se razvijati vasa licnost, itd. Slicno, primijenit cete tumacenje dato za broj 8 za aspekte vaseg zivota koji pripada polju 2 – pitanja novca, opsti finansijski problemi i slicne brige. Nastavit cete dalje sa poljima, primjenjujuci znacenje broja 12 za oblast zivota koja pripad polju 6 – podredeni. Mozda cete saznati da neko od vasih podredenih ima dosje u policiji, itd.
Stoga kad koristite numericka znacenja za brojeve od 1 do 18, upamtite da ih uvijek morate tumaciti u odnosu sa odredenim poljima na koja se odnose. Takode upamtite da znacenje odredenog broja morte primijeniti na vise od jednog polja; teorijski (ali vrlo nevjerovatno) mogli biste primijeniti znacenje samo jednog broja na svih 12 polja. Kao primjer za primjenu istog znacenja za vise od jednog polja, pretpostavimo da broj 2 pripada poljima 1, 2 i 10.

U tom slucaju:
a) Broj 2, kao zbir dobiven bacanjem kocke za polje 1 znaci da ce vase mentalno i fizicko zdravlje sljedece godine biti dobro, “ako ste spremni da izbjegavate diskusije i da saradujete s drugima”. U kontekstu vaseg licnog zravlja - dominion polja 1 - ovo se moze uzeti kao imperativ da odrzite zdravlje prihvatajuci zivotni stil kakav propisuju medicinari. Morate, na primjer, “suradivati” sa ljekarima i slusati ih kad kazu da ne uzimate previse masti i izbjegavate alkohol i pusenje.
b) Broj 2 takode se odnosi na polje 2 – pitanje novca. Primjenjuje se isto znacenje, ali ovaj put morate to znacenje protumaciti drukcije. Treba da sardujete s drugim a koji takode imaju intresa u vasim finansijskim poslovima – mozda vas poslovni partner, oni s kojima radite ili cak banka.
c) Broj 2 se odnosi i na polje 10, oblast vaseg poslovnog zivota i karijere. Jasno, dobijena informacija kaze da ce na ovom polju sve biti dobro ako se ne svadate sa radnim kolegama i ako u potpunosti s njima saradujete.
Postoji jos jedan zanimljiv metod: bacite jednu kocku triput i svaki put zapisite dobiveni broj. Broj koji ste dobili nakon prvog bacanja odnosi se na opstu situaciju; broj iz drugog bacanja na emocionalni zivot, a treci broj se odnosi na pitanja novca.

Brojevi od 1 do 6 u odnosu na opću situaciju
1 – Moguce je da ce u bliskoj buducnosti doci do rjesenja problema koji vas izvjesno vrijeme muci. Odmah iskoristite tu priliku. Takode se potrudite da u potpunosti zivite drustvenim zivotom.
2 – Vrijeme je za akciju. Ako djelujete sada, ne dozvoljavajuci da vasobeshrabre manje teskoce, dobicete ono sto odavno zelite. Ako ste smjeli, ovo je trenutak kad snove mozete pretvoriti u stvarnost.Mozda cete postom dobiti drage vijesti.
3 – Rasipali ste suvise energije i aktivnosti na stvari koje su vam donosile brigu i koje su bile izvan vase kontrole. Ne trudite se da ucinite vise nego sto je moguce. Pazljivo razmislite o ovome i nemojte napraviti nijedan korak koji nema stvarnu nadu na uspjeh.
4 – Razmisljajte o proslosti, zaleci zbog proslih gresaka i neostvarenih snova. Ne mozete nista uciniti da se promijeni ono sto se vec desilo. Medutim, mozete se potruditi da ublazite stetne efekte proslih akcija – mozete nauciti lekciju iz starih gresaka i potruditi se da ih ne ponovite. Ako tako ucinite, buducnost ce vam biti dobra, kao sto je mogla da bude i proslost.
5 – Ambiciozniji ste od mnogih koje poznajete i odlucni ste da od zivota dobijete ono sto zelite. To je fino, ali cete uspjeti samo ako budete govorili o svojim planovima i istovremeno se budete trudili da ih ostvarite. Potrebna je odlucna akcija.
6 – Cini vam se da drugi – porodica, prijatelji i saradnici koce vas
napredak. Ako je tako, bit cete strasno ljuti, jer strasno zelite naprijed. Nece vam skoditi ako malo usporite.

Brojevi od 1 do 6 u odnosu na emocionalni život
1 – Trenutno ili u skoroj buducnosti nastojat cete da se izvucete iz veze koju smatrate manje vaznom nego druga strana. Bit ce tesko izvuci se iz ove situacije. Trazite savjet i pomoc od nekog ko je bio u gotovo identicnoj situaciji.
2 – Ako niste u dugoj vezi, otkrit cete da je promjena u vazduhu. Ili ce u vas zivot doci neko novi, ili ce neko koga odavno znate dobiti vecu vaznost u vasim osjecajima. Ako, pak, imate stalnog partnera, mozete biti sigurni da ce vasa veza biti bolja i dublja. Sreca vam je pri ruci.
3 – Trenutno ste nesto nemirni – nezadovoljni sa zivotom, pitajuci se da li su vrijedni napori koje ulazete, jer osjecate da se vec izvjesno vrijeme krecete u pogresnom pravcu. Bez obzira na ovakva vasa osjecanja, morate se potruditi da im ne dopustite da uticu na vas odnos sa voljenim osobama, posebno s vasim partnernom. Nastojte da brige zadrzite za sebe, a ne da postanu problem i za druge.
4 – Ako sve ide dobro u vasem emocionalnom zivotu, opustite se i uzivajte. Ako niste sigurni sta treba dalje da radite i ako je situacija nekako zbrkana, najbolji savjet je relaksacija. Cak ni odlucnim potezima trenutno nista ne biste mogli izmijeniti. Vrijeme ce bez mnogo napora s vase strane rijesiti ovaj problem.
5 – Sljedecih nekoliko mjeseci mogli biste imati poteskoca sa partnerom ako ne budete pazljivi. Ne uvlacite vanjske uticaje u vasu vezu. Ako to ucinite, efekat nece biti povoljan. Nastojte da izbjegavate diskusije o novcu ili prijateljima i vezama vaseg partnera.
6 – Zapocinje odlican period u vasem emotivnom zivotu. Iskusit cete nova zadovoljstva i dozivjeti mnogo srece. Ako vec imate partnera, vas zajednicki zivot ce biti jos potpuniji. Ako ste sami, vrijeme je da mislite na stalnu vezu - bit ce odlicna.

Brojevi od 1 do 6 u odnosu na financije
1 – Novcani problem koji se pojavio jos ce trajati. Ipak, vas problem nije sasvim nerjesiv. Pazljivim planiranjem, stednjom i odlucnoscu vasa nevolja ce biti znatno manja.
2 – Doslo je vrijeme da ozbiljno razmotrite vas finansijski polozaj i napravite kratkotrajne i dugotrajne planove u vezi s novcanim pitanjima.
3 – Osjecate da niste u mogucnosti da kontrolisete novcani pitanja. Kada pomislite da sve ide kako treba, cini vam se da se uvijek uplete neki vanjski faktor. Ne brinite se: ako ste spremni da budete mudri, sve ce se na kraju dobro zavrsiti.
4 – Vrijeme je da prestanete da se brinite zbog novca, jer je to izvan vase kontrole. Jedino sta mozete uciniti jeste da pazljivo vodite vase finansije i da izbjegavate troskove. Nema koristi razmisljati o proslim finansijskim greskama – planirajte za sadasnjojst i buducnost!
5 – Nije vrijeme za kocku ili nesigurne poslove. Savjetujte i drugima da budu umjereni. Mada naredni mjeseci ne dopustaju rizike, to ne znaci da nece biti novca. Moci cete se opustiti.
6 – Ne ocajavajte ako vam je finansijska situacija losa. U bliskoj buducnosti doci ce do poboljsanja. Ako vam je, pak, finansijska situacija sasvim stabilna, budite spremni na slavlje, jer vas ocekuje najsrecniji i najuspjesniji period na vasem finansijskom planu.

Provjerite šta o Vama kaže NUMEROLOGIJA

Knjige za Vas:

KNJIGA PRORICANJA