Ne bih više mogla ni zamisliti život bez zlatnog privjeska koji ste mi poslali. On je u moj život unio toliko pozitivnih stvari da sam potpuno promijenila mišljenje o svemu. Do sada sam iskreno vjerovala da je čovjek jedini vlasnik svoje sudbine, ali ulazeći u zrelije godine i analizirajući sopstvena životna iskustva, te koristeći vaš privjesak sa čudesnim vefkom, shvatila sam da izvan nas, naše volje i izvan materijalnog svijeta u kojem egzistiramo, uistinu, postoji nešto, neka snažna nevidljiva sila koja presudno utiče na naš život i uveliko određuje našu sudbinu… Ko se u to još nije osvjedočio, zasigurno, i nije okusio šta je život!

Teške godine
Tako započinje svoje zanimljivo pismo Munevera H., profesorica u penziji, žena golemog životnog iskustva. Munevera od 1993. godine živi u Sarajevu, ali je u svojim aktivnim godinama živjela u mnogim mjestima širom BiH. Kaže da je “život nije milovao” i da je u svojih 62 godine života iskusila mnoge nedaće.
“Pogotovo sam posljednjih godina imala mnogo životnih problema: smrt muža, operacija dojke, problemi oko povratka stana, opšta neimaština… Bože, naprosto nisam znala šta da činim i kako da sredim svoje životne prilike. A onda mi je jednoga dana prije tačno 15 mjeseci – u trenucima kada sam bila više nego očajna – prijateljica predložila:
- Probaj sa hamajlijom ili vefkom!.. - rekla je. - Ja ih koristim oboje. Fantastični su!…
Moram biti iskrena i priznati vam da sam tada prvi put čula za vefk. Kako nisam imala racunar, prijateljica me je pozvala svojoj kući i otvorila mi Riznicu tajni. Bila sam zadivljena mnoštvo zanimljivih sadržaja I odmah mi je bilo jasno da iza toga stoji – ko drugi do – Ahmed Bosnić! Zatim sam strpljivo pročitala sve o vefku i praktičnim, upotrrijebnim vrijednostima 99 Božjih Lijepih imena… To je to, pomislila sam.
Čim sam dobila privjesak s vefkom, stavila sam ga na lančić i od tada ga uvijek nosim oko vrata. Rezultati su me više nego oduševili!
Naprosto vam ne mogu opisati šta se sve dešavalih mjeseci. Čovjek da ne povjeruje. Prvo sam osjetila da me ispunjava nova energija. Od osobe čiju su dušu godinama pritiskale crne slutnje i pesimizam, najednom sam postala smirenija i pribranija. Primjetila sam da manje pušim i da se manje sekiram. Ustajala sam odmornija, svježija i, gle čuda, u meni se počele da rađaju nade!
Može vam izgledati sve to smiješnim, ali vi ne možete ni zamisliti u kakvom sam teškom duševnom stanju bila prije nego što sam dobila privjesak. Najednom sam osjetila radost života i probuđenu nadu u svojoj napačenoj duši. Ali, to je bio tek početak!
Poslije tri mjeseca moji su liječnički nalazi bili za neprepoznati: uravnotežen šećer, uredniji pritisak, harmoničnija krvna slika, čak je nestalo i prevelike masnoće u krvi… Moj liječnik me - vidjevši nalaze - upitao kako sam sve to uspjela. Ni sama ne znam zašto, ali mu nisam rekla istinu. Slagala sam i rekla da koristim neke čajeve i biljne preparate, koje sam dobila iz inostranstva.
I na drugim poljima moga života događale su se pozitivne promjene. Napokon sam regulirala penziju i stan, a ono o čemu nikome do sada nisam pričala (ne usuđujem se jer se bojim da će pomisliti da sam “prolupala”!) odnosi se na nešto što ni sama ne mogu do kraja da shvatim i objasnim. Posljednjih mjeseci moje se materijalno stanje znatno promijenilo a da ja tome praktično ničim nisam doprinijela.
Kako?

Normalizacija života
Prvi slučaj: 1990. godine, dok smo muž i ja živjeli u jednom gradu koji danas pripada Republici srpskoj, posudili smo komšijama Srbima, takođe prosvjetnim radnicima, 5000 DM. Ljudi gradili kuću i zatrebalo im. Živjeli smo dobro i nismo insistirali na brzom vraćanju duga. No, uskoro je izbio rat i mi smo, spasavajući gole živote, sa zavežljajima u rukama stigli u Travnik, pa u Zenicu i, napokon, u Sarajevo.
Čim se rat završio, moj muž i ja smo posjetili grad u kome smo živjeli, ali tamo više nije bilo naših susjeda. Saznali smo da su prodali kuću i da su otišli u Njemačku. Pokušavali smo saznati njihovu adresu, ali nismo uspjeli. Pomislili smo – piši propalo! No, nedugo pošto sam od vas dobila privjesak s vefkom, na moja vrata zazvonio je nepoznat gospodin. Predstavio se bratom od strica naših komšija i dao mi kovertu u kojoj je bilo 5000 DM.
Drugi slučaj vezan je za zamjeni stana. Tu zamjenu sam obavila s takvom lahkoćom da naprosto počinjem vjerovati kako je u svemu tome najviše udjela imao čudesni vefk. Zamjenila sam stan u istom mjesecu kada mi je vraćen dug, pa sam za te pare poprilično sredila svoj stančić.
Mogla bi vam još navesti niz sitnih radosti koje život čine snošljivijim i ljepšim, ali ono što je za mene najvažnije jeste da sam u ovih 15 mjeseci, koliko dugo nosim vefk, uspjela normalizirati život. I još nešto, ne znam kome da zahvalim što sam poslije skoro 40 godina prestala da pušim. Možda također vefku?!
Beskrajno sam vam zahvalna…
Vefkovi se, kako smo rekli, najčešće koriste da bi stimulirali sreću zdravlje, zaštitu od zla I crne magije, za ostvarivanje životnih želja i ciljeva, uspješno poslovanje, porodičnu harmoniju, sticanje određenih fizičkih, psihičkih ili parapsiholoških osobina i kvaliteta, itd. Pored toga što su vrlo često sastavni dio moćnih hamajlijskih zapisa, vefkovi se, uz poseban tajni ceremonijal, graviraju na dragocijeni nakit - prstenove, ogrlice, broševe, narukvice…
Riznica tajni je možda jedini website na svijetu koji svojim čitateljima nudi mogućnost narudžbe magičnog vefka u različitim formama i sadržajima. Mi nudimo njihovo autentično graviranje na privjeske i muške i ženske prstenove. Materijali mogu biti po izboru – zlato, srebro, bijelo zlato, platina, olovo, bakar…, a što se tiče sadržaja – nudimo uistinu ono najbolje: vefkove koji proističu iz 99 Lijepih Božjih imena ili vefkove sa blagotvornim dovama (molitve), citatima iz Kur'ana, zikrima... Dovoljno je da odredite svoju želju i da nam se javite, a da biste to lakše učinili, u nastavku ovog poglavlja pročitate o praktičnim (upotrebnim) vrijednostima 99 Lijepih Božjih imena - od 61. (El-Muhjî) do 80. (Et-Tevvâb):

El-Muhjî:
Za uspjeh u svakom poslu;
Za stimuliranje optimizma i sticanja znanja;
Za ozdravljenje teških bolesnika:
Za sticanje iscjeljiteljskog umijeća.

El-Mumît:
Za zaštitu od nasilništva i uništavanje moćnih nasilnika;
Za otklanjanje patološke ljubavi i strasti, te odvikavanja od poroka  i loših navika (alkoholizam, blud, narkomanija, kocka, pušenje…)

El-Hajj:
Za sticanje iscjeljiteljskih sposobnosti;
Za uživanje u Božjoj milosti i pomoći;
Za sticanje društvenog ugleda, popularnosti i ljubavi;
Za zdrav, dugovječan, harmoničan i srećan život;
Za ozdravljnje od bilo koje bolesti.

El-Kajjûm:
Za uspjeh u svakom naumu i poslu;
Za sticanje ugleda, respekta i poštivanja u društvu;
Za napredovanje u poslu i sticanje visokod društvenog položaja;
Za sticanje parapsiholoških moći, otkrivanje skrivenih tajni i čitanje misli;
Za zaštitu od zla, štete i ljudskih pakosti;
Za povoljan ishod sudske parnice;
Za sticanje ljubavi od bilo koje osobe.

El-Vâdzid:
Za zaštitu materijalnih dobara; za otkrivanje izgubljenih stvari;
Za život u blagostanju i harmoniji.

El-Mâdzid:
Za sreću, duhovno i materijalno balgostanje;
Za pozitivan utjecaj u društvu, afirmaciju i omiljenost.

El-Vâhidul-ehad:
Za sticanje ugleda i omiljenosti;
Za uspjeh u poslovima, blagostanje i sreću u životu;
Za otkrivanje nebeskih tajni.

Es-Samed:
Za dostojanstven život bez nepravdi i zdravstvenih problema;
Za ostvarivanje želja.

El-Kâdir:
Za sticanje snage i ostvarivanje svakog nauma;
Za uspjeh u poslu i zaštitu od negativnih utjecaja.

70. El-Muktedir:
Za uspjeh u svim oblastima života;
Za zaštitu od neprijatelja, nepravdi i crne magije;
Za spravljanje lijeka protiv bilo koje bolesti;
Za zaštitu od preljube.

El-Mukaddim:
Za sticanje statusa lidera i ostvarivanje životnih želja i ciljeva;
Onaj koji priželjkuje da mu se neka osoba sama obrati;
Za polaganje ispita.

El-Muehhir:
Za napredovanje u službi i sticanje karijere;
Za ostvarivanje ljubavi i sticanje prijateljstava;
Za eliminaciju neprijatelja.

El-Evvel:
Za trijumf nad onima koji vam ne žele dobro;
Za ostvarivanje liderske pozicije;
Za ostvarivanje zamisli i želja.

El-Âhir:
Za uništenje rivala i neprijatelja;
Za sreću na ovom i onom svijetu;
Za dosezanje vrhunske karijere;
Za zaštitu od zla, nasilja i nepravdi;
Za izliječenje mucavosti i govornih problema (da dijete brzo progovori).

Ez-Zâhir:
Za sagledavanje tajnih strana svih skrivenih stvari;
Za dobijanje odgovora u snu o stvarima čiji ishod nije poznat;
Za sticanje parapsiholoških sposobnosti otkrivanja skrivenih tajni i načina kako se do njih može doći;
Za zaštitu od nepoznatih neprijatelja.

El-Bâtin:
Da bi bio omiljen, zaštićen od neprijatelja;
Da bi se srce i duša ispunili optimizmom i božanskom svjetlošću:
Za sticanje parapsiholoških moći – otkrivanje tuđih misli i nauma, pronicanje u nevidljivi svijet i sagledavanje tajni;
Za dobijanje odgovora i obavijesti u snu.

El-Vâlî:
Da bi bio omiljen, poštovan i cijenjen;
Za ostvarivanje želja i realizaciju planov.

El-Mute’âlî:
Za ostvarivanje želja, molbi i zahtijeva;
Za nadmoćnost nad onima koji Vam ne žele dobro;

El-Berr:
Za oslobađanje od poroka: kocke, alkohola, pušenja, narkotika, bluda…
Za sretno i uspješno putovanje;
Za zaštitu od prirodnih nepogoda i neprilika na putovanju;
Za ostvarivanje planova i želja.

Et-Tevvâb:
Za sticanje oproštaja od najtežih grijehova;
Za obilje – materijalno i duhovno;
Za izliječenje od bilo kakve ovisnosti;
Za ostvarivanje želja;

Nastavak

Želite li naručiti VEFK?