"On je Prvi, i Posljednji..." (Kur’an, 57:3)  

1. Onaj koji svaki dan ujutro bude 801 puta proučio časno ime Jâ Âhir, zivjet će veoma dugo. Bit će svjedokom unistenja svih onih koji su mu bili neprijatelji i koji su mu učinili nesto nazao. A njihova imovina, kazu, preći će u njegove ruke. 

2. Onaj koji svaki dan ujutro bude po 838 puta proučio časna imena Jâ Evvel  i Jâ Âhir, s Bozijom će pomoći, prebrodit će sve potiskoće i pobijediti sve svoje rivale i neprijatelje. Bit će sretan i na ovom i na onom svijetu.

3. Gornja dva blagotvorna vefka se napisu na tanjir i nakon sto se 838 puta spomenu časna imena Jâ Evvel i Jâ Âhir, voda iz ovog tanjira se sedam ili vise dana daje djetetu koje nije progovorilo, ili onome kome je iz bilo kojeg razloga svezan jezik ili nekome ko muca i ne moze normalno da govori. Ujedno se svaki dan po 838 puta prouči časno ime Jâ Âhir i hukne. Za kratko vrijene, ako Bog bude tako htio, problemi s govorom će netragom nestati. 

4. Da bi se neka osoba oslobodila zla koje joj duze vrijeme nanosi neki zli nasilnik ili tiranin, potrebno je zadnje subote nekog arapskog mjeseca, u osvit dana, na bakarnu pločicu čeličnom olovkom napisati ime tog tiranina i časno ime ÂHIR i na taj način sačiniti blagotvorni vefk. Potom je potrebno na njega proučiti časno ime Jâ Âhir onoliko puta koliko iznosi zbir numeroloskih vrijednosti svih slova ova dva plemenita imena.

Posto se to propisno uradi, bakrena se ploča baci u vatru. Za kratko vrijeme, ostvarit će se vasa zelja i pomenuta će se osoba osloboditi od neprijateljeva nasilja i zla. 

5. Onaj koji bude na srebrnu pločicu ugravirao čudesne vefkove (dole) sa dva časna imena Jâ Evvel i Jâ Âhir i tu pločicu stalno nosio na sebi, napravit će zavidnu karijeru. U svojoj profesiji, doseći će najvisi polozaj. 

 

 

6. Gore predstavljeni sretni vefkovi napisu se u jednu posudu a oko njih se napise slijedeća dova:

Bismillâhirrahmânirrahîm. Allâhumme entel-evvelul-kadîmu lâ nihâjete bi vudzûdike entel-ebedijju musebbibel-esbâbi ve m‘allilil-‘ileli ve mûdzidil-ekvâni ve muehhiri kullen minhum liedzelin ma‘lûmin es’eluke jâ men iftekarre ilejhi kulle sej’in fî vudzûdihî ilâ îdzâdihî ve isbâtihî ve adtarre kulle hajjin fî hajâtihî ilâ rûhajhi ventehâ vudzûde kulle sej’in birrudz‘ati ilejhi ba‘de fenâihî es’eluke en tuhjînî bi hajâtike jâ evvelu ve jâ âhiru jâ zâhiru ve jâ bâtinu jâ Rabbel-‘âlemîn.

Onome koji zaredom tri dana bude pio vodu iz ove zdjele ojačat će pamćenje i moć poimanja. 

7. Onaj koji bude, zajedno s imenom zeljene osobe, sa sobom uvijek nosio vefk sa časnim imenom ÂHIR napisan u povoljnom satu, zadobit će njenu iskrenu ljubav i postovanje.

---------------------

Knjiga o  99 Lijepih Bozijih imena - SVJETLOST DUŠE

__________________

JEDINSTVENA PRILIKA!

Želite li srebreni ili zlatni privjesak (ili prsten) sa ugraviranim blagotvornim vefkom s ovim Božjim imenom, kliknite OVDJE