EKSLUZIVNO: EKSPEDICIJA "RAPA NUI"

Epizoda 1      Epizoda 2      Epizoda 3      Epizoda 4     

Epizoda 5      Epizoda 6      Epizoda 7      Epizoda 8     

mail
Iz utroba njihovih izlazi pice razlicitih boja, koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljud...
covjek je zdrav sve do trenutka dok se ne poremete sklad vitalnih energija u njemu. No, i kad se to ...
Za ovu terapiju nisu potrebni sanatoriji, termalni izvori i banjska lijecilišta; ne koriste se inje...
Opsjednuti pacijenti djeluju kao da su u transu. Vise ne mogu stajati na nogama i egzorcisti ih pola...
Sva dosadašnja iskustva i u zemljama Istoka i u zemljama Zapada pokazuju da je bioenergetska terapi...
Mnogi istraživaci smatraju da je vefk srce i suština magijskih vještina i ucenja i da je njegov d...
Mandalu svako doživljava na svoj nacin. Nekome se pojavi plavicasta svjetlost, nekom krugovi koji s...
Otkad se pamti ljekovite biljke su se meðusobno miješale i u razlièitim kombinacijama najèešæe...
   
 
 
   
   
 
"Ako zelite da izlijecite tijelo, prvo morate izlijeciti um!..."
Platon, 380. g.pr.n.e




   

    Zdravlje iz prirode

    Sva iskustva svijeta

    Niko danas ne zna tacan broj alternativnih terapija, koje se s vecim ili manjim uspjehom koriste u svijetu. Rizinca tajni pokušat ce fokusirati i afirmirati one najbolje!


Bilo kako da je nazivate – holizam, jer brine o tijelu, umu i duhu; komplementarna medicina, jer brine za fizicku, mentalnu, emotivnu, vitalnu ili duhovnu dimenziju pacijenta; granicna, jer pomaze terapijama koje znanost nije dovoljno objasnila i smjestila na pravo mjesto; alternativna, jer je mnogi dozivljavaju kao alternativu oficijelnoj, sluzbenoj, zvanicnoj medicinskoj znanosti; tradicionalna, jer je dio tradicionalnih nacina lijecenja u mnogim zemljama; narodna, jer je u narodu prošla sve ispite i provjere; - medicina o kojoj je ovdje rijec nesumnjivo je dio najvrednije baštine covjecanstva.

  U koju god civilizaciju na ovboj našoj planeti da zavirite naci cete njene korije i prepoznati njene ucinke. Cak i u najprimitivnijim plemenima Amazonije, Papue Nove Gvineje i centralne Afrike, upoznat cete shamane i vraceve, koji uspjevaju odrazavati zdravlje svojih suplemenika najrazlicitijim biljnim, mineralnim i zivotinjskim smjesama, obredima i postupcima, koji sa današnjom medicinskom znanošcu gotovo da nemaju nikakvih dodirnih tacaka.


Suština zdravlja

  Drevni su Kinezi u svojoj najstarijoj knjizi o medicini "Nei Ching", staroj više od 5000 godina, potencirali da su zivot i zdravlje direktno povezani s protokom vitalne energije "chi" - ako je protok sprijecen, pojavljuje se bolest! Svjesni toga, Kinezi su razvili mnoštvo bioenergetskih terapija koje imaju za cilj vratiti ljudskom organizmu ono što mu nedostaje – zivotnu energiju.

  I Pitagora je vjerovao da suština covjekovog zdravlja lezi u skladu tijela i uma, a Hipokrat je drzao da su sluz, krv i zuc, osnovni elementi koji upravljaju covjekovim zdravljem. Paracelius je smatrao da "ono što covjeka cini bolesnim, moze ga i izlijeciti", na cemu danas pociva homeopatija, te da covjek posjeduje dva tijela: jedno zivotinjsko i jedno zvjezdano (astralno) - zivotinjsko sadrzi nize instikte (kao što su bijes i strast), dok zvjezdano tijelo potstice mudrost i umjetnost!

  A šta reci na ovaj opis iz 1859. godine, zabiljezen u srcu Europe, u Getingenu (Njemacka):

"Kad glava bi odvojena od trupa i kad krv prsnu kao iz fontane, narod se probi do pogubljenog, kvaseci krvlju bijele maramice. Bio je to strašan prizor. Na moje pitanje zašto ce im krv, odgovoriše mi da ce ta krv biti upotrebljena za ozdravljenja od padavice..."

Javna pogubljenja, kako vidimo, nisu bila samo krvavi spektakli za perverzne i izopacene gledaoce, nego, na neki nacin, i trzište za alternativnu medicinu. Za vrijeme procesa protiv Sotoninih robinja - vještica, dzelati su smjeli da trguju krvlju i dijelovima ljudskog tijela koji su se koristili za farmaceutske potrebe. Svjeza ljudska krv, kao pice i eliksir za snagu, bila je posebno cijenjena od epilepticara. I ne samo od njih. Vjerujuci da ce joj krv ocuvati mladalacku svjezinu, dug zivot i seksualnu privlacnost, madarska grofica Erzebet Batori bila je mozda najveci serijski ubica u povijesti covjecanstva. Njoj se pripisuje ubistvo oko 600 mladih djevojaka, koje su u njenom krvavom dvorcu zapošljavane kao sluškinje!

[ta više, krv je bila aspirin naših predaka - nije postojala skoro nijedna bolest koju krv nije mogla ublaziti i izlijeciti!

  Ali, vratimo se modernom vremenu.


Pred ocima svijeta

  Sredinom 1989. godine pred ocima miliona gledalaca odvijao se nevjerovatan eksperiment. Sjedeci u televizijskom studiju Ukrajinske drzavne televizije, glasoviti ruski bioenergoterapeut dr. Anatol Kaspirovski javno je hipnotizirao bolesnicu Ljubovu Gorbovsku (39), koja je lezala na operacionom stolu Onkološke klinike u Kijevu.

  Pacijentica je tokom operacionog zahvata, na ekranu gledala dr. Kaspirovskog i slušala njegove sugestije. Uskoro, pošto je utonula u hipnoticki san, ona je podvrgnuta operaciji raka na dojci. Zbog njene alergicne preosjetljivosti nije se mogla primijeniti normalna anestezija. Zahvaljujuci postoperativnoj sugestiji, i nakon kirurškog zahvata, nije osjecala bolove, a rana joj je na opšte cudenje lijecnika - nevjerovatno brzo zarasla!

  Ohrabreni ovim eksperimentom, Ukrajinska drzavna televizija je uskoro organizirala seriju javnih psihobioenergetskih terapija u kojima je dr. Kaspirovski iz tv studija djelovao na milionsko gledateljstvo. Efekti su se pokazali senzacionalnim. Nakon samo pet emisija, televiziji je stiglo preko 50.000 pisama, a list “Pravda Ukraini” je objavio fascinantnu statistiku: oko 55 procenata onih koji pate od mokrenja u postelju, prema vlastitim priznanjima, oslobodilo se tog neprijatnog problema, a jednako toliki procenat pušaca odvikao se pušenja!

  Na drugoj strani svijeta, u Sjedinjenim Drzavama, znanstvenici su dugo istrazivali fenomen bioterapije na daljinu. Utvrdili su da je rijec o mehanizmima koje proucava psiho-neuro-endokrino-imunologija, nova medicinska disciplina koja analizira odnose izmedu emocija, hormona i imunitetnog sistema u ljudskom organizmu, ali još nisu otkriveni njeni krajnji dometi.

  Jedan od svjetskih eksperata, ceški znanstvenik prof. dr. Zdenjek Rejdak, kaze:

  - Pravi bioenergoterapeut je u stanju da emitira superiornu toplinu, da revitalizira oboljele organe, da smanji i otkloni bol i da utjece na covjekovu psihu. Otkrili smo i vezu izmedu bioenergoterapeutskih potencijala i psiholoških mogucnosti da se oboljeli za vrijeme terapije tretiraju preko mozdanih talasa!...


Sve veca ulaganja

  A šta reci za lijecenje molitvom i svetim tekstovima?

  Egzorcizam u svijetu postaje sve popularniji i moglo bi se reci da je nezaobilazna terapija kada su u pitanju duševne bolesti.

  Narodna, prirodna medicina, koja se bazira na ljekovitom bilju vec odavno je ušla u farmakološke udzbenike. Posljednja istrazivanja pokazuju da se uz pomoc nje s velikim uspjehom mogu lijeciti mnoge bolesti. U 87 posto slucajeva efikasna je u lijecenju prehlade, u 79 posto slucajeva nesanice, u 75 posto slucajeva teškoce sa varenjem i crijevima, iscrpljenost i malaksalost (70%), nedostatak apetita (69%), nervoza (67%), jacanje imuniteta (67%), gripa (65%), glavobolja (60%), problemi krvotoka (56%), tegobe sa zelucom i cir na zelucu (53%), bolesti koze i alergije (%0%) itd.

  Cinjenica je takoder da su takozvani alternativni nacini lijecenja sve popularniji u svijetu. Amerikanci godišnje troše više od 14 milijardi dolara, a 1995. godine tamo je otvoren i National Institutes of Health iskljucivo posvecen alternativi. U Francuskoj se gotovo 50 posto ljudi koristi bioenergetskim tretmanima, u Italiji je popularno ljekovito bilje, a svaki dvanaesti Italijan redovno posjecuje bioterapeute. Slicno je i u ostalim zemljama Europe.

  U svijetu danas postoji neznan broj alternativnih terapija i jedan od naših najvaznijih zadataka jeste da ih – priblizimo svojim citaocima. Sve one terapije, koje nismo obiljezili posebnim linkom, naci cete u "ostalim terapijama".



  

ASTRO ARCA SERVISI
Prijatelji:

Vjerovali ili ne:

Stanovnici obalnog područja Bangladeša, koji se isključivo bave ribarstvom, najviše strahuju od gigantskih hobotnica, koje znaju napasti i manje brodove!

ASTRO ARCA SERVISI
Narodna vjerovanja...

Amulet u obliku polumjeseca stigao je sa Orijenta gdje se koristi za zaštitu od urokljivih očiju, zlih duhova i vještica. U rimsko vrijeme, da bi im djeca bila zdrava, žene su najčešće nosile srebrne polumjesece na svojim cipelama. Magični polumjesec je uvijek okrenut na lijevo, jer predstavlja prvu četvrtinu mjeseca, vrijeme kad se stvari razvijaju u pozitivnom pravcu.

ASTRO ARCA SERVISI

Zdravlje: Hit-terapije | Moci svetih tekstova | Psihoterapije | Terapije dodirom | Tradicionale terapije
Tajna ucenja: Alkemija | Astrologija | Crna magija | Hamaljije i talismani | Lijepa Bozija imena | Magije svijeta | Proricanje | Knjiga tajni | Ljubavna magija
Misterije: Fenomeni | Kriptozoologija | Mitoloska bica | Nestale civilizacije | Ostale misterije | Svemir
Parapsihologija: Parapsiholoska istrazivanja | Trece oko
Prodavnica: Blagotvorni zapisi | Nasa produkcija | Servisi
Servisi:
Ljubavni tarot | Ljubavna slagalica | Ljubav za 12 mjeseci | Numerologija | Rune | I Ching | Magija | Vas astroprofil
©2003-2024 Copyright Ahmed Bosnic; Design i koncept - Adnan Pasic; Kodiranje i adaptacija - Ersan