Poštovatelj tajnih učenja i bogatog narodnog stvaralaštva u svim sferama života, babilonski je kralja Asurbanipal inzistirao da se sva znanja sačuvaju i zabilježe na glinene pločice od kojih je sastavio najveću biblioteku svog vremena. Zahvaljujući upravo toj činjenici, nasljednici Babilonaca, Kaldejci, svoja su magijska znanja temeljili upravo na toj bogatoj babilonskoj ostavštini. Iz tih prastarih vremena ostali su nam opisi nekih magijskih rituala.

Tajni rituali
Započinjalo se tridesetodnevnim meditiranjem, za vrijeme koga je osoba trebala postiti, odnosno jesti vrlo malo, živjeti u osami, malo govoriti i neprestano gledati u zemlju. Istodobno se morala pridržavati svakodnevnog obreda pranja ruku, stopala, lica, očiju i ušiju. To je vremensko razdoblje osoba mora provesti u potpunoj samoći, izučavajući imena anđela koji čuvaju magične tajne i pri tome izraditi nekoliko hamajlija: srebrni polumjesec s drškom umotanom u platno i svilu, zatim hamajliju koja se izrađuje po isteku tridesetog dana meditacije - glinenu hamajliju koja sadrži tri komada obojenog platna dužine malog prsta osobe koja je izrađuje. Treća je hamajlija u obliku dva povezana kvadrata, iscrtana na bijelom papiru crnim perom i crnom tintom. Te su hamajlije trebale čarobnjaka čuvati od zla.
Prije obreda, čarobnjak oblači ogrtač sašiven od krpica kojima prevladavaju narančasta, bijela i plava boja i poprskan je mirišljavom ružinom vodicom. Čarobnjak ga oblači izgovarajući riječi: "Rashan, Arshan, Narash". Za vrijeme obreda čarobnjakova glava mora biti pokrivena, a stopala bosa.

Završni ceremonijal
Cjelokupni proces traje sto dana od kojih je prvih trideset dana apstinencije, drugih trideset dana osnaženja i trećih trideset dana posta, pri čemu je dozvoljeno jesti samo noću. Ostalih deset dana čarobnjak će osjetiti kako snaga ulazi u njega.
Pripremljen čarobnjak zatim ispisuje načine vraćanja koje treba proučavati bar jednom dnevno. Nakon toga odlazi na mjesto prvog obreda, gdje ga nitko neće uznemirivati, noseći sa sobom svježu glinu pomiješanu s posebnim travama, lončić s medom i lončić s jarećom vunom. Tu postavlja sedam kamena jedan iza drugoga, izgovarajući u sebi imena anđela.
Dalji obred u mnogome liči na kasnije magične ceremonijale iz hebrejske i arapske magije. Čarobnjak sjeda u središtu kruga i sedam puta pomiješa sastojke koje je donio sa sobom i izgovoriti molitvu: "Nulush! Obvezujem te! Naređujem ti da dođeš kod mene, u veliko ime koje je bilo poznato Salomonu, sinu Davidovom, ime velikog čarobnjaka, u čije ime ja govorim!" Nakon toga izgovara dva puta: "Ashhadu inna la illaha illa allah", pa iza toga: "Audubillah min ash - shaitan er-rajim!" Molitve se izgovaraju da bi se spriječilo djelovanje zlih sila.
Prizvani duh se – kako je poznato - uz pomoć čarolije može zatočiti u bocu koju kasnije treba zapečatiti olovnim čepom i zaliti vrelom smolom pomiješanom sa sokom cedrovog drveta. Duh će iz boce ispunjavati sve želje čarobnjaka, a čarobnjak će se duhu obraćati prijateljskim glasom nagrađujući ga za njegove usluge time što će ga jednom u dvanaest godina pustiti kući, zadržavajući njegovu malu tirkiznu pločicu na kojoj je upisano ime duha i njegove funkcije, što će ga obvezati da se vrati u svoje sužanjstvo.

Zaštite se od crne magije i stimulirajte svoju srecu: