Svaka magija u svijetu ima svoje tajne. One se kriju u ritualima i protokolima, sazivanju dobrih i zlih duhova i izgovaranju Riječi moći, posebnim tajnim postupcima i spravljanju magičnih sadržaja koje ljudima čine dobro ili im donosi tešku nesreću. Tako je i u voodoou magiji!
Ali, za razliku od ostalih magija svijeta koje su razvijale i usavršavale svoja tajna učenja na jednom određenom području, voodoou je naprosto nasilno istrgnut iz svojih afričkih korijena i – preselivši se zajedno sa crnim robovima na sjevernoameričko tle – počeo preuzimati vjerovanja i obrede drugih religija, prije svih katoličanstva. Naravno, uz to, poštivatelji voodoou religije, robovi i uboga sirotinja, nalazila je u voodoo magiji izlaz za sve svoje nevolje – počev od liječenja do ostvarivanja želja i životnih ciljeva. Danas se najznačajniji centri voodoou magije nalaze na Haitiju, mada najpoznatiji čarobnjaci ordiniraju u New Orleansu. Recepture koje ovdje objavljujemo, samo su mali dio njihovih magičnih znanja.

Gris-gris čarolija za sretan brak
Napravite dvije voodoo lutke koje predstavljaju osobe na koje bacate čaroliju. Njihove ruke povežite vrpcom. Na malu hrpu pijeska oko koje ste poslagali devet svijeća izlijte malo šampanjca. Zatim zazovite ime svetog Josipa (tu je očito miješanje voodoo religije i katolicizma) i zamolite ga da pomogne braku između te dvije osobe. Za kraj prinesite žrtvu voodoo duhovima i to tako da iznesete posudu s makaronima i peršinom i stavite je ispod drveta.

Čarolija za tjeranje neželjenih gostiju
Ovo je vrlo jednostavna čarolija. Za osobom, koja vam se zamjerila i koju više ne želite vidjeti u svojoj kući ili u svojoj blizini, bacite malo soli.

Čarolija za vjernost
Ako želite da vam vaš partner ili parnerica bude vjeran dovoljno je njegovo odnosno njeno ime napisati na komadu papira koga ćete potom staviti u dimnjak svoje kuće. Nakon toga molite se da vam želja bude uslišana tri puta na dan sve dok vam se želja ne ostvari.

Čarolija za dobar početak godine
Da bi vam godina dobro počela, staro voodoo vjerovanje iz New Orleansa kaže daje 1. januara/siječnja nove godine potrebno jesti samo kupus, jer on navodno ima magičnu moć koja će osigurati dobar početak godine.

Čarolija za izluđivanje
Ako neku osobu želite da kaznite zato što Vam se zamjerila i ako želite da je izludite, voodoo čarobnjaci savjetuju da ime dotične osobe ispišite naopačke na jajetu koje je snijela crna kokoš. Takvo jaje bacite preko krova kuće svoje žrtve. Drugi načinje da jaje spalite u blizini njenig kućnih vrata.

Čarolija za brzo stjecanje novca
Voodoo čarobnjaci iz New Orleansa imaju vrlo jednostavan recept za brzo sticanje novca. Dovoljno je – tvrde oni - da spalite ljuske crvenog luka!

Čarolija protiv zlih i dosadnih susjeda
Ako se želite riješiti susjeda koji vam stalno dosađuje, posuđuje od vas stvari koje vam ne vraća, uvijek se pojavljuje u najgorem trenutku i si., jednostavno ćete ga "odučiti" njegovih loših navika ako uzmete mrtvu crnu kokoš i bacite je preko njegove kuće.

Čarolija za kućne ljubimce
Ako vaša mačka svake noći luta, dolazeći doma sva prljava i izranjavana, donoseći nametnike i prljavštinu, odučit ćete je od noćnih lutanja tako da je natjerate da se zagleda u svoje lice u zrcalu. Psa ćete naučiti da ostaje doma tako što ćete uzeti nekoliko dlaka iz njegovog repa i pohraniti ih negdje u blizini ulaznih vrata svoje kuće.

Zaštitna čarolija
Da biste se zaštitili od mogućnosti da postanete žrtva crne magije ili da netko na vas baci voodoo čaroliju, dovoljno je da nabavite čekinje svinje koja je pripremljena i skuhana tijekom voodoo rituala. Zavežite ih dlake koncem i uvijek nosite uza se.

Zaštite se od crne magije i stimulirajte svoju srecu: