Svaka magija u svijetu ima svoje tajne. One se kriju u ritualima i protokolima, sazivanju dobrih i zlih duhova i izgovaranju Riječi moći, posebnim tajnim postupcima i spravljanju magičnih sadržaja koje ljudima čine dobro ili im donosi tešku nesreću. Tako je i u voodoou magiji!
Ali, za razliku od ostalih magija svijeta koje su razvijale i usavršavale svoja tajna učenja na jednom određenom području, voodoou je naprosto nasilno istrgnut iz svojih afričkih korijena i – preselivši se zajedno sa crnim robovima na sjevernoameričko tle – počeo preuzimati vjerovanja i obrede drugih religija, prije svih katoličanstva. Naravno, uz to, poštivatelji voodoou religije, robovi i uboga sirotinja, nalazila je u voodoo magiji izlaz za sve svoje nevolje – počev od liječenja do ostvarivanja želja i životnih ciljeva. Danas se najznačajniji centri voodoou magije nalaze na Haitiju, mada najpoznatiji čarobnjaci ordiniraju u New Orleansu. Recepture koje ovdje objavljujemo, samo su mali dio njihovih magičnih znanja.

Voodoo recept za ostvarivanje želja
U voodoo magiji postoji više tajnih postupaka da bi se stimuliralo ostvarenje potajnih želja i životnih ciljeva. Za ovu koju smo izabrali, smatramo da je vrlo efikasna a uz to ne zahtijeva ništa posebno. Potrebno je:

1/2 litre kuhane vode;
1 šalica pirjanog telećeg mesa;
4 šalice narezanog kupusa;
1 veliki nasjeckani luk;
2 velika nasjeckana paradajza;
1 čaša svježeg opranog i nasjeckanog špinata;
1/2 čaše grožđica;
1/4t šalice češnjaka u prahu;
1/4 šalice luka u prahu;
1 kašika papra;
1 kašika soli;
1 lovorov list;
1/2 crnog vina;
1 zelena svijeća;
3 kovana nova novčića;

Za početak upalite zelenu svijeću i oko nje postavite novčiće. Paleći svijeću, izgovorite slijedeće riječi: "Pozdravljam te, Legba, otvori vrata, neka se moje riječi čuju na drugoj strani. Zahvaljujem ti..." Zatim zastanite na trenutak da biste nakon toga rekli: "Kapetane Agouer, pokorno te molim da mi pomogneš da se brinem o svojoj obitelji, o sebi samome i svima onima kojim je pomoć potrebna." Nakon toga, razmišljajući cijelo vrijeme o svojoj molbi i svojoj želji, počnite spremati hranu.
Sve sastojke osim mesa, kupusa, špinata i grožđica stavite u lonac s kipućom vodom i stavite da lagano vrije. Nakon 10 minuta dodajte meso. Ostale sastojke dodajte nakon 40 minuta i pustite neka se kuhaju na laganoj vatri. Ugasite peć, dodajte vino i promiješajte. Prije posluživanja uklonite lovorov list. Služite s graškom da biste si osigurali imanje.
Prije nego počnete jesti izvadite iz posude pola šalice ovog jela i postavite ga pred goruću svijeću, nudeći jelo kapetanu Agoueru. Nakon jela, odnesite ponuđenu hranu i tri novčića i ostavite ih pod drvetom. Tri puta udarite nogom o tlo i recite: "Blagoslovi i zahvale tebi, kapetane Agouer."

Čarolija s jajetom
U voodoo magiji su vrlo česte čarolije s jajetom, jer voodoo svećenici vjeruju da ih štite od zlih duhova i loše sreće. Jaja imaju jaku magičnu moć u vjerovanju svih naroda, a ukoliko se nađu u pravim rukama, jaja se mogu pretvoriti i u dobru i u zlu čaroliju, ovisi o namjeri čarobnjaka.
Da biste se riješili zla u svom životu potrebno je u noći mladog mjeseca učiniti slijedeće:
Nabavite svježe jaje koje je snijeto prije podneva toga dana. Jaje stavite u smeđu papirnatu vrećicu, koju potom zavežite crnom uzicom od tkanine. Vrećicu stavite pod svoj krevet.
Svake noći, prije nego pođete u krevet, otvorite vrećicu, izvadite jaje i istrljajte njime svoje tijelo. Nakon toga vratite ga u vrećicu, duboko udahnite i tri puta puhnite u vrećicu. Za vrijeme puhanja zamišljajte da zla sreća napušta vaše tijelo sa svakim izdisajem. Nakon toga vrećicu odmah zavežite i vratite je pod krevet. Tako treba da činite devet dana. Kad taj rok istekne, vrećicu iznesite i pohranite negdje izvan kuće. U slučaju da vam se učini da se nakon sedam dana u vrećici nešto miče samo od sebe, vrećicu odmah iznesite i pohranite izvan kuće. Ni u kom slučaju ne gledajte što je u njoj, samo provjerite da je vrećica sigurno zatvorena.
Potrebno je pažljivo slijedite ove upute, jer se nepravilnim korištenjem ove čarolije može uništiti sreća do kraja života.

Zaštite se od crne magije i stimulirajte svoju srecu: