Svaka magija u svijetu ima svoje tajne. One se kriju u ritualima i protokolima, sazivanju dobrih i zlih duhova i izgovaranju Riječi moći, posebnim tajnim postupcima i spravljanju magičnih sadržaja koje ljudima čine dobro ili im donosi tešku nesreću. Tako je i u voodoou magiji!
Ali, za razliku od ostalih magija svijeta koje su razvijale i usavršavale svoja tajna učenja na jednom određenom području, voodoou je naprosto nasilno istrgnut iz svojih afričkih korijena i – preselivši se zajedno sa crnim robovima na sjevernoameričko tle – počeo preuzimati vjerovanja i obrede drugih religija, prije svih katoličanstva. Naravno, uz to, poštivatelji voodoou religije, robovi i uboga sirotinja, nalazila je u voodoo magiji izlaz za sve svoje nevolje – počev od liječenja do ostvarivanja želja i životnih ciljeva. Danas se najznačajniji centri voodoou magije nalaze na Haitiju, mada najpoznatiji čarobnjaci ordiniraju u New Orleansu. Recepture koje ovdje objavljujemo, samo su mali dio njihovih magičnih znanja.

ZA OBNAVLJANJE SEKSUALNE MOĆI: U voodoo magičnim ceremonijama postoje, naravno, i one za oslobađanje seksualne magije. Jedna od najpoznatijih je ceremonija u kojoj muškarac kolje bijelu kokoš nad tijelom gole žene koja leži na podu raširenih udova. Potom kokošju krv razmazuje po ženinom tijelu i stupa s njom u spolni odnos, a nakon njega i ostali muški sudionici ceremonije. Ovaj magični ritual služi za obnavljanje seksualne moći onemoćalih muškarca i buđenje senzualnosti kod žena.

ZA OSTVARIVANJE LJUBAVNIH ŽELJA: Kad je ljubav u pitanju, postoje razne čarolije za kojima praktikant voodooa magije, može posegnuti da bi ostvarila svoje ljubavne težnje. Da bi napravila talisman, osoba treba prvog petka u noći punog mjeseca na komadu bakra urezati simbol kao na slici.


Zatim, s mislima na voljenu osobu, pali crvenu svijeću i tamjan. Sljedećeg petka posvećuje tamjan vodom i solju, intenzivno razmišljajući o svojoj ljubavnoj želji. Nakon tjedan dana, tamjan se maže uljem zašije se u komadić svile, te se stalno nositi u blizini srca. Nakon toga dovoljno je samo dotaknuti osobu, koja bi trebala da Vas zavoli.

ZA LJUBAV: Za ostvarivanje ljubavi, voodoou magija preporučuje pozvati se na Ruhiela čije je ime potrebno ispisati na pergamentu i držati u kontaktu sa svojim tijelom. Najbolje ga je nositi blizu srca. Pri tom je potrebno izgovoriti: ''Azor Azariah Lahabiel Hazam YYY Yeho''.

PRIZIVANJE LOA: Da biste prizvali lou stanite pred žrtvenik i počnite tiho moliti. Zatim izkoracite naprijed, s time da okrećete lice prema svim stranama svijeta, izgovarajući pri tom riječ ''D'abord'', kad vam je lice okrenuto prema zapadu; ''Table'', ako ste licem okrenuti prema istoku; ''Adonai'', s licem okrenutim prema jugu i ''Olande'', s licem okrenutimprema sjeveru.
Nakon što ste to napravili, uzmite zemljani vrč sa žrtvenika i poprskajte triput mjesto na kojemu stojite vodom iz njega. Isto učinite i s pragom. Zatim kod žrtvenika kleknite i molite lou da vas i ubuduće vodi kroz život.

PROTIV OGOVARANJA: U čaši crnog vina utopite tri žohara. Ne treba ih ubiti, pa staviti u vino, nego ih treba u vinu utopiti. Nakon toga čašu stavite na dimnjak, gdje treba ostati tri noći. Zatim s time polijete kućna vrata osoba koje vas ogovraju i laži o vama izmišljaju.

PROTIV NEPRIJAELJA: Dok mislite na svog neprijatelja, napravite devet čvorova na uzici koju zatim sakriti na mjesto gdje je niko neće moći otkriti. Ako vaš neprijatelj ne uspje pronaći uzicu sa čvorovima i ne uspije je rasplesti, biće poražena i umrijet će nesretna.

Zaštite se od crne magije i stimulirajte svoju srecu: