Želim da Vam se zahvalim na svemu što ste do sada učinili za svoje čitaoce, a posebno sam vam zahvalna na Bioenergetskoj kartici bez koje više ne bih mogla da zamislim svoj život!
Tako svoje pismo započinje naša čitateljka B.A. iz Lajbnica u Austriji. "Bioenergetska kartica je fantastična!"- dodaje u nastavku pisma i nastavlja: "Dok sam je koristila sve bitne stvari u mojem životu odvijale su se pozitivno. Ostvarivala se svaka moja želja. No, kako je prestajalo njeno djelovanje, moja se situacija vraća na staro. Zbog toga vas molim da mi što prije pošaljete novu Bioenergetsku karticu..."
"Ja sam gotovo sve svoje životne probleme riješio zahvaljujući vašoj Bioenergetskoj kartici"- piše nam Ismet H. iz Tuzle, ne skrivajući svoje oduševljenje. "Nikada u životu ništa djelotvornije nisam koristio! Zato želim da vam se zahvalim i da podržim vaše napore. Nedavno sam pročitao da je terapija bioenergijom na daljinu i znanstveno dokazana. Je li to tačno?..."

Znanstvene potvrde
Da, to je tačno. Grupa znanstvenika sa Instituta za parapsihologiju u Sjevernoj Karolini (SAD), izvela je velik broj uspješnih eksperimenata bioenergetskog iscjeljivanja na daljinu. Eksperimenti su se najčešće odvijali na bolesnim miševima, a rezultati su nedvosmisleno pokazali da se ove životinje pod bioenergetskom tretmanu mnogo brže oporavljaju nego one koje su liječene uobičajenim konvencionalnim medicinskim postupcima.
- Iscjeljiteljska energija posebno je efikasna kada se koristi kao prevencija - zaključili su američki znanstvenici. - U prirodi ne postoje čuda. Postoje samo granice naših spoznaja!...
Kakva su iskustva naših čitalaca, koji redovito koriste našu Bioenergetsku karticu?
"Već duže vrijeme koristim biokarticu i moje zdravstveno i opšte stanje se veoma brzo popravilo. Jedini problem je što od početka korištenja Bioenergetske kartice nisam uspjela uspostaviti 'kontak' sa mandalom..."- piše nam Sarajka G.M.
I Hata K. iz Bihaća se žali da ne uspjeva ostvariti 'kontakt' sa mandalom i moli nas da "joj nešto kažemo o meditaciji".

Pet zlatnih pravila
Meditacija je donekle pogrešan izraz, jer u običnom govoru znači "razmišljanje", "udubljivanje u problem", dok je u terapeutskom smislu cilj meditacije ovladati umom i usredotočiti ga na otklanjanje određenih tegoba. U jednom od sljedećih brojeva pisat ćemo o svim psihoterapeutskim dimenzijama meditacije, kao i o fenomenu mandale čiji je uticaj nesumnjivo veliki, a za ovaj put, evo, pet najvažnijih pravila meditacije:
1. Planirajte vrijeme meditiranja tako da ne vježbate meditaciju odmah poslije jela ili uzimanja lijekova, odnosno stimulansa;
2. Izbjegavajte sve što vam može odvratiti pažnju! Dakle, odaberite mirnu prostoriju daleko od buke i telefona;
3. Meditirajte sjedeći u ambijentu koji vam stvara ugodu, npr. okruženi cvijećem, uz prigušeno svjetlo i miomirise;
4. Smjestite se što udobnije i odagnajte sve druge misli osim onih zbog čega ste se i odlučili na meditiranje;
5. Ako neko prekine vašu meditaciju, nemojte "skakati" iz meditacije, već polako "izranjajte" iz nje, a kada ste gotovi, mirujte još nekoliko minuta, prije nego što se vratite u svakodnevnost.

Duhovna ravnoteža
Ovih pet zlatnih pravila meditacije, uvjereni smo da će pomoći svim našim čitaocima koji nisu uspjeli da uspostave "kontakt" s mandalom na Bioenergetskoj kartici, pogotovo našoj čitateljki A. Z. iz Frankfurta. Ona nam se javila telfonski kako bi nam rekla da joj je naša Bioenergetska kartica mnogo pomogla u "psihičkom i zdravstvenom smislu, oslobodivći je neugodnih bolova u krstima i tegoba iniciranih postojanjem kamenca u desnom bubregu".
"U septembru sam naručila prvu biokarticu", piše M. L. iz Osijeka. "U toku tri mjeseca njenog korištenja osjetila sam kako se ispunjavam pozitivnom energijom i okrećem ka samoj sebi. Ponekad bi mi se, nakon meditiranja, poput dobre zamisli ili ideje, pojavilo rješenje aktuelnog problema koji me opterećuje. Uvjerila sam se da kartica pomaže u uspostavljanju duhovne ravnoteže i razumjevanja same sebe, a samim tim i moje okoline. Iz tog razloga želim da je ponovo naručim..."
I V. T., čitateljka iz Sarajeva opisala je svoje iskustvo. Piše:
"Javljam Vam se nakon što je istekla moja prva Bioenergetska kartica. Mogu Vam reći da sam jako zadovoljna njenim pozitivnim djelovanjem. Već od prve noći imala sam mirniji san, nervoza je polako nestajala i postajala sam sve sigurnija u sebe. Na fakultetu sam postigla puni uspjeh i na vrijeme položila sve ispite.  I na ljubavnom polju bilo je lijepih trenutaka, a sada sam u vezi koja će, nadam se, potrajati i biti uspješna. Sve skupa, dok sam koristila Bioenergetsku karticu, sve mi je polazilo od ruke i duboko sam osjećala da je oko mene i u meni samoj pozitivna enrgija koja se neprestano širi. Osjećala sam da volim ljude oko sebe i da oni vole mene.
Ali, moram Vam postaviti jedno pitanje u vezi mandale. Nikada nisam sigurna da li sam uspostavila 'kontakt' s manadalom. U stvari, ne znam šta se dešava kada se on uspostavi za vrijeme meditiranja. Da li postoji nešto određeno, nešto po čemu bih znala da sam uspjela?!... "

Najbitniji efekti
O sličnim nedoumicama, kako rekosmo, pišu nam i drugi čitaoci. Mandalu svako doživljava na svoj način. Nekome se pojavi plavičasta svjetlost, nekom krugovi koji se šire iz sredine mandale, neko osjeti kako se ispunjava novim osjećajima, beskrajnim mirom, skladom i harmonijom, ali nisu toliko bitne te popratne refleksije, već krajnji efekti - ako tokom meditacije uspjete vizualizacijom ili na drugi način otkriti rješenje svog problema, onda ste zasigurno uspjeli. Nakon toga, mandala služi za jačanje volje i želje da se određen cilj postigne, odnosno uspješno realizira. Brojni su naši čitaoci upravo na taj način riješili i najsloženije probleme, odviknuli se alkoholizma, pušenje i drugih teških ovisnosti.

Naručite BIOENERGETSKU KARTICU

Knjige za Vas:

KNJIGA ZDRAVLJA

KRISTALI I ZDRAVLJE

BOJE I ZDRAVLJE