Svakog dana, u svakom pogledu, sve više napredujem!
Formula koju je francuski liječnik i terapeut Emile Coune, savjetovao svojim pacijentima da svakodnevno, opušteni i zatvorenih očiju, ali svjesni i smireni, ponavljaju 20 puta ujutro i navečer, pokazala se u mnogim slučajevima blagotvornom.
Medicinska znanost koja se danas smatra konvencionalnom, već je od 17. stoljeća veoma uspješna u identificiranju uzroka i u razvijanju brojnih načina liječenja. Posljedica toga je, nažalost, prihvatanje nekih stavova o našem tijelu kao da je riječ o - automobilu!

Primjer iz prošlosti
Ukoliko naš organizam pokazuje znake oboljenja, liječnik će izvršiti određene popravke: izvest će kirurške zahvate kako bi uklonio ili zamijenio patogeni organ, ili će lijekove koji će uništiti bacile ili spriječiti po zdravlje opasne kemikalije da napadnu i nanesu nepopravivu štetu našem organizmu.
U većini slučajeva ovaj pragmatični pristup ima izvanredno djelovanje. Ali, dakako, ima i slučajeva u kojima ne pomaže...
Za primjer izdvojit ćemo jednu storiju s početka ovog stoljeća. Glasoviti francuski seoski liječnik Pierre Brioude (umro 1907.) optužen da se bavi nadrilječništvom, pojavio se pred sudskom porotom, noseći veliki paket ispod dugog, grubog ogrtača. Kada je predsjedavajući upitao ima li šta kazati u svoju odbranu, Pierre je otvorio veliki paket i pokazao janje čije su noge bile isčašene. Spustivši teško povrijeđenu životinju, okrenuo se prisutnim liječnicima i s neskrivenim prezirom ih zapitao: “Hoće li neko od vas, poštovana gospodo, postaviti ovu životinju na noge?!...”
Kako niko nije prihvatio ponudjeni izazov, Pierre Brioude je počeo blago masirati noge povrijeđenog janjeta. Nakon nekoliko minuta životinja je, pred začuđenom sudskom porotom, počela hromati, a na oduševljeno pljeskanje prisutnih, čak i živahno poskakivati. Pierre je iz sudnice izašao kao - slobodan čovjek!

Život bez stresa
Ovaj je primjer samo jedan od bezbroj sličnih koji dokazuju da zvanična medicina nije uvijek u stanju da odgovori i objasni neka izliječenja, kojima ponekad dodajemo pridjev “čudesna”. No, novi način življenja i razmišljanja, s naglaskom na prirodu i duhovnost, svijetu obečava jednu sasvim novu svakodnevnost - život bez stresa!
To je pristup u kome se s jedne strane posebno vodi računa o utjecaju emocija na zdravlje, a s druge svakodnevno stimuliraju skrivene duhovne snaga u nama. To je preciznije rečeno uspostavljanje harmonije uma i tijela, gdje se ne liječi samo oboljeli organizam, nego stimulira i njegova suština - um!
Upravo iz te najnovije riznice drugačijih pogleda na zdravlje potječe i naša bioenergetska kartica, a rezultati ekskluzivnog istraživanja blagotvornosti bioenergoterapije na daljinu, koje je u proteklih pet godine u Bosni i Hercegovini izvršio popularni sarajevski magazin Nova arka, pokazali su se izuzetno uspješnim.

Čudesne osobine
I vijesti koje stižu iz svijeta potvrđuju Arkina saznanja: bioenergoterapija na daljinu sve je popularnija! Ne radi se samo o liječenju raznih psihosmetnji i oboljenja, već i o održavanju zdravlja, dobrog raspoloženja i sportske forme. Kažu da mnogi američki vrhunski sportisti obavezno koriste bioenergetsku karticu za vrijeme napornih priprema i izlazaka na borilišta.
- Ona može čuda da čini, ukoliko iskreno vjerujete u njene moći! - tvrdi američki sposrtski radnik Denis O 'Konori.
Naša je želja da bioenergetska terapija postane dio svakodnevne prakse  svakog pojedinca, a bioenergetska kartica samo će pomoći da održavaju svoje dobro zdravlje, harmoniju duha i top-formu. Ona pomaže, a u to su se već uvjerili mnogi, čak i u ostvarivanju određenih životnih ciljeva, skrivenih želja, održava harmoniju u braku, pomaže u svakodnevnom životu i štiti od svih negativnih utjecaja, uključujući sihire i - crnu magiju!
Ona ima moći hamajlije ili talismana, a njena pozitivna djelovanja najbolje su sadržana u kratkom komentaru objavljenom u magazinu New ege:
“Ne pitajte na kom principu djeluje - ona, jednostavno, djeluje!...”

Blagotvorna mandala
Bioenergetska kartica predstavlja fotografiju aure ruke bioenergičara na kojoj se jasno vidi intenzivno zračenje vitalne energije koja blagotvorno djeluje na svako živo biće. Na drugoj strani je MANDALA SREĆE, mistični istočnjački dijagram, za koji je Carl Gustav Yung volio da kaže kako “u situacijama u kojima čovjeku prijeti akutni psihički haos predstavlja dragocjenu pomoć za duševno samoozdravljenje...”
Njemica Erica Franz živi je svjedok iscjeljiteljske blagotvornosti mandale. Njeno zdravlje bilo je krajnje naručeno, a psiha puna košmara, kada se za pomoć obratila jednom hindu-iscjeljitelju. Stari joj je Indijac ponudio tretman sa mandalom. Otada je svakodnevno meditirala uz pomoć mandale i veoma brzo uspostavila energetski sklad u svom organizmu. Bolest je isčezla, a strahovi i neuroze nestali. Erica je za mjesec dana postala sasvim druga osoba: preporođena, vedra i poletna...

Naručite BIOENERGETSKU KARTICU

Knjige za Vas:

KNJIGA ZDRAVLJA

KRISTALI I ZDRAVLJE

BOJE I ZDRAVLJE