Iskustva učesnika u bioenergoterapiji na daljinu, koju je svojevremeno organizirao sarajevski magazin za njegovanje alternative "Nova Artka", pokazala su se više nego pozitivnim.  Pozitivni odjeci tog javnog testiranja Bioenergetske kartice još uvijek privlači pažnju čitalaca. Redakciji se javljaju ljudi, koji već godinama koriste ovu čudesno blagotvornu terapiju, smatrajući Bioenergetsku karticu nezamjenjivim sredstvom za ublaživanje različitih tegoba, od psihosmetnji, bolova i bolesti do ostvarivanja najrazličitijih ciljeva i životnih želja, kao što su ljubav, bračna sreća, porodična harmonija i sl. Istodobno, Riznici tajni javljaju se novi čitaoci koji tek stiču svoja prva iskustva.

Harmonizirani odnosi
Zanimljivo je pismo naše čitateljke Nade H. iz Kanade, koja kaže: "Ovo mi je treća Bioenergetska kartica, koju koristim i mogu vam reći da sam se zahvaljujući njima potpuno preporodila. Od nekada uplašene i depresivne žene čiji je život bio pun strahova i košmara, ja sam danas ličnost koja u potpunosti kontrolira svoj život. Odnosi u mojoj porodici su se u velikoj mjeri harmonizirali, nema više svađa, ponižavanja, mržnje i nerazumjevanja, a otkako sam u svoj stan unijela i vaš Pečat sretne kuće, život moje porodice postao je potpuno drukčiji. Neću kazati da i danas ponekad ne dođe do nesporazuma, ali oni su nešto što prati svaki normalan život. I još nešto, bioenergetska kartica, koju nosi moja kćerka, pomogla joj je da se oslobodi treme na ispitima, a kako sada stvari stoje pomogla joj je i da upazna budućeg supruga. Naime, njen vjerenik i ona odlučili su da se vjenčaju za Novu godinu. Hvala vam na svemu... Vi ste nezamjenjivi!"
Pisma puna hvale, stižu nam iz mnogih krajeva  svijeta - iz Njemačke, Švedske, Norveške, Australije, Sjedinjenih Država... Ipak, najviše ih je iz Bosne i Hercegovine, jer je i najviše učesnika u ekskluzivnoj akciji bioenergoterapije na daljinu, koju je svojevremeno organizirao magazin "Arka" bio iz BiH. Tako nam vjerna čitateljka Envera. Z. piše: "Već devet mjeseci koristim Biokarticu i primjećujem da su mnoge stvari u mom životu postale nešto bolje, zapravo mnogo bolje u odnosu na vrijeme prije toga..." Istovremeno, Vesna A. iz Tuzle, primjećuje: "Čini mi se da sam 80 posto onoga što sam planirala uspjela realizirati uz pomoć vaše Bioenergoterapije na daljinu. Ja sam veoma zadovoljna i ne želim se više nikada odvajati od svoje bioenergetske kartice!"

Kako meditirati
Ipak, još uvije ima i onih, koji ne uspjevaju postići potpunu meditaciju. Takva je Samra Ž. koja u svom pismu ističe da joj je Biokartica mnogo pomogla u otklanjanju psihičkih tjeskoba i strahova, te u postizanju "savršenog duševnog mira". Naručujući novu Bioenergetsku karticu, ona nas moli da joj pojasnimo fenomen meditacije. Šta je, zapravo, meditacija? Kako se najjednostavnije postiže? Postoje li pravila meditacije?
Do sada smo u nekoliko navrata odgovarali na slična pitanja. No, nije na odmet da još jednom ponovima da je meditacija donekle pogrešan izraz, jer ta riječ u običnom govoru znači "razmišljanje", "udubljivanje u problem", dok je u terapeutskom smislu osnovni cilj meditacije, zapravo, ovladati umom i usredotočiti ga na otklanjanje određenih tegoba. Čitaocima koji koriste našu biokarticu i ne uspjevaju uspostaviti "kontakt" sa mandalom, još jedanput savjetujemo da se drže pet najvažnijih, takozvanih zlatnih pravila meditacije. To su:
1. Planirajte vrijeme meditiranja tako da meditaciju ne vježbate na brzinu, pogotovo ne "punog stomaka", odmah poslije jela ili uzimanja lijekova, odnosno uzimanja bilo kakvih stimulansa;
2. Izbjegavajte sve što vam može odvratiti pažnju! Dakle, odaberite mirnu prostoriju koja je daleko od buke i telefona i u kojoj se, inače, dobro osjećate;
3. Meditirajte isključivo sjedeći u ambijentu koji vam stvara ugodu, npr. okrženi cvijećem, knjigama, igračkama  - ako je moguće - obavezno, uz prigušeno svjetlo, laganu muziku i miomirise;
4. Smjestite se što udobnije i oslobodite se svih drugih misli izuzev onih zbog kojih ste se i odlučili na meditiranje;
5. Ako nekim slučajem neko prekine vašu meditaciju, nemojte "skakati" iz meditacije, već polahko "izranjajte" iz nje, a kada ste gotovi, obavezno mirujte još nekoliko minuta, prije nego što se vratite u svakodnevni život.
Ovih pet zlatnih pravila meditacije, uvjereni smo da će pomoći svim našim čitaocima koji do sada nisu uspjevali da uspostave potpuni "kontakt" s mandalom na Bioenergetskoj kartici.

Prva iskustva
Ali vratimo se iskustvima naših čitalaca. Svakako da nam godi svaka pohvala i svaki kompliment. Čitateljka S.R iz Münchena, poslala nam je gotovo telegramski kratko pismo: "Molim vas da mi pošaljete Bioenergetsku karticu", poručuje ona i dodaje: "Koristila sam je ranije, ali već duže vrijeme nisam. Sad mi je potpuno jasno da je sve mnogo lakše sa njom!..."
Pismo sličnog sadržaja poslala nam je i D. LJ. iz Rijeke, a Danica iz Niša kaže: Nakon pauze od nekoliko mjeseci, koju sam namjerno napravila, ponovo naručujem Bioenergetsku karticu. Karticu sam koristila godinu i po dana i jednostavno navikla sam na nju, tako da sam u ovoj pauzi shvatila prave njene vrijednosti. Stari problemi su se ponovo pojavili: loša cirkulacija, bolovi u nogama, neraspoloženje, tromost, itd. Moja energija je ponovo na nuli!..."
Ima i onih koja stiču svoja prva iskustva. Tako nam naša čitateljka D. E. iz Geteborga u Švedskoj javlja: "Naručujem po drugi put Bioenergetsku karticu i Pečat sretne kuće. Sa prvom sam zadovoljna. Doduše, ništa spektakularno, ali sam osjetila vidna poboljšanja. Od depresivne osobe postala sam vedra, a moj suprug je ostavio cigarete, a - nadam se - i alkohol! Naše finansijsko stanje je još nepromjenjeno, ali se nadam uz pomoć nove bioenergetske kartice i Pečata sretne kuće da ćemo i na tom polju osjetiti poboljšanje..."

Naručite BIOENERGETSKU KARTICU

Knjige za Vas:

KNJIGA ZDRAVLJA

KRISTALI I ZDRAVLJE

BOJE I ZDRAVLJE