Dobro je neko rekao da Pecat sretne kuce predstavlja kroniku istocnjackih tajnih znanja i ucenja. U njegovim blagotvornim sadrzajima unesene su najmocnije formulacije prastarih okulnih znanja, koje su u proteklih 5000 godina uspjesno stitile bezbrojne generacije faraonskih i carskih porodica, orijentalnih velikodostojnika, vojskovoða, tajanstvenih carobnjaka, cuvara tajnih znanja, bogatih trgovaca i obicnih ljudi.
cak se, kazu predanja, i Aleksandar Veliki zainteresirao za magijsku ostavstinu, pohranjenu u sifriranim rukopisima, sto su se jos od vremena mudrog cara Solomona, najveceg maga meðu istocnjackim carobnjacima, cuvali u faraonskim riznicama. Ne zna se pouzdano, da li je meðu hamajlijama od kojih se nije odvajao za vrijeme svojih osvajackih pohoda prema Indiji, imao i Pecat sretne kuce, ali je izvan svake sumnje da je za svo vrijeme bio pod mocnom zastitom.

Arapski doprinos
Kako navodi Idriz sah, direktor Instituta za kulturna istrzivanja u Londonu, danas se ne zna mnogo o arapskim magijskim vjestinama prije uspona islama u VII stoljecu. Prema arapskoj tradiciji, Solomon je ostavio golemo naslijeðe cini i moci jednom broju posvecenika koji su cuvali tajne u udaljenim pustinjskim oazama. Drugi carobnjaci, naoruzani Rijecima moci, hamajlijama i drugim cinima, zivjeli su u velikim pecinama punim blaga i provodili svoju vlast kao neka vrsta okultne elite, nad cijelim svijetom.
Po dolasku islama, semitske tradicije koje su dijelili Arapi, Jevreji, Asirci i drugi, bjehu utjelotvorene u ritualima i simbolici idolpoklonstva hrama u Meki: misticne cabe, koju je vjerovjesnik Muhammed procistio i posvetio monoteizmu nakon usojeha njegove misije. Meðu 360 duhova-bozanstava bili su Al-Lat, Manat, Uza i Hobal: demoni i bogovi koji su "davali predskazanja i odlucivali o putevima ljudskim". Njihovo je svecenstvo bilo iskljucivo iz plemena Kurajs, a njihove okultne metode licile su na metode drugih semitskih naroda.
Idriz sah s pravom smatra da arapsko-islamska magija slijedi obrazac arapske civilizacije. Pod prvim kalifima Sirije, spanjolske i Egipta, mnostvo rasutog materijala koji je zaplijenjen iz bastine Rima, Grcke i drugih mocnih kultura, prevedeno je na arapski. Na istaknutim sveucilistima u Kajruanu, Azaru, Kordovi, Bagdadu, doktori su razraðivali medicinu, magiju i alkemiju,a zidovska i kaldejska vjerovanja i tajna ucenja bijahu proucavana, analizirana i "sazimana".

Prva saznanja
Kakav je bio arapsko-muslimanski odnos prema okultnim znanjima i ucenjima?
"Crpeci mudrosti i upute iz Kur'ana ", smatra Idriz sah, "mudraci su prihvatili teoriju da je magija, u jednom ili drugom obliku, sasvim odreðena, realna sila. Neki od najvrednijih spisa o magiji izisli su iz pera arapsko-muslimanskih pisaca, izmeðu 14. i 16. stoljeca. Zahvaljuci njihovim istrazivanjima i radu s ucenim zidovima na arapsko-spanjolskim sveucilistima, veliki dio tog okultnog blaga usao je i u Europu..."
To je tacno. Zahvaljujuci glasovitom teologu i vjerskom filozofu Fahr ad-dinu ar-Raziju (1149-1209), detaljno je prikazan jedan od prvih arapskih magijskih sistema. Prema njemu, sihr (magija) dijeli se na sljedece kategorije (nav):
Na prvom je mjestu kaldejska magija, koja je za njega uveliko znacila kult zvijezda, a ukljucivala je astrologiju i duhove koji su se pripisivali zvjezdanim silama. Zatim, tu je prava duhovna magija (spiritizam) sa hipnozom. Kontakti s duhovima i njihova upotreba, cini najveci dio ovog poglavlja. Konacno, postoje i cuda koja se, prema muslimanskom vjerovanju, pripisuju samo prorocima.
Klasicne knjige arapskih istrazivaca i u mnogim drugim oblastima, pored okultnog, takoðer biljeze magijska vjerovanja i tajne postupke. O magiji govore i takvi autoriteti kao sto je povjesnicar Abu Gafar Muhammad at-Tabari (839-923), dok Ibn Haldun (1332-1406) u svom djelu Drustvena filozofija pominje izvjesne ceremonijale koje je vidio i zabiljezio. On navodi da postoje dvije vrste magije: cista magija i hamajlije.
cistu magiju definise kao neku silu koja dolazi direktno iz carobnjaka, bez posredovanja bilo kakvog "pomagac" (mua'vin). U ovom obliku magije ne dolazi u obzir upotreba ili prizivanje duhova, sto upucuje na prastaro vjerovanje u postojanje tzv. "mana-akasa", okultne sile koja se moze koristiti, a nije ni dobra ni zla - ona je gotovo psiho-fizicka. Drugi oblik magije, koja se sazima u terminu hamajliska, podrazumjeva potrebu kontakta i upotrebe neke druge sile.

Moč hamajlija
Ibn Haldun je prvi u povijesti primjetio da postoji neka cudna uzajamna veza izmeðu hipnotickog stanja i sposobnosti da se iskoristi i potcini neka vrsta zagonetne nevidljive, ali opceprozimajuce sile. On, recimo, smatra da crtanje magicnih simbola i pentagrama (Solomonovih slova), te tajni magijski obredi, podizu emocije opsjenara i carobnjaka na nivo koji im omogucava neposredno koristenje okultne sile "mana-akasa" i uz pomoc nje postizanje nevjerovatnih efekata. Ovo je, moglo bi se reci, prvi zabiljezeni znanstveni komentar u proucavanju magije.
Ibn Haldunova prica o hamajlijama je jos zanimljivija. On smatra da se one moraju praviti u odreðeno vrijeme. Moraju sadrzavati jedan ili oba magijska metala - gvozðe i bakar, ali su najznacajniji njihovi sadrzaji i simbolika, koji predstavljaju mocno sredstvo za potcinjavanje duhova. Oni koji, recimo, zele da izazovu neslogu, moraju napraviti cetvrtastu hamajliju kada je Mjesec u sazvjezðu Ovna. Ako je hamajlija spravljena u vrijeme Ovna, a kruznog je oblika, ona ce natjerati duha koji zna za skriveno blago da se pojavi i da otkrije svoje tajne. Rijec "Atoraj", koja je pod zastitom Bika, upisana na bakrenu plocu, daje nadljudsku snagu moreplovcima, vojnicima i alkemicarima.
Graðevine, bunari i rudnici mogu se porusiti magijskom hamajlijom s rjecju "Adelamen" i ucrtanim znakom Bika. Smatra se, takoðer, da je ona mocna za sve oblike crne magije. Hamajlija s rjecju "Alhataj", koja se radi pod zastitom Bika, sa znakom i nazivom koji se crnom bojom ispisuju na trougaonom parcetu gvozða, nose putnici, a za nju kazu da leci od mnogih bolesti. Hamajlija "Athana" u obliku polumjeseca, sa znakom Blizanaca na plocici od gvozða, ako se koristi u crnoj magiji, moze da unisti ljetinu i veoma je djelotvorna kod osvete. Na drugoj strani, hamajlija "Aldimiah", koja je takoðer sa znakom Blizanaca, izvanredna je za ljubav i prijateljstvo.
Orijentalni carobnjaci preporucuju, kako navodi Idriz sah, da se citav niz magijskih simbola i znakova ispise na bijelom papiru crnim, mirisljavim tusem i da se namijeni odreðenoj osobi. Ako je sve ucinjeno prema strogo preciziranom postupku, potom bi, u vrijeme kada Mjesec i Sunce prolaze odreðenim horoskopskim znacima, skrivene moci hamajlije pocele da djeluju i tada bi se pocela osjecati njena puna blagotvorna djelotvornost.

Izvanredne moći
Misticne vrijednosti naseg Pecat sretne kuce, koji svoje okultne vrijednosti dobrim dijelom crpi i iz arapsko-islamskih okultnih tradicija, vec su nebrojeno puta potvrdile svoj visoki ugled. Pokazalo se da su izuzetne i da djeluju s podjednakim intenzitetom sve dok se zapis ne unisti. Ono sto je najbitnije, zasigurno ne nanosi nikakvu stetu, a u potpunosti anulira negativne uticaje cak i najjacih crnomagijskih cina.
U prostoriji u kojoj je postavljen on zraci harmonijom i vitalnom snagom, razbija mracna i destruktivna raspolozenja, otklanja mucnu atmosferu i potstice kreativne sposobnosti osoba koje se tu nalaze. Bolesnici koji ga redovno nose sa sobom, osjecaju njegovu blagotvornost, ne gube nadu niti zapadaju u depresivna raspolozenja. Pecat sretne kuce iscjeljuje i prociscava dusu, uravnotezuje i jaca organizam, stimulira bracnu vjernost i ozenjene cini srecnim, unistava neprijatelje i podize nivo neophodne zivotne energije u ljudskom organizmu.
Nije onda nikakvo cudo sto mnogi istrazivaci, teolozi i znanstvenici, smatraju da misticni sadrzaji Pecata sretne kuce predstavljaju pravo blago prastarog orijentalnog okultizma. U njemu su zastupljena najvrednija tradicionalna znamenja istocnjackih carobnjaka i mudraca - pentagrami, Solomonov pecat i Davidov stit, Horusovo oko, Ruka Mjeseca-boga i mnogi drugi simboli koje su u proslosti koristili najbolji babilonski, kaldejski, judejski, egipatski, krscanski i arapsko-islamski opsjenari.

Iskustva korisnika
Veoma sam zadovoljan prvim efektima Pecata sretne kuce. Koristim samo jedan u dnevnoj sobi i mogu reci da je od onog trenutka kada je usao u moj dom, iz njega nestalo svakodnevne nesloge i svaða. Naprosto, u mojoj se porodici (ima nas sedmero) pocinjemo gledati drugacijim ocima. cak se i moja majka, koja vec cetiri godine lezi bolesna, puno bolje osjeca....
V.B. Bihac
Imao sam malu trgovinu mjesovite robe pred zatvaranjem. Ali, kako sam u nju unio Pecat sretne kuce, promet se udvostrucio. Ne znam kako je to moguce, ali Vas mi Pecat budi nadu da cu od trgovine moci da zivim i prehranjujem svoju porodicu...
A.Dz. Tuzla
Koristim bioenergetsku karticu vec drugu godinu i s njom imam veoma pozitivno iskustvo. Odnedavno koristim ii Pecat sretne kuce i moram priznati da se osjecam preporoðenom. U mojoj dusi vise nama tjeskoba i strahova, a u buducnost gledam sa optimizmom. Imam osjecaj da mi odnedavno savki posao kojeg se prihvatim ide od ruke . Hvala vam na svemu...
M.H. Zenica
Vas Pecat je fascinantan! Samo ne zna koliko ce dugo djelovati. Hvala vam...
H.B. zivinice

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...