Tesko je pobrojati sve one koji su nam pisali, a jos teze docarati sve odusevljenje cudesnim mocima nasega Pecata sretne kuce. Zahvaljujuci njegovim blagotvornim uticajima proteklih su se mjeseci u mnogim kucama i porodicama odigravala prava mala cuda. Desavala su se iznenada i naprosto su se doimali potpuno neuobicajnim i nevjerovatnim. Evo sta se dogodilo jednom Sarajliji (iz razumljivih razloga ne mozemo navesti njegovo puno ime i prezime), koji nas je prije dvadesetak dana u ocaju pozvao telefonom i pitao:
- Je li taj vas Pecat sretne kuce uistinu tako cudotvoran kako vi o njemu pisete?!...
- Iza njega stoji iskustvo dugo 5000 godina - odgovorili smo. - Milioni su se ljudi osvjedocili u njegovu blagotvornost!
- Moze li on i meni pomoci?
- Probajte! - savjetovali smo mu. Dao nam je adresu i sutradan smo mu poslali jedan Pecat.
Sedam dana kasnije ponovo se javio telefonom.
- Pecat je fantastican! Ja i moja zene ne mozemo doci k sebi... On je u nasu kucu donio ono sto smo godinama prizeljkivali...

Pisma zahvale
Prica je zaista nevjerovatna. Tokom proteklih mjeseci Sarajlija o kome je rijec, pritiskan neimastinom i nemogucnoscu da zaradi onoliko koliko je njemu i njegovoj obitelji potrebno za normalan zivot, morao se zaduzivati. Nas je pozvao u trenucima ocaja, kada vise nije imao ni od koga da posudi, a dugovi koje je napravio, toliko su ga pritiskali da naprosto nije znao sta da ucini. Ni 48 sati nakon sto je u kucu unio Pecat sretne kuce, na njegovim vratima se pojavilo spasenje. Bio je to njegov prijatelj iz mladosti koji vec odavno zivi u Americi i na koga je vec odavno zaboravio. Bio je odusevljen iznenadnom posjetom; ugostio je prijatelja koliko je mogao, a ovaj mu je na odlasku podario sumu koja je rijesila sve njegove financijske probleme!
U brojnim pismima koja nam svakodnevno stizu, citaoci nas obavjestavaju o svojim pozitivnim iskustvima. Za Pecat sretne kuce najcesce kazu da "tako mocnu i blagotvornu hamajliju nikada nisu imali" i da im se - zahvaljujuci njoj - u zivot vraca izgubljena nada, sreca, ljubav, harmonija i blagostanje!
"Prvi put u zivotu osjecam se potpuno zasticenom", kaze Hatidza Z. iz Tuzle. "Kao da zivim ispod ruke neke cudesne bozije moci koja me stiti od svega sto mi moze nauditi... U meni se vratila davno iscezla nada i zivotni optimizam..."
Posljednjih godina drevna magijska znanja, tajna ucenja i vjestine, postaju sve popularnije u svijetu. I ne samo to: magijska znanja postaju predmetom najsuptilnijih znanstvenih istrazivanja. U Sjedinjenim Drzavama, Rusiji, Indiji, Iranu, Egiptu, Kini i nekim drugim drzavama, znanstveni timovi razlicitih profila (teolozi, psiholozi, psihoanaliticari, parapsiholozi, filozofi, kemicari..., cak i nuklearni fizicari!) okupljeni oko projekata o kojima se u javnosti rijetko govori, vec godinama pokusavaju prodrijeti u tajnu drevnih magijskih znanja i istraziti mogucnosti i krajnje domete prakticnih, upotrebnih vrijednosti iz magijske ostavstine proslosti ciji obim i moc danas niko ne moze cak ni da nasluti.

Čudesne moći
A nema sumnje da su neke povijesne licnosti, poput proroka i sufijskih sejhova, koristeci magijska znanja uspjevali ciniti istinska cuda o kojima zorno svjedoce svete knjige, drevne kronike i biblijske legende. Prisjetimo se: "Zaista je Solomon bio najveci među carobnjacima. Posjedovao je vlast nad pticama i zvjerima, nad ljudima od vrha do dna..." - svjedoci "Miftael Kulub" ("Kljuc srdasca"), perzijski rukopis iz 1000. godine.
Ili, prica o El Arabiju. Prije tristo-cetrsto godina, on se pojavio u oblicju pustinjaka i potrazio utociste u jednom beduinskom naselju. Umjesto gostoprimstva, beduini su ga protjerali u pustinju. Prica se da je iz pjescanih dina, koje su bile udaljene nekoliko milja, sljedecih dana i noci usmjeravao duge bljeskove munja prema negostoprimljivim seljanima, sve dok ga nisu zamolili da se vrati i nastani u njihovom selu!
Prema El Arabijevom ucenju, munja kao konacno i sve u prirodi ima prakticnu primjenu. Ali, potrebno je znati sifru ili pokretacki kod, te uz pomoc njih potciniti prirodnu silu koju sacinjava munjin bljesak. Tu formulu je El Arabi dobro znao i cesto je znatizeljnicima demostrirao munju zatvorenu u glineni lonac. Kada bi neko bio nestrpljiv da cuje za vijest iz daleka, nerjetko i iz drugog carstva, El Arabi bi malko otvorio lonac i izgovorivsi cudne rijeci, pozvao munju da donese poruku. Suknuo bi dim i cuo se ostar prasak, a munja bi najcesce u obliku raslji izletjela iz glinene posude. Potom bi otvorio drugi lonac "u koji se vracala munja brza od svjetlosti", a u njemu bi se, gle cuda, pojavila zelena vatra razlicitog intenziteta. El Arabi je znao iz plamena protumaciti dobijenu poruku ili obavjestenje, koje se - kako tvrde drevne kronike - uvijek pokazivalo tacnim i ispravnim!

Nevjerovatni uspjeh
U vrijem prvih bagdatskih kalifa najslavniji carobnjak Istoka bio je covjek po imenu Sadoma. Imao je obicaj miljama da putuje kroz pustinju kako bi "razgovarao sa duhovima". Iako nikad nista nije nosio sa sobom, prica se da je uvijek bio sposoban da uz pomoc magijskih formula proizvede vodu i socno voce kako bi okrijepio iscrpljene putnike zalutale u pustinjskom beskraju!
Jedan drugi arapski mag - Siltim - uspjevao je pred zapanjenim svjedocima svaki ambijent uciniti drukcijim; od pustinje naciniti jezero, od pjescane dine zeleni brezuljak, od siromasnog pustinjaka uciniti bagdatskog bogatuna!
Jedan od sufijskih sejhova po imenu Kajum, svjedoci Kamaludin, jedan od najznacajnijih kronicara tog vremena, uspio je ozivjeti svoju unuku, iako je njena smrt utvrđena tri dana ranije. Prica se i za mnoga cudesa koja se pripisuju Rabiji al-Adaviji, najpoznatijoj zeni među sufijama osmog stoljeca. Bila je cuvena po tome sto je koristeci se formulom "La-ilaha-ila-alah" ("Nema Boga osim Allaha, Jedinoga..."), raspaljivala vatre bez ognja i drveta, nabavljala hranu bez izlaska iz kuce i bila na cudesan nacin snabdjevena zlatom za svoje potrebe!
Znameniti ritanski istrazivac Idriz sah smatra da je orijentalna magija najjaca na svijetu, te da sa znanstveniog gledista, nekoliko stvari iznenađuju onoga ko proucava orijentalne price o drevnim carobnjacima. Prije svega, izgleda pomalo sokantno da je ucinjeno tako malo u studioznom proucavanju istocnjacke magijske ostavstine da bi se - bar gdje je to moguce - stvarnost odvojila od maste.

Dokle su stigla istraživanja?
U mnogim slucajevima izgleda da u ovim orijentalnim pricama postoji neki tajni podsloj, sto se posebno odnosi na price o carobnjacima - pojedincima i njihovim spektakularnim magijskim mocima. To, naravno, ne znaci da su sve te price u potpunosti istinite: to stvarno znaci da ima jos mnogo toga sto je neophodno istraziti, objasniti i nauciti iz orijentalne magije.
Napokon, posljednjih decenija to je shvatila i znanost. Otuda i sve veci njen interes za prastarim magijskim rukopisima, zapisima, sifriranim formulama, talismanima i hamajlijama. Ponovo se proucavaju dometi sufijskih ucenja, a specijalisti za tajna ucenja i hermetizam istrazuju egipatsko magijsko blago, proucavajuci i skrivena hebrejska znanja pohranjena u Kabali. Dokle su sva ta slozena naucna istrazivanja stigla, to ce jos dugo biti strogo cuvana tajna, ali mnogi misli - oni koji otkriju magijske domete proslosti, doci ce do mocnog duhovnog oruzja kojim ce se moci preporoditi suvremeni svijet.
No, postoje i realne opasnosti, koje prijete suvremenoj civilizaciji. Magija, mozda, moze i ugroziti s svijet!

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...