Jedno istrazivanje u Njemackoj, koje je svojevremeno obavio ugledni mjesecnik "Ezotera", pokazalo je da vise od 75 odsto Nijemaca vjeruje u magiju i tajanstvene moci hamajlija, talismana i amuleta. U Engleskoj, Italiji i Francuskoj je slicna situacija, a u SAD, magijski su rituali dobili pravo gradanstva cak i u profesionalnim vojnim jedinicama, gdje su postali jednakopravni sa ispoljavanjima religijski obreda. U svijetu profesionalnog sporta gotovo da nema sportiste koji uza se ne nosi neki talisman ili hamajliju. Slicno je na estradi, sou-biznisu, Holivudu..., a na modnim pistama, manekenke sve cesce ukrasava nakit izradeni u stilu najpoznatijih talismana i amuleta: Solomonove zvijezde, Horusova oka, Ankha, Mandale, Skarabeja, Fatimine sake, Davidova stita...
Hamajlije, talismani, amuleti, bioenergetske kartice ili nesto peto sto covjeku daje unutrasnju sigurnost i donosi srecu, vec odavno je postalo dio prastarog naslijeda ali i savremenih potreba modernog covjeka. Na svjetskim sajmovima knjiga standovi su zatrpani knjigama o Kabali i tajnim doktrinama i ucenjima drevnih kultura, od Babilona i Egipta preko Indije i Kine, pa sve do Maja i Inka. Posljednjih godina, pored interesovanja za stare recepture i tajne magijske obrede, najtrazeniji je - Pecat sretne kuce!

Sta može Pečat sretne kuće?
Nije nikakvo pretjerivanje ako se za Pecat sretne kuce kaze da je jedan od najcudesnijih talismana iz bogate riznice okultnih znanja i tajnih ucenja Orijenta. Namijenjen je za zastitu prostorija u kojima se zivi (kuca i stanovi) ili provodi najduze vremena (biroi, trgovine, zanatske radionice...), a pokazao se izuzetnim i kao licna zastita.
Ako se koristi pravilno blagotvorne moci Pecata sretne kuce stopostotno otklanjaju opasne uticaje crne magije (sihiri, ograme, urotljive oci...), stiti od stresnih i destruktivnih situacija, te anulirai i eleminise negativna podzemna i druga zracenja, koja nas zapljuskuju na svakom koraku, a pogotovo u stanovima i na radnom mjestu.
Ako se drzi u kuci ili u stanu, on zraci vitalnom energijom i harmonijom, a prema drevnim iskustvima, svim clanovima porodice dariva dobro zdravlje, dusevni sklad, ljubav srecu i blagostanje. Naravno, moze se nositi i kao osobna zastita, pogotovo u situacijama u kojima se covjek izlaze stanovitim rizicima - za vrijeme putovanja, plovidbe, bavljenja opasnim zanimanjem...
Korijeni Pecata sretne kuce sezu do samog praskozorja covjecanstva i prvih kultura na Zemlji - do Sumera i Babilona. Hronike kazu da je njegove prve verzije koristio babilonski kralj Hamurabije (XX st.pr.n.e.), a nekoliko primjeraka je nadeno i u cuvenoj Asurbanipalovoj biblioteci. U riznici okultnih znanja, najveceg opsjenara u povijesti, mocnog cara Solomona (Sulejman a.s.), sina Davidovog (Daud a.s.), treceg i najblistavijeg zidovskog kralja (970-930. pr.n.e.) zauzimao je uzviseno mjesto, a njime je bila ukrasena i svaka carska odaja.

Solomonov doprinos
Mnogi tvrde da je Pecat sretne kuce zahvaljujuci upravo Solomonu dobio cudesnu magicnu moc, jer se na njemu nalazi stilizirani Solomonov pecat (pentagram) - lik kojim je ovaj mudri car i najveci mag medu carobnjacima Orijenta mogao privuci, vezivati i zatvarati zle duhove.
Oni koji su pomnije proucavali i istrazivali magiju Istoka, svjesni su da postoji stanovita zbrka vezana za temeljni lik - petokrake zvijezde - Solomonova pecata i Davidovog stita, koja se takode smatra izuzetno mocnom hamajlijom protiv crnomagijskih cina i svakovrsnog zla.
Iako i Kur'an i Bibija pominju nevjerovatne Solomonove nagijske moci, tesko je o njemu pouzdano kazati bilo sto.
Pa ipak, arapski hronicari vjeruju da su Solomonove magijske moci i umijeca bili gotovo beskrajni. "Zaista je Solomon bio najveci medu opsjenarima. Posjedovao je vlast nad pticama i zvjerima, nad ljudima od vrha do dna..." (Miftael Kulub: Kljuc srdasca", perzijski rukopis iz 1000. godine), a slicno se navodi i u Kur'anu ^asnom: "I Sulejman (Solomon) naslijedi Davuda (Davida) i rece: 'O ljudi, dao nam je da razumjemo pticije glasove i svasta nam je dao: ovo je, zaista, prava blagodet!'" (Mravi - Al-Naml, 16)
Pretpostavlja se da je zahvaljujuci carobnom prstenu, optocenom draguljima andela (meleka), gospodara cetiri elementa i na kome je bio utisnut pecat (pentagram) i upisano Najvece ime, Solomon stekao vlast nad svim duhovima i elementima, a posebno nad demonima. Prsten je bio napravljen od legure mesinga i zeljeza, a u sebi je sadrzavao i dio cudovisnog korijena o kome danas, na zalost, ne znamo gotovo nista.

Kako je nastao?
U "Solomonovom testamentu", koji mu se pripisuje, a cije je autorstvo nemoguce dokazati, navodi se da je cudotvorni prsten, Solomon dobio od andela kako bi postao gospodar svih duhova i demona, te kako bi dosao do ultratajnih magijskih znanja, koje je kasnije iznio u svom, "Solomonovom kljucu", najcuvenijem magijskom rukopisu antike, koji posjeduje dvije cjeline i obuhvata prizivanje duhova, bacanje cini, te pravljenje i koristenje magicnih krugova i raznih pentagrama, odnosno Solomonovih slova ili pecata - i iskoristio za spravljanje Pecata sretne kuce!
Pod imenom Pecat sretne kuce, ova se cudesna hamajlija prvi put pominje u egipatskom papirusu iz vremena Ptolomeja u kome se govori o princu Setnau Haem-Uasti, najvecem magu faraonskog Egipta, koji je poznavao najmocnije hamajlije i zapise i znao kako se spravljaju magicne formule izuzetne djelotvornosti.
Setnau Haem-Uasti je bio savjetnik farona, ucitelj i cuvar tajnih znannja u Biblioteci magijskih knjiga i rukopisa i poznavao je najvece tajne okultnih ucenja. Kakav je znacaj pridavao Pecatu sretne kuce, najbolje govori podatak da se od njega nikada nije odvajao, niti je u zivotu ikada krocio u prostoriju koja nije bila zasticena ovim mocnim zapisom.
Naravno, sasvim je jasno da je u antickom vremenu postojala izravna veza izemedu jevrejskih i egipatskih magijskih vjestina, ali ce mnogi kasniji hronicari i istrazivaci doci do identicnog zakljucka da su, ako zanemarimo Solomona, egipatski opsjenari bili daleko nadmocniji. I sam Mojsije (Musai a.s.) u Zemlji faraona je savladao magijske vjestine, zahvaljujuci kojima je uspjevao "ozivjeti stap i razdvajati vodu"!
Egipat se u to vrijeme smatrao svojevrsno riznicom magijskih vjestina, pa je u skladu s tim vjerovanjima i nas Pecat sretne kuce u Egiptu dobio nove magijske vrijednosti, koje su mu davale bezgranicnu moc da se suprotstavi zlu i zlim namjerama, te da nosiocima donosi ljubav i srecu.
Kasnije, kada je Pecat sretne kuce dosao do ruku gnostika i poklonika islama, oni su mu citatima iz Kur'ana ^asnog dali dodatne moci i domete.

Kako djeluje?
Pecat sretne kuce je savrsen eliminator negativnih energija i stetnih zracenja u kuci ili stanu, radnoj prostoriji, kancelariji ili trgovini, ukratko, u svim zatvorenim prostorima. Otklanja negativne posljedice crnomagijskih cina, sihire, ograme i uroke, a u praksi dugoj vise od 5000 godina se dokazao kao hamajlija koja stimulira zdravlje i potstice harmoniju, srecu i ljubav, te donosi svekoliki napredak i blagostanje u porodici.
Pecat sretne kuce se moze nositi i kao licna hamajlija, pogotovo kada polazite na put, jer je efikasno srestvo protiv nesrece, urokljivih ociju i svih negativnih spoljnih uticaja i mogucih rizika. On obezbjeduje srecu, harmoniju i napredak i donosi uspjeh u svakom casnom naumu i poslu.
Djelovanje ovog izvanrednog zapisa nije vremenski ograniceno. Jednom kad ga imate moze vam trajati cijeli zivot.

Kako se koristi?
Pecat sretne kuce spravljen je prema autenticnoj hiljadugodisnjoj recepturi ciji se protokol spravljanja cuva u strogoj tajnosti. Njegove cudesno blagotvorne efekte vec su osjetili mnogi stanovnici Bosne i Hercegovine. Zahvaljujuci magazinu "Nova Arka" on je od aprila/travnja 2000. godine postao zastitnik i eliminator negativnih energija u kucama i stanovima mnogih bh. porodica. Svjedocanstva su vise nego pozitivna.
Pecat sretne kuce se obicno drzi na vidnom mjestu, najcesce na zidu, na stolu ili u vitrini. Idealno bi bilo kada bi se u svaku prostoriju stavio po jedan Pecat, ali ako je to nemoguce, onda se drzi u sobama u kojima ukucani najvise borave, dakle, u dnevnoj ili spavacoj sobi!
Ako se koristi kao licna zastita, onda ga je najbolje drzati u unutrasnjem dzepu kaputa.
Kao izvanredna zastita od nesrece, danas ga u mnogim bliskoistocnim zemljama koriste profesionalni vozaci i obicno ga drze u kabini svog vozila.

Sta kažu oni koji koriste?
"Odgojena sam u partizanskoj porodici i nisam vjerovala u moci duha, sudbinu, parapsiholoske fenomene... Rat me je opametio i sada, u zrelim godinama, pocinjem svijet dozivljavati kompletnije. Vasa Bioenergetska kartica mi je pomogla da se oslobodim strasnih nocnih mora i strahova, a otkako imam Pecat sretne kuce, u moju se kucu vratila harmonija i sreca kakvu sam cijeli zivot prizeljkivala. Naprosto ne mogu da vjerujem!..."
Tidza H. Tuzla

"Pecat mi je pomogao u mnogim stvarima, a ponajvise da se oslobodim strahova od buducnosti. Ipak, najnevjerovatnije je ovo: posao koji sam cekao dvije godine dobio sam bez ikakvih intervencija. S druge strane, u moj se dom vratila ljubav i sreca. Pocinjem vjerovati u magiju..."
Avdo S. Sarajevo

"Uvijek sa sobom nosim Pecat sretne kuce i mogu vam reci da sam prezadovoljna. Drukcije se osjecam. Postala sam sigurnija, svakodnevno me prati sreca, a posljednjih dana znatno su mi se povecali i prihodi. I jos jedan primjer. Kriomice sam jedan dan u sako mog muza stavila Pecat. Tog dana se vratio kuci potpuno trijezan (iako pije!) i raspolozen, kakvog ga dugo nisam vidjela. No, moj je problem sto on u sve to ne vjeruje i o Pecatu sretne kuce se s njim ne usudujem razgovarati..."
H.B. Frankfurt

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...