Prije dvadesetak dana na vrata nase redakcije zakucala je Suada H. iz Tuzle. U rukama je nosila veliku tortu i onako s vrata, vedra i nasmijana, pruzila je prema nama:
- Ovo je za vas i vas Pecat sretne kuce! On nas je spasio!
I do sada su nas citaoci, korisnici nase hamajlije Pecat sretne kuce, na razne nacine obavjestavali o blagotvornim mocima ovog skoro 5000 godina starog talismana; pisali su nam pisma puna zahvalnosti i odusevljenja, ali ovakav neposredan susret, moramo priznati, na nas je ostavio daleko veci dojam.
sta je to sto je ponukalo nasu citateljku iz Tuzle da se zaputi u Sarajevo kako bi nam poklonila golemu tortu? Kako je Pecat sretne kuce spasio njenu porodicu?

Razorena soba
Suada i njena petoclana porodica nisu imucni. Rat ih je osiromasio i doveo u Grad soli. zivot nekako promecu dovijajuci se na razne nacine. Od jedne minimalne penzije i jedne minimalne place, tesko se zivi. Zbog toga, Suadu i njenu djecu Tuzlaci cesto viđaju na pijaci, uvijek za nekom skromnom tezgom na kojoj je hrpa svjeze ubranog voca i povrca, ponekad hrpa divljih jagoda, borovnica, kupina, gljiva, ljekovitih trava... Preskromna pijacna zarada koja na neki nacin dopunjuje nedostatni obiteljski mjesecni buđet.
Neimastina je i razlog zasto Suadina porodica zivi u rusevnoj zgradi i jos rusevnijem stanu. Bas nedavno, za vrijeme dugotrajnih kisa, desilo se ono zbog cega nam je Suada beskrajno zahvalna.
- Rijetko smo kada za ruckom svi na okupu - prica nam Suada. - Ali tog dana, sto zbog kise, sto zbog opce nezaposlenosti, bili smo svi u stanu. Spremila sam rucak i postavila na sto za kojim su se okupili svi ukucani. Najednom, moja najmlađa kcerka, tri joj je godine, povukla me je za ruku: "Dođite, dođite!..."- vikala je gotovo panicno. Krenula sam za njom, a ona se okrenula prema stolu i pozvala: "Hodite, svi! Hodite da nesto vidite!..."
Nevoljno, ali su je svi poslusali. Izasli su iz sobe i tog casa - dok su jos zatvarali vrata - cuo se strasan prasak. Kao da je granata pogodila stan. Sadeta i clanovi njene porodice bili su iskreno sokirani. Iako su im ratne traume jos uvijek svjeze, zacudo - kaze Suada - pomislili su na zemljotres. Otvorili su vrata i bili zapanjeni prizorom koji su ugledali. Sto sa postavljenim ruckom, za kojim su maloprije sjedili, lezao je skrsen ispod teskih, vlaznih komada stropa koji se na njega obrusio!
- Niko ne bi prezivio - uvjerena je Suada. - Sami Bog nas je spasio!... I vas Pecat sretne kuce!...
Da, Pecat sretne kuce!

Nesreća na cesti
Igrom slucaja ili ne, Suada je pomenuti talisman dobila samo dan ranije. Stavila ga je u okvir za slike i nasla mu mjesto na zidu u dnevnoj sobi, tamo gdje sa clanovima svoje obitelji najcesce boravi. Suada je ubijeđena da im je on spasio zivote. Pogotovo, sto se trogodisnja kcerka nije mogla sjetiti razloga zasto ih je kriticnog trenutka digla iza stola i zasto ih je izvela iz sobe!
Bio slucaj ili ne, ali divno je saznanje da je neko izbjegao tragediju.
No, sta reci na slucaj jedne druge nase citateljke i njene obitelji, koji također koriste nas Pecat sretne kuce i nasu bioenergetsku karticu. Ovih dana nam se javila pismom, ali nas moli - sto uvazavamo - da ne pominjemo njeno ime i ne otkrivamo identitet clanova njene porodice. Zbog toga cemo obajvit njeno pismo:
Postovana gospodo, zelim da narucim 10 Pecata sretne kuce i nadam se da cete imati razumjevanja za ovu moju neobicnu molbu. Vasu hamajliju sam namijenila trima zaovama moje sestre koje su dosle na odmor u Bosnu iz Francuske, Holandije i Australije. Moja je sestra zaovama ispricala sta mi se desilo prije sedam dana i one su me nazvale i pitale da li je uistinu Pecat sretne kuce toliko mocan i blagotvoran. Potvrdila sam im i ispricala sta se dogodilo meni i mojoj porodici.
Prije sedam dana putovali smo automobilom iz pravca Splita prema Zagrebu. U blizini Karlovca dozivjeli smo strasan udes. Sa trece trake na desnoj strani presli smo na lijevu stranu, presli ivicnjak i unistili nekoliko metara zeljezne ograde. Umor je ucinio svoje, ali je i Pecat sretne kuce ucinio svoje!
Igrom slucaja ili zahvaljujuci Pecatu u trenutku nesrece na inace uvijek veoma prometnoj cesti iz suprotnog pravca uopce nije bilo saobracaja, a mi smo iz slupanog automobila izasli u soku ali potpuno nepovrijeđeni. Gotovo bez ijedne ogrebotine!

Tragedija na istom mjestu
Nakon policijskog uviđaja, autobusom smo se iz Karlovca prebacili za Zagreb, gdje smo - iako u soku - u Americkom konzulatu uspjesno obavili posljednji razgovor za odlaza u Sjedinjene Drzave. Do kraja septembra ocekujemo let za Ameriku ali prije toga pisat cu vam jos jednom kako biste mi poslali jos dva Pecata sretne kuce za moju porodicu. zelim da ih imam uvijek sa sobom, kao sto smo ih imali u vrijeme udesa iz kojeg smo izasli nepovrijeđeni. Sutradan, nakon nesrece, procitali smo u zagrebackoj dnevnoj stampi da se upravo na mjestu gdje smo mi dozivjeli udes, desila teska tragedija - u sudaru automobila dvije osobe su poginule, jedna teze i jedna lakse povrijeđe. Pomislila sam: dragi Boze, ti ljudi mora da nisu sa sobom imali vasu hamajliju.
Pecat sretne kuce je uistinu mocan. Zbog toga vas molim ne prekidajte vasu akciju, jer vasa cudesna hamajlija i druge moze spasiti od nesrece..."
Pismo nase citateljke potsjetilo nas je na jedan telefonski razgovor od prije godinu dana. Iz jednog mjesta u Bosanskoj krajini nazvala nas je jedna citateljka koja je tih dana narucila i dobila nas talisman. zena je bila zbunjena i ispricala nam je da je tog dana dozivjela saobracajnu nesrecu "iako je u kolima drzala Pecat sretne kuce". Kako to, pitala nas je iskreno, kako da sam ipak dozivjela saobracajni udes iako sam u kolima drzala vasu hamajliju?!
Pitali smo je:
- A jeste li Vi dobro, gospođo?!... Je li se Vama sta dogodilo?!...
- Pa, jeste. Slupan mi je automobil!
- A Vi, kako ste Vi prosli?!...
- Hvala Bogu, bez ogrebotine!
Tada smo joj objasnili: Pecat sretne kuce stiti ljude, sve osobe, koje su u blizini, a ne automobile!

Čudesna zaštita
Jednom smo naveli primjer turskih i libanonski vozaca, koji ne mogu ni zamisliti putovanje bez ove hamajlije. Mozda i zbog toga statistika kaze da se upravo na cestama ovih zemalja rjeđe gine nego na drugim prometnicama Orijenta. S druge strane, turska je stampa svojevremeno pisala da je nakon katastrofalnih zemljotresa koji su prije nekoliko godina pogodili ovu zemlju, bilo najmanje zrtava i stradanja u stanovima i kucama koje su bile zasticene Pecatom sretne kuce.
Naravno, covjek moze vjerovati ili ne vjerovati u magicne moci zapisa i hamajlija, ali konkretni primjeri najbolja su ilustracija blagotvornih moci svakog talismana. Pecat sretne kuce, hamajlija koja svoje korijene vuce jos iz vremena drevnog Sumera i Babilona i u cijem su sadrzaju utkane najmocnije formule - pocev od cuvenih "Sedam pecata" do citata iz Kur'ana casnog, zasigurno je minulih stoljeca prosao sve provjere, ali - kako vidimo - i dan-danas dokazuje svoja cudesna zastitnicka svojstva.
Iako, uskoro planiramo nove izdavacke hitove iz oblasti tajnih vjestina i ucenja, koji ce zasigurno oduseviti nase citaoce, Pecat sretne kuce i Bioenergetska kartica ostat ce kao jedinstveni "proizvodi" koji su svoje vrijednosti bezbroj puta do sada potvrdili!

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...