Brojni nasi citaoci, koji su se na sopstvenim primjerima osvjedocili u cudesne moci Pecata sretne kuce, pisu nam ne krijuci svoje odusevljenje: A.H. iz Kelna (Njemacka) uspio je spasiti brak koji je vec bio u raspadu, K.Dz. iz Bihaca ponovo se sastala sa svojom mladicem iz prijeratnih godina i sretno uplovili u bracne vode; T.c. iz Zemuna je poboljsala promet u svojoj trgovini mjesovite robe; S.S. iz Klagenfurta (Austrija) uspjela je otkloniti deperesivna i negativna raspolozenja u kuci; B.J. iz cikaga (SAD) je nekim cudnim, neuobicajnim okolnostima za koje vjeruje da su potaknute nasim Pecatom, uspjela promijeniti svoj zivot i zivot svoje cetveroclane porodice; Z.c. iz Geteborga (svedska) smatra da "nista vrednije nije unijela u svoju kucu"; F.K. iz Melburna (Australija) pise da joj je s nasim Pecatom "u dom uslo zdravlje i blagostanje", Dz.Lj. iz Banje Luke drazao je Pecat sretne kuce u svom automobilu i vjeruje da se, zahvaljujuci njemu, bez ikakvih povreda spasio iz gotovo slupanih kola, a N.H. iz Kanade zaklinje se da je u roku od mjesec dana Pecat sretne kuce za nju i njenu porodicu "ucinio vise nego iko na svijetu" i dodaje "sada vjerujem da je nasa sudbina u Bozijim rukama"...

Pradavna iskustva
Bilo bi, mozda, jednolicno nabrajati sve one koji su se proteklih mjeseci osvjedocili u blagotvorne moci talismana ciji magicni sadrzaj dobrim dijelom potice iz vremena najranijih civilizacija. Njegove pozitivne uticaje koristili su prastari akadijski mudraci, egipatski faraoni, judejski mislioci, mocni perzijski kraljevi, vojskovođe i osvajaci, princeze i kneginje, grcki filozofi i rimski cezari, gnostici i bagdatski kalife, otomanski sultani i srednjovjekovni moreplovci...
cak sam, prije godinu dana, za vrijeme putovanja po zemljama Dalekog istoka, u jednoj seulskoj (Juzna Koreja) trgovini kineskih cajeva, preparata iz oblasti kineske narodne medicine, kristala, magicnih tekstova i amuleta, na veliko iznenađenje nasao starokinesku verziju Pecata sretne kuce. Vlasnici trgovine objasnili su mi da su ti pecati u Kini gravirani na plocicama od mlijecno-zelenog zada i da su uz poseban ceremonijal i izgovaranje tajanstvenih mantri, ugrađivani iznad vrata bogatih kuca u kojima je zivjela vlastela.
Imali su moc da suzbiju napade opakih demona i kucu ucine sretnom. Neprijateljima su oduzimali dah, gasili u njima oholost i cinili ih poslusnim i krotkim. Istodobmno, ukucanima su obezbjeđivali ono najvaznije - zdravlje, srecu i dugovjecnost.

Sredstvo protiv demona
No, u istoj trgovini prvi put u zivotu imao sam priliku u rukama da drzim jedno istocnjacko - magicno ogledalo. Prisjetio sam se mnogih nevjerovatnih prica koje sam ranijih godina cesto slusao za vrijeme svojih putovanja po Kini. Naravno, nisam jedini istrazivao drevne legende i narodna kazivanja koja su govorila o cudesnim osobinama carobnih ogledala. O njima govore i mnoge drevne pripovijesti. Ipak, Kina je tu, moglo bi se reci, posebna. U njoj se magicnim ogledalima poklanjala puna paznja a u njihove tajanstvene moci vec odavno niko ne sumnja. O tome svjedoci i veliki istrazivac Idriz sah u knjizi "Orijentalna magija".
Magicna ogledala, slaze se Idriz sah, spadaju u najvaznije instrumente magicnih umijeca u Kini. cuveni istrazivac Ko Hung smatrao ih je veoma bitnim u borbi protiv demona, koji su na neki nacin prisutni u svemu sto predstavlja zivotni ambijent svakog pojedinca. Kinezi su, kao i mnogi drugi narodi, vjerovali da se zastita protiv zla, nesrece, bolest i smrti moze obezbjediti jedino stalnom borbom protiv demona. A demoni se najlakse otkrivaju uz pomoc magicnih ogledala!
Upotreba magicnih ogledala u kineskim tradicijama bila je dvostruka. Prvo, pravi izgled demona pod pritiskom, odrazavao se u njima. Kad bi jednom bio viđen njegove moci bile su ozbiljno smanjene, a njegov napad na vlasnika ogledala bi prestajao za sva vremena. Nakon toga, vjeruju Kinezi, kucu vlasnika ovog dragocijenog predmeta pohodila bi nebeska sreca, a kako u svom djelu navodi Si-King Ca-ki, jedan je siromasni covjek u burnoj kineskoj historiji stvarno postao car pomocu magicnog ogledala.

Drevno svjedočanstvo
Jedan od prastarih autora, Van Tu iz kineske dinastije Suj, svojevremeno je objavio rijetku knjizicu u kojoj su s mnogo detalja i pojedinosti opisane vrline i znacajke magicnog ogledala, a za ilustraciju Van Tu je upotrijebio sopstveno ogledalo, koje je primio od velikog ucenjaka Heu senga.
"Kad ga nosis u ruci", rekao mu je ovaj znanstvenik, "stotine ce se demona razbjezati!..."
Ukraseno legendarnim jednorogom, zivotinjama cetiri dijela svemira, i drugim mocnim kineskim misticnim simbolima, ogledalo je sadrzavalo detaljnu predstavu poretka svijeta prema ucenjima taoista, pripadnika kineske religiozne znanosti, koja je bila na njemu upisana: "Kad god sunce obasja ovo ogledalo, mastilo ovih napisa prozima lik koji ogledalo odrazava, tako da se ni slucajno ne moze pokazati kriva slika."
Jedna starokineska prica kaze da je u drugoj godini Ta-Jeh perioda (606. god. n.e.), Vang Tu krenuo u provinciju cang-ngan da provjeri vrline ovog zadivljujuceg magicnog predmeta.
Autor kaze da mu se za to vrlo brzo ukazala prilika. Boraveci u nekoj krcmi pored puta, saznao je da tamo zivi jedna tajanstvena djevojka, koja je krcmara veoma interesirala. Uzevsi cudesno ogledalo u ruke i skinuvsi sa njega prekrivac, zagledao se u staklo i u njemu spazio neobicno priviđenje - nikog drugog do samu tajanstvenu djevojku!
Prica se dalje nastavlja kao u kakvoj bajci: dosavsi kod njega, djevojka ga je zamolila da je ne ubije snagom svog magicnog ogledala. Priznajuci mu da je stara vise hiljada godina, kazala je da ju je izbacio demon u cijoj se vlasti nalazila i da se, nakon raznih avantura, na neki cudan nacin nasla se na tom mjestu. Odlucivsi da umre, popila je neku tekucinu nalik vinu i povratila svoj pravi lik odvratne ostrokonđe. Nakon toga je umrla.

Jednostavna formula
Kako se pravi carobno ogledalo?
Nijedna drevna kineska knjiga koja se ocuvala do danasnji dana ne daje nikakav recept, niti govori o tome. Ali mudri si cen nudi rjesenje. Svako ogledalo koje je dovoljno staro i dovoljno veliko, tvrdi on, kada se objesi u kuci, moze da postane cudotvorno i da otkriva zle duhove. Treba ga drzati pokrivenim i ne smije se koristiti ni u kakve druge svrhe, osim za povremene provjere - da li se u kuci krije neki zli duh ili demon.
Vrlo jednostavno, zar ne?
Pa, ipak, uvjereni smo da je Pecat sretne kuce bolje rjesenje. Nas talisman vec je u bezbrojnim prilikama pokazao svoje magicne vrijednosti. Uostalom, njegove blagotvorne moci traju vec duze od pet hiljada godina...

Kako djeluje?
Iskustva kazu da je Pecat sretne kuce savrsen elimenator negativnih energija i stetnih zracenja u kuci ili stanu, radnoj prostoriji ili trgovini, ukratko u svim zatvorenim prostorima.
Potpuno uklanja posljedice crnomagijskih cina, sihire uroke i prokletstva, a u praksi se pokazao kao hamajlija koja stiti od nesrece, nasilja i psihickih tortura; stimulira zdravlje i potstice harmoniju, bracnu srecu i ljubav, te donosi napredak i blagostanje kuci u kojoj se nalazi.
Pecat sretne kuce se moze nositi i kao zastitno sredstvo, pogotovo za vrijeme putovanja. On stiti od nesrece i donosi uspjeh u svakom casnom naumu i poslu.

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...