Niko danas ne zna tacan podatak koliko ljudi na svijetu u ovom casu koriste hamajliju Pecat sretne kuce. Mozda milion, dva, deset... Njena je popularnost u Turskoj naglo skocila prije nekoliko godina, nakon serije katastrofalnih zemljotresa. Turska je stampa tada objavila zanimljiv podatak: Vecina zgrada koje nisu zatrpale svoje ukucane, bile su zasticene - Pecatom sretne kuce!
Rijec je uistinu o jednom od najcudesnijih talismana (zapisa) u prebogatoj povijesti istocnjackih okultnih znanja i tajnih ucenja. Namijenjen je za zastitu prostorija u kojima se zivi (kuce i stanovi) i u kojima se provodi najduze vremena (kancelarije, trgovine, zanatske radionice..., a pokazao se izuzetnim i kao licna zastita.
Ako se koristi pravilno, tajanstvene moci Pecata sretne kuce stopostotno otklanjaju opasne utjecaje crne magije (sihire, uroke, vradzbine, kletve i prokletstva), stiti od nesrece i zla casa, odagnava stresne i destruktivne situacije (svađe, porodicno nasilje i psihicki teror), utice na zdravlje i stiti od teskih bolesti, postice harmoniju i ljubav, te anulira negativna podzemna i druga zracenja, koja nas zapljuskuju na svakom koraku, a pogotovo u nasim domovima i na radnim mjestima.
Ako se drzi u kuci ili u stanu, on zraci vitalnom energijom i nisu potrebna nikakva druga zastitna sredstva, niti eliminatori stetnih zracenja. Pecat uspostavlja sklad i harmoniju, a prema hiljadugodisnjim iskustvima svim clanovima porodice dariva dobro zdravlje, dusevni sklad, ljubav, srecu i blagostanje. Moze se nositi i kao osobna zastita, pogotovo u situacijama u kojima se covjek izlaze razlicitim rizicima ili neprijatnostima - za vrijeme putovanja automobilom, plovidbe, bavljenja opasnim zanimanjima...

Vjerovati ili ne?
I u drzavama zapadnog civilizacijskog kruga hamajlije, talismani, amuleti i magijski zapisi posljednjih godina postaju sve popularniji, a u stampi i na televiziji sve cesce ozivljavaju sjecanja na poznate, povijesne licnosti, koje su tajnim ucenjima pridavala posebnu paznju. Takvih je bilo odista veliki broj.
Posljednji ruski car Romanov nije mogao ni zamisliti zivot bez prstena na kome je bio komadic tisovog drveta; kazu da je prsten stitio njegove pretke i njega. Na dan kada je zaboravio da ga stavi na ruku, on je ubijen! Austrougarski prijestolonasljednik Ferdinand na koga je u Sarajevu 1918. godine izvrsen atentat, kazu biografi, toga je tragicnog dana u sarajevskoj rezidenciji zaboravio talisman od koga se inace nikada u zivotu nije odvajao. Ugledni istrazivac, Britanac E. A. Volis Badz, u svojoj knjizi "Hamajlije i talismani", navodi da se J. D. Rokfeler nije odvajao od "orlova kamena" za kojeg je vjerovao da ga stiti od bolesti, brodoloma i drugih nesreca! cuveni znanstvenik, profesor Rajt sa Sveucilista u Kembridzu, uvijek je nosio zlatni prsten iz Loanga na kome su mu bili izrađeni horoskopski znaci od zice. Tvrdio je da ne bi mogao raditi ako mu ovaj magicni prsten nije bio na ruci!
Naravno, mogla bi se navesti duga lista uglednih licnosti iz svijeta kulture i umjetnosti, javnog i politickog zivota, sportista i znanstvenika, krunisanih glava i drzavnika, koji se ni dan-danas ne odvajaju od svojih talismana i hamajlija. Oni su, uistinu, postale dio njihovih najintimnijih dragocijenosti, bez kojih ne bi mogli normalno da zive i funkcioniraju. Uvjereni su da bi dozivjeli neuspjeh, razbolili se, umrli...
Ali, vratimo se Pecatu sretne kuce...

Riznice magije
U njemu je, moglo bi se reci, zapisana cjelokupna povijest magije - od Sumera i Babilona pa do danasnjih vremena. Oni koji su njegov sadrzaj potanko analizirali nasli su u njemu tragove najranijih misticnih znanja i dovode ga u vezu cak i s bajalicama iz cuvene Asurbanipalove dvojezicne tablice. Ova tablica iz kraljevske palate u Ninivi, prijestolnici drevnog Akada, sadrzi 28 magicnih cini izuzetnih moci i pripadala je magijskim obredima starim vise od 5000 godina. Drugi izvori, međutim, daju za pravo Samaricanima, koji tvrde da cjelokupni opsjenarski nauk izvire iz jedne jedine knjige - "Knjige znakova" - koju je Adam (Adem a.s.) navodno ponio sa sobom iz Raja kako bi mu omogucila da ovlada nevidljivim silama koje gospodare svijetom. Kasnije je dio tog tajnog ucenja preneseno u "Knjigu o Izrailju", koja sadrzi veliki broj magicnih brojeva, formula i znakova, te uputa za spravljanje hamajlija. Tajna magijska znanja iz ove knjige koristili su i dvojica najvecih carobnjaka u historiji ljudskog roda - Mojsije (Musa a.s.) i Solomon (Sulejman a.s.)!
Doduse, pouzdano se zna da su oni koristili i neke druge vrijedne magijske knjige, među kojima i apokrifnu "Knjiga o Enohu", koja objasnjava povijest tajnih magijskih ucenja. Kasnije se pojavila "Knjiga o Hermesu" (neki tvrde da ih je bilo 42), koju pripisuju egipatskom bogu Totu, na kojem se, kako Platon tvrdi, zasniva cjelokupna staroegipatska magija i religija. Ko je, zapravo, bio egipatski bog Tot?

Čarobnjaci Orijenta
Za odgovorom na ovo pitanje tragao je cuveni sufista Idriz sah, profesor na Sveucilistu u zenevi i direktor studija Instituta za kulturna istrazivanja u Londonu. On kaze:
"Prema Ciceronu, Tot je historijska licnost. zivio je u Tebi, a Knjiga o Hermesu, na prvi pogled ima zbrkan, mistican, kontradiktoran i magijski sadrzaj. Mnogi sumnjaju da je to Totovo djelo, ali se pouzdano zna da je, kao sto je u to vrijeme bila praksa, minulih vremena prepisivano, izdavano i prenoseno dalje u donekle izmjenjenoj formi. Zbog toga u sebi danas sadrze - poput Pecata sretne kuce - tragove hriscanskog, muslimanskog i gnostickog ucenja.
Prica o Pecatu sretne kuce podjednako je neobicna i uzbudljiva. Zahvaljujuci svojoj starosti, on predstavlja svojevrsnu hroniku vremena, a zahvaljujuci savrsenosti svojih magijskih sadrzaja njegove moci koristili su i najpoznatiji carobnjaci Orijenta, poput znamenitih sufijskih ucitelja, kao sto su bili sejk sahab el Din ili sejk Abdul Kadir Galeni. Za prvog se, između ostalog, tvrdilo da je po sopstvenoj volji mogao izazivati pojave voca, predmeta pa cak i ljudi, a za drugog da je uspjevao hodati po povrsini vode i istovremeno se pojavljivati na vise mjesta, međusobno udaljenih na hiljade kilometara.

Kako djeluje?
Pecat sretne kuce je savrsen eliminator negativnih energija i stetnih zracenja u kuci ili stanu, radnoj prostoriji, kancelariji ili trgovini, ukratko, u svim zatvorenim prostorima. Uklanja negative posljedice crnomagijskih cina, sihire, uroke i kletve, a u praksi dugoj 5000 godina se dokazao kao hamajlija koja stiti od nesrece, nasilja i psihickih tortura, stimulira zdravlje i potstice harmoniju, srecu i ljubav, te donosi blagostanje kuci u kojoj se nalazi.
Pecat sretne kuce se moze nositi i kao zastitno sredstvo, pogotovo za vrijeme neizvjesnih putovanja. On stiti od nesrece i donosi uspjeh u svakom casnom naumu i poslu. Djelovanje ovog izvanrednog zapisa nije vremenski ograniceno. Jednom kad ga imate moze vam trajati cijeli zivot!

Kako se koristi?
Pecat sretne kuce spravljen je prema autenticnoj hiljadugodisnjoj recepturi, postujuci drevna pravila istocnjackih tajnih znanosti. Ovaj se cudesni zapis drzi na vidnom mjestu, najcesce na zidu (uokviren poput slike), na stolu ili u vitrini. Najbolje bi bilo da u svakom zatvorenom prostoru, to jest u svakoj prostoriji, ima po jedan Pecat sretne kuce, a ako je to nemoguce, onda se drzi u sobama u kojima ukucani najvise borave - u dnevnoj i spavacoj sobi!
Ako se koristi kao licna zastita, onda ga je najbolje drzati u unutrasnjem dzepu kaputa. Kao izvanredna zastita od nesrece, danas ga u mnogim bliskoistocnim zemljama koriste profesionalni vozaci i obicno ga drze u kabini svog vozila!

Ako želite naručiti PEČAT SRETNE KUĆE...