Kada smo na stranicama uglednog sarajevskpg magazina "Arke" citaocima prvi put predstavili cudesni Pecat sretne kuce, niko nije mogao ni pomisliti da ce za vrlo kratko vrijeme postati pravi hit. Znali smo da cemo ozivljavajuci i prezentirajuci davno zaboravljeno blago drevnih tajnih magijskih umijeca, zainteresirati mnoge ljude, ali smo također bili uvjereni da ova tematika nekima mozda nece biti zanimljivom. Zasto?
Prije svega zato sto je magija i sve sto je bilo u vezi s njom u nasem drustvu dugo vremena smatrano obmanom, praznom pricom i pukim praznovjerjem, i sto smo svi u velikoj mjeri odgojeni na materijalizmu u kome, kako nam je poznato, za duhovnost i duhovni svijet nije bilo mjesta. stavise, takva vjerovanja smatrana su nekom vrstom jeresa! Dakle, zapisi, hamajlije, talismani, amuleti…, sve je to - prema materijalistickom ucenju - pripadalo ostacima proslosti.
Desilo se, međutim, suprotno. Nas Pecat sretne kuce gotovo je preko neci - kako rekosmo - postao pravi hit!

Pismo s kraja svijeta
Poznavajuci njegove magicne vrijednosti, to je za nas bilo sasvim prirodno. Ova hamajlija, stara vise od 5000 godina, zasigurno posjeduje cudesne moci. Uostalom, vec je bezbroj puta dozivjela provjere i nebrojeno puta potvrdila svoje magicne vrijednosti, te pomogla milionima ljudima da u trenucima najveceg ocaja harmoniziraju svoje zivotne prilike, da ostvare zeljenu ljubav i materijalno (financijsko) blagostanje, da porodicnu srecu vrate pod krov obiteljskog doma.
O tome ponajbolje svjedoce pisma koja nam svakodnevno stizu.
"Iako se nalazim na kraju svijeta, na krajnjem jugu Juzne Amerike, u Patagoniji, ja sam uvijek sa vama, jer sam vam beskrajno zahvalna" - pise nam Marija K. - "Ovamo smo se doselili tijekom rata, jer u ovom hladnom i dalekom kraju zive rođaci mojega muza.
Svojevremremeno sam vam pisala o svojim zivotnim problemima, o muzu alkoholicaru, o bolesnom sinu, o neimastini i prognanickom zivotu, o nerazumjevanju mojih roditelja, o svom uzasnom psihickom stanju (dolazilo mi je da se ubijem), i vi ste mi poslali tri Pecata sretne kuce. Necete vjerovati, cim sam ih dobila, osjetila sam olaksanje. No, pravo moje iznenađenje doslo je nakon tri-cetiri mjeseca. Problem za problemom, polako su se razrjesavali i ja sam dobijala na sigurnosti, postajala sam cvrscom, poletnijom i vedrijom.
Sada zivot gledam sasvim drugim ocima, a clanovi moje obitelji napokon su postali ono sto sam prizeljkivala: zdravi, slozni, radeni i u svemu jedinstveni. cak je i moj muz potpuno prestao da pije, vratio se u okrilje obitelji i postao cijenjen u gradicu u kojem zivimo. Danas sam u prilici da vam javim jos nesto. Upravo prije 16 dana uselili smo se u veliku novu kucu sa sedam soba, pa vas molim da mi za svaku posaljete po jednu vasu hamajliju.
I jos nesto. Kako bih zeljela da vase Pecate sretne kuce poklonim svojoj sestri za godisnjicu braka, molim vas da mi uz moje, posaljete jos cetiri Pecata za nju. Uvjerena sam da ce i njoj donijeti srecu, kao sto su donijeli i mojoj obitelji…"

Nevjerovatno iskustvo
Ni nas citalac Hidajet Z. iz Tuzle ne krije svoje odusevljenje magicnim mocima Pecata sretne kuce i blagotvornoscu nase bioenergetske kartice. U svom pismu kaze: "Arka je najhumaniji list na svijetu, jer svojim citaocima poklanja najvece bogatstvo - ljubav, srecu i novac"!
Njegovo zivotno iskustvo upravo to najbolje potvrđuju. On je, vise iz znatizelje, prije sedam-osma mjeseci od nas narucio bioenergetsku karticu, jer je, s vremena na vrijeme, imao nocne more i kosmarne sne. Kada se sljedecih dana uvjerio u njenu blagotvornost ("prvi put za posljednjih deset godina, poceo sam se buditi odmoran i naspavan, a ne izmrcvaren…"), narucio je i Pecat sretne kuce.
"Odjednom", pise nam Hidajet, "kao da se sve promijenilo u mom zivotu. Sve mi je pocelo da ide za rukom, cak se i u mom malom ducanu povecao promet. Vratio sam dugove, a najvece iznenađenje dozivio sam kada sam poceo dobivati na sportskoj prognozi i lotu. Doduse, nisu to velike svote, ali su i dan-danas redovne. Naravno, ja sam racionalan covjek. Nikada nisam mnogo paznje pridavao magiji i hamajlijama. Mislio sam da su to bapske price. Jednostavno, u to nisam vjerovao. No, sada, ne samo da vjerujem, nego pocinjem da vjerujem i u postojanje duhovnog svijeta, koji nesumnjivo uveliko utjece i na nase zivote. Vase akcije - Bioenergtoterapija na daljinu i Pecat sretne kuce – uveliko su promijenile moje poimanje svijeta. Postao sam drugaciji, mozda, mudriji i pametniji. Hvala vam…"

Međusobno povjerenje
Nasa citateljka Hana S. iz Zenice vjeruje da joj je Pecat sretne kuce pomogao da upozna "covjeka svog zivota". Naime, ona je godinama, kako kaze, bila "neprimijetna" osobama za koje je bila zivo zainteresirana. "Jednostavno, prolazili su pored mene kao da nisam ni postojala, a kada bi se nasli u zajednickom drustvu, oni bi vise paznje poklanjali svima, nego meni…". Takvo stanje, kaze Hana, postalo je neizdrzivo. Zbog toga se obratila nama za pomoc. Poslali smo joj Pecat sretne kuce, koji joj je promijenio zivot i pomogao, kako rece, da napokon upozna "covjeka svog zivota"!
Ovih dana primili smo jedno pismo i iz Norveske. Nasa stara citateljka H.F. zahvaljuje nam se na "cudesnom Pecatu sretne kuce" za koji kaze da nista vrednije nikada nije unijela u svoj stan. "On je promijenio nas porodicni zivot koji se u ovoj dalekoj i otuđenoj zemlji poceo da raspada. Uvjerena sam da nam je upravo Pecat sretne kuce pomogao da prevaziđemo ozbiljnu bracnu krizu i da ponovo uspostavimo puno međusobno povjerenje…"
Muhamed H. Iz Sarajeva kaze da Pecat sretne kuce stavlja pod jastuk kada uvece ide na spavanje. "Pogotovo", kaze on, "kada imam nekakve zivotne dileme i ne znam kako da postupim. Sve odluke koje sam donio na takav nacin, pokazale su se ispravnim i mogu vam reci, krajnje, svrsishodnim. Jos nijednom nisam pogrijesio…"

Neosporne vrijednosti
Zanimljivo bi bilo cuti iskustva i onih nasih citalaca koji nam se do sada nisu javljali kako bi nam potvrdili (ili osporili) magicne uticaje naseg Pecata sretne kuce. Zbog toga se pitamo da li uopce postoje negativna iskustva?!… Moze li Pecat sretne kuce biti nedjelotvoran? Neaktivan? Beskoristan?…
Nikako. Jos nismo dobili niti jedno pismo sa takvim sadrzajem. Sve ono sto o njemu znamo govori u prilog da se njegov cudesni i blagotvorni uticaj mora kad-tad manifestirati i osjetiti. On zasigurno otklanja sihir i crnu magiju, te sprjecava ili ublazava negativne uticaje, kojih - ukoliko ih drasticno ne iskusimo - ponekad i nismo svjesni da su se ocesali o nasu sudbinu.
Jedna nam je citateljka pisala kako je petnaestak dana nakon sto je dobila Pecat sretne kuce, dozivjela saobracajni udes iz kojeg je izasla potpuno ne ozlijeđena. No, ona je olahko presla preko cinjenice da joj nije bilo nista (nije zadobila niti jednu ogrebotinu!), ali nam je s cuđenjem i malom dozom ljutnje predbacila – kako to da je uopce dozivjela prometnu nesrecu?!…
Narvno, kod koristenja Pecata sretne kuce veoma je bitno i strpljenje. Ne treba, također, vjerovati da ce On umjesto vas, u fizickom smislu, raditi na poboljsanju prizeljkivane situacije ili postizanja određenih zivotnih ciljeva. On ce vam u svemu tome samo pomoci. Obezbjediti uvjete, najlaksi i najbezbolniji put. Uciniti realnim svaki plan. Sve vise od toga spada u sferu cuda, ali - mi iz iskustva pouzdano znamo - da se i cuda događaju, zar ne!?…